Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
66 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Oxelvägen 39
 • Område Älta
 • Avgift 3 634 kr inkl värme, VA & kabel-TV (basutbud)
 • Boarea 66 m²
 • Rum 2
 • Drift 1 980 kr/år

Bilder

Älta centrum med Oxelvägen och Ältasjön i bakgrunden
Älta centrum med Oxelvägen och Ältasjön i bakgrunden

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar byggnader och mark på fastigheterna 18:1 och 18:2 med adresserna Oxelvägen 37-59 i Älta, Nacka Kommun. Byggnaderna färdigställdes 1967 av HSB. I föreningen finns sammanlagt 320 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. BREDBAND OCH TV Bredband (fiber, 100 Mbit/s) genom Telenor. Abonnemang tecknas separat. Kabel-TV (basutbudet) ingår i månadsavgiften till föreningen. TVÄTTSTUGA I varje hus finns en tvättstuga. Tvättstuga för grovtvätt finns på Oxelvägen 45. Tid bokas genom de bokningscentraler som finns i anslutning till varje tvättstuga. CYKELRUM OCH BARNVAGNSRUM Föreningen har cykelrum och barnvagnsrum. HOBBYRUM I föreningen finns ett hobbyrum som kan bokas av föreningens medlemmar. Hobbyrummet är beläget på Oxelvägen 45. GYM Föreningen har ett gym som du hittar i port 57. Avgiften är 500 kr per kalenderår (jan-dec). GÄSTLÄGENHET På Oxelvägen, mellan 37 och 39 med ingång direkt från gatan, finns en gästlägenhet med dusch, toalett och pentry. Lägenheten får hyras av medlemmar i föreningen. Det finns två sängar och en extrasäng i lägenheten. Man får hyra lägenheten max sju nätter i följd. PARKERING Parkeringsplats i föreningen kostar 450 kronor per månad. I garaget vid Älta centrum finns även garageplatser. Garageplatserna är uppsagda och kommer att försvinna i samband med ombyggnaden av Älta centrum. Separat kö gäller till respektive plats. För ytterligare information om föreningen se även föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/brf/stenso.

Renoveringar

Föreningen har genomfört renoveringar och löpande underhåll under åren. I husen finns värmepumpar med återvinning. Dessa utnyttjar värmen som finns i den luft som ventileras bort från lägenheterna. Andra exempel på renoveringar är nya isolerglasfönster, fasad- och balkongrenoveringar, renovering av tvättstugor, uppförande av miljöhus och ombyggnad av soprum. Föreningen har påbörjat stambyte. I denna lägenhet, med adress Oxelvägen 39, kommer stambytet preliminärt att ske hösten 2021. Detta innebär att badrummet totalrenoveras och får helkaklade väggar och golv belagt med klinker.

Information om månadsavgift

Värme, VA och kabel-TV (baspaket) ingår i månadsavgiften till bostadsrättsföreningen. Månadsavgiften höjs med 5% 2021, vilket är kopplat till stamrenovering.

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Stensö
 • Hemsida http://www.hsb.se/stockholm/stenso/brf-stenso
 • Ekonomi Ekonomisk förvaltning och fastighetsförvaltning sköts av HSB Stockholm. I samband med överlåtelse av lägenhet tas en överlåtelseavgift ut av föreningen/HSB (1 182 kr, betalas av säljaren). Vid upptagande av lån tas en pantsättningsavgift ut (473 kr, betalas av låntagare). Månadsavgiften höjs med 5% 2021, vilket motsvarar 181 kronor för den aktuella lägenheten. Detta är kopplat till stambytet och renoveringen av badrummen.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 320
 • Överlåtelseavgift 1 182 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Lägenheten har ett mycket bra läge med närhet till det mesta i Älta. Älta är ett område som har växt enormt i popularitet de senaste åren. Med en kombination av absolut närhet till ett närmast obegränsat utbud av grönområden, ett flertal badplatser, bra kommunikationer, populära skolor och förskolor och affärer har man nära till allt. Nackareservatet sträcker sig utmed Älta och bort mot det närliggande friluftsområdet Hellasgården. Ett flertal bad- och fiskesjöar finns i området. Ältasjön, Strålsjön, Sandasjön och även intilliggande Flatenbadet är några exempel. I Älta finns ett fantastiskt utbud av fritids- och friluftsaktiviteter. Det finns två naturskönt belägna fotbollsplaner (konstgräs), tennishall, gymnastiksalar samt en fin ishall. Ett flertal parker med tillhörande lekplatser gör området mycket populärt inte minst hos barnfamiljer. Älta är ett idylliskt område med närhet till kommunikationer, närservice och ett närmast obegränsat utbud av grönområden. På promenad- och cykelavstånd ligger Erstaviksområdet, Nackareservatet och Älta mosse som har milsvida skogar och sjöar med härliga bad. Närliggande sjöar är exempelvis Ältasjön, Flatensjön, Ältasjön, Sandasjön och Strålsjön. Ett besök vid Hellasgården ska man inte missa som har flertalet fritids- och friluftsaktiviteter. SKOLOR Det finns flera populära skolor i området. Stavsborgskolan med årskurser F-9, Älta skola med årskurser F-6 och Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6.

Närservice

I Älta centrum finns bl.a. affärer, restauranger, konditori, gym, Älta kiosk och spel, apotek, frisör, postservice, vårdcentral, bibliotek, kulturhuset Älta kulturknut, m.m. 10 minuter bort med buss eller bil finns ett närmast obegränsat utbud av butiker, restauranger och närservice i form av Sickla köpkvarter och Tyresö centrum.

Kommunikation

Här finns suveräna kommunikationsmöjligheter. Bussar går till Slussen, Gullmarsplan, Nacka strand, Tyresö, Handenterminalen och Nacka sjukhus. Under rusningstrafik går bussar till Slussen med fem minuters intervall. Mot Gullmarsplan går bussarna med fem-tio minuters intervaller under morgontimmarna samt under eftermiddagar. Med bil kan man välja mellan två vägar mot Stockholms centrum och dessa tar cirka 12-15 minuter. Till Sickla köpkvarter tar det cirka tio minuter och till Forum Nacka cirka femton minuter. Till Tyresö centrum tar det endast fem minuter med bil.

Parkering

Parkeringsplats i föreningen kostar 450 kronor per månad. I garaget vid Älta centrum finns även garageplatser. Garageplatserna är uppsagda och kommer att försvinna i samband med ombyggnaden av Älta centrum. Separat kö gäller till respektive plats.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.