Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Vi är din mäklare i Algarve

VI HJÄLPER DIG HITTA DITT DRÖMBOENDE UTOMLANDS

Vi hjälper dig genom processen med alla lagar och regler som skiljer sig från våra svenska. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Adress Apartado 2415 813 50 Quinta do Lago
Telefon +351916438677

Mäklarringen Algarve

En av landets ledande stranddestinationer

Algarves lockande kust får mycket uppmärksamhet för sina hisnande klippor, gyllene stränder, skulpterade vikar och sandöar. Algarve är känt som Europas ledande stranddestination genom World Travel Awards och är en av världens vackraste provinser.

Algarve är en verkligt fascinerande region, känd för sin mångfald i landskapet. Beläget i södra Portugal och med en kustremsa som sträcker sig över 200 kilometer och har några av Europas renaste och mest pittoreska sandstränder. Med över 300 soldagar per år och klarblå himmel är Algarve ett perfekt ställe att besöka eller bo på året runt.

Kuriosa om Algarve

Vart du än går är färgerna på bergen och havet alltid med dig, vilket ger intrycket av en tavla målad med vattenfärg. Regionen är behagligt markerad av havets doft vid lågvatten och doften av vilda blommor. En promenad längs med smala gator, gränder och snirklande trappor är det bästa sättet att lära känna denna del av regionen. Men du kan också lätt förlora dig själv i den oändliga kustlinjen. Här utgörs bakgrunden av vackra stränder, varifrån du kan beundra den klippiga kusten och de lekfulla skuggorna som de kastar på sanden. 

Efter landskapets förtrollning kan du upptäcka dofter och smaker av det traditionella Algarve-köket som kommer att dra dig tillbaka dit gång på gång. Menyn kan bestå av fisk och skaldjur eller av den traditionella bergsmaten med lokalproducerat kött och grönsaker. Utbudet kommer också att omfatta de berömda regionala delikatesserna, som fikon, mandel, johannesbröd och konjaken som görs av lokalt odlad Arbutus (smultronträd), destillerad i bergen i gamla kopparfat.

När du reser i Algarve – mitt i sina kullar och slätter fyllda med platser av stort ekologiskt intresse, rik på biologisk mångfald och ekosystem – kommer det att kännas som om du passerar genom ett område fullt av olika traditioner, oförändrat i många århundraden. Hantverk som tillverkas skickligt av de lokala hantverkarna, vilka använder sig av sina förfäders tekniker och producerar ett utmärkt sortiment av keramik, vävda korgar, koppar och mässingsartiklar, eller andra varor av linne och jute.

Imponerande arkitektur och aktiviteter för alla 

Regionens arkitektoniska arv är något du inte får missa. De vitkalkade husens arkitektur, med sina ljust färgade lister och anmärkningsvärt vackra skorstenar, kyrkornas klocktorn och alla museer avslöjar alla speciella minnen från Algarves förfäder och hjälper till att göra detta till ett speciellt resmål.

Bara ett stenkast från lugnet i den inre regionen finns spänningen i Algarves nattliv. Barer, diskotek, marinor och kasinon garanterar besökare den allra bästa typen av underhållning. Dessutom finns det alltid ett stort utbud av evenemang och festivaler under hela året. Familjer kan njuta av några av de bästa vatten- och nöjesparkerna i Europa och djurparker samt båtturer längs den hisnande kusten. Det finns också ett brett utbud av sporter – allt från promenader och sightseeing, mountainbike och fyrhjuling till motorbåtsmästerskap, bilsamlingar, motocrosstävlingar, segling, surfing, tennis, ridning, kajakpaddling, kitesurfing, bergsklättring, wakeboarding, golfmästerskap och många fler. Oavsett om du spelar golf på frodiga gröna greener eller njuter av annan fysisk träning på några av regionens utmärkta faciliteter, på kusten eller uppe i bergen, kan du njuta åsynen av den vitrosa filt som bildas av mandelträdens blomning efter vintern. 

Varmt välkommen att prata boende i Algarve med oss på Mäklarringen! 

Du når oss på telefonnummer +351916438677 och på vår mailadress algarve@maklarringen.se

 


Vi är dina säljare i Algarve

Carina Lundquist van Riet Kontorsägare Algarve +351 916 438 677
Pedro van Riet Kontorsägare Algarve +351 917 811 957

Mäklarringens kontorsägare

Mäklarringens mäklarkontor i Algarve, södra Portugal, representeras av Carina Lundquist van Riet. Carina Lundquist och Pedro van Riet fann varandra i Almancilområdet på soliga Algarve kusten, ett område där de lever och arbetar än idag.

Carina kom till Algarve efter att ha rest över hela världen och varit bosatt i flera år på Hawaii och i Kalifornien, där hon tog sin universitetsexamen. Hon insåg att hon kunde få problem med att återvända till de kallare och kortare dagarna i Stockholm under vintern och bosatte sig då ”halvvägs hemma”, i Algarve. Pedro, som ursprungligen är utbildad i hotellbranschen i Holland, har alltid haft en önskan om att leva i ett varmare klimat och tvekade inte att ta tillfället i akt att bli chefskock i en nyöppnad restaurang i Algarve för drygt 30 år sedan.

Paradisboende med garanterad sol

Paret sprang på varandra för 26 år sedan och det var det! De insåg att det var dags att bli vuxna och börja bygga en framtid. De började sälja fastigheter, mestadels i de kända orterna Vale do Lobo, Quinta do Lago och omgivande områden. Verksamheten växte stadigt till ett företag som är involverat i många områden, från försäljning av egendomar och semesteruthyrning, underhållning av villor, trädgårdar och pooler – till städning, städservice och renovering samt nybyggnationer. Med Carinas kunskap om mode och inredning kan de även erbjuda kompletta dekorationsprojekt.

Carina, med över 28 års erfarenhet av fastigheter i Algarve, representerar Mäklarringen i Algarve. I jämförelse med Spanien är Algarve fortfarande ett relativt lugnt och oupptäckt område och ett paradis för den som gillar milsvida vita stränder och ett stort urval av golfbanor. Algarve ligger vid ingången till Medelhavet men fortfarande på Atlantkusten. Dess mat, särskilt skaldjuren, är bland den bästa i Europa. Över 3000 soltimmar per år garanteras och vårt nya kontor erbjuder ett stort urval av fastigheter – från superlyxiga villor direkt på golfbanan med fantastisk havsutsikt, till en romantisk bondgård i bergen eller en kvalitetslägenhet inom gångavstånd till staden och havet. Vi har allt!

Hitta till oss

VI HJÄLPER DIG HITTA DITT DRÖMBOENDE UTOMLANDS

Vi hjälper dig genom processen med alla lagar och regler som skiljer sig från våra svenska. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Adress Apartado 2415 813 50 Quinta do Lago
Telefon +351916438677

Fri värdering