Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
150 m² Boarea
5 Rum

Fakta

 • Adress HÄSTÄNGSUDDSVÄGEN 8D
 • Område Svinninge
 • Avgift 4 916 kr inkl. renhållning, samfällighetsavgift, parkering, samt bredband. Till avgiften tillkommer ett VA tillägg.
 • Boarea 150 m²
 • Rum 5
 • Drift 13 200 kr/år

Bilder

Baksidan
Baksidan
Kök
Kök
Kök i öppen planlösning
Kök i öppen planlösning
Kök i öppen planlösning
Kök i öppen planlösning
Detaljbild
Detaljbild

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Svinningehusen består av 8 st. bostäder fördelat på 4 st. parhus, 2 st. minivillor och 2 st. attefallshus. Varje bostad tilldelas en tomtdel av den gemensamma fastigheten som bostadshavren själv underhåller och disponerar.

Övrigt om föreningen

Till varje bostadsrätt hör ett lägenhetsförråd i fristående förrådsbyggnad utomhus. El-abonnemang: Föreningen har ingen gemensam el, varje lägenhet har eget el-abonnemang VA-abonnemang: Föreningen har ingen gemensam VA, varje lägenhet har eget VA-abonnemang.

Renoveringar

Byggnaderna uppförs under år 2018-2019. Därför bedöms inte något fastställbart underhållsbehov föreligga utöver sedvanligt löpande underhållsbehov under prognosperioden.

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser på fastigheten.

Tv och bredband

Fastigheterna är anslutna till fibernät. Bredband finns, Österåkers nät, 100/100 i upp- och nedladdningshastighet.

 • Föreningsnamn BRF Svinningehusen
 • Äger föreningen marken Bostadsrättsföreningen Svinningehusen har blivit inskriven ägare till fastigheterna Österåker Svartgarn 2:585 och Österåker Svartgarn 2:317 och kommer efter genomfört förvärv bli inskriven ägare till Österåker Svartgarn 2:338.
 • Antal lägenheter 24
 • Överlåtelseavgift 1 163 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 474 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Ja
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Med sin närhet till havet och skärgården, bara ca 25 min från Roslagstull ligger Svinninge. Oavsett var man bor, är det bara några minuter till närmsta bad- eller båtplats.

Närservice

Svinninge handel ligger längs Svinningevägen, här finns en närlivsbutik, pizzeria och Thai - Take Away. För den som söker ett större utbud finns Arninge C eller Åkersberga C båda med ett brett utbud av butiker och service bara några minuters bilväg ifrån. I området med omnejd finns flera privata familjedaghem och vid Skåvsjöholm en förskola. I Rydbo finns både privat, kommunal för- och grundskola och det finns plan för ytterligare skolor i området.

Kommunikation

Buss 683 går mot Danderyds sjukhus och Åkersberga. Vid Kulla Vägskäl finns även infartsparkering, där kan man även ta buss 670, 680 samt nattbuss 699, snabbussar från Vaxholm. Rydbo finns Roslagsbanan som går mot Östra station och Österskär.

Övrigt

Hästängsudds Fastighetsägareförening består f.n. av 293 medlemmar och omfattas geografiskt av Hästängsuddsvägen, Svartgarnsvägen och Björnhammarsvägen med anslutande vägar samt Gunbovägen söder om Nantesvägen. Föreningen äger och förvaltar ett antal markområden som bl a utnyttjas för våra brygganläggningar (inkl båtupptagningsramp), idrottsplats, lekplats, tre badstränder och i övrigt som grönområden.Motionsslinga Det finns en markerad motionsslinga på ca 5 km som börjar och slutar vid idrottsplatsen. Den är markerad i kartan. Aktivitetsdagar För allas trevnad har vi s.k. aktivitetsdagar då vi samlas för att städa och röja på allmänningar, bad- och båtbryggor, utmed vägarna och andra gemensamma platser. Städning av våra gemensamma marker sker vanligtvis på höst och vår efter behov. Aktivitetsdagarna meddelas på hemsidan. Midsommar och Valborg Midsommar firas traditionsenligt på idrottsplatsen varje år och arrangeras av frivilliga krafter. På förmiddagen samlas vi för att löva och resa midsommarstången för att på eftermiddagen sjunga och dansa till dragspel och sång. Detta är en mycket uppskattad begivenhet. Även Valborg firas med brasa då vädret tillåter. Detta sker vanligtvis nere vid vattnet intill Stora badet. Idrotts och lekplats Vi har en idrottsplats med fotbollsplan och lekplats som ligger vid Idrottsstigen. Vid Stora bryggan finns en boulebana. Seglarskola och Simskola Varje år ordnas seglarskola för barn och ungdomar i Hästängsudds Segelsällskaps regi, HSS. Det är en lika populär som naturlig del av Hästängsudd med närheten till vatten och sjöliv. Seglarskolan håller till vid seglarboden vid Stora bryggan. Simskolan riktar sig naturligt till de mindre barnen och genomförs under sommarlovet i mån av inkomna anmälningar. Karsvreta Träsk Karsvreta träsk är ett lokalt naturreservat med ett rikt djur och växtliv. Mer information finns på www.karsvretagruppen.se där man även kan hitta en karta över området. Se länk för mer information om Hästängsudd: http://hastangsudd.hemsida24.se/

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.