Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
93 m² Boarea
4 Rum

Fakta

 • Adress Götalandsvägen 230, 5tr
 • Område Älvsjö
 • Avgift 5 044 kr inkl. värme, kallvatten, Triple Play
 • Boarea 93 m²
 • Rum 4
 • Drift 6 300 kr/år
Ann-Marie Ohlson Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Enskede - Årsta 0768-68 58 48
ann-marie.ohlson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ann-Marie Ohlson Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Enskede - Årsta 0768-68 58 48
ann-marie.ohlson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Rymlig matplats vid fönstret
Rymlig matplats vid fönstret
Utsikt över hustaken
Utsikt över hustaken
Vackra fönsterbänkar
Vackra fönsterbänkar
Stilrent kök
Stilrent kök
Kök och vardagsrum i öppen planlösning
Kök och vardagsrum i öppen planlösning

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Först ut i Älvsjöstaden var Entrékvarteret, som står som stilförebild för hela området. Med spännande arkitektur har kvarteret en snäckliknande form som sluter sig kring en privat gård. Här har det byggts 135 välplanerade lägenheter fördelat på 2 - 5 rok. Så gott som samtliga lägenheter har balkong, terrass eller uteplats. Gården är både trygg och välkomnande med leksaksskepp och sandlåda samt sittbänkar och planteringar. Den nyanlagda huvudgatan leder mot skolan, fotbollsplanen och Solbergaskogen. Det nya Entrékvarteret utgör en passande ingång till det nya bostadsområdet med en klassiskt tegelklädd fasad på en modern huskropp. Placerad vid Götalandsvägen blir Entrékvarteret länken mellan Älvsjöstaden och Älvsjö torg. Kvarteret är uppdelat i sju trapphus som varierar från fyra till åtta våningar med ett sluttande tak som följer med i nivåskillnaderna. Innergården blir lättillgänglig för de boende då alla trapphusen är genomgående från gata till gård. Här finns plats för cykelparkering, och under byggnaderna finns det garage. Gemensamhetsutrymmen: Det finns barnvagnsrum, cykelförråd och styrelserum samt utrymme för källsortering av sopor, sopsugsanläggning.

Parkering

Det finns 50st garageplatser (1 100kr/mån) och 31st öppna parkeringsplatser (600kr/mån).

Tv och bredband

TV och bredband via Telia triple-play

 • Föreningsnamn Brf Entrékvarteret
 • Antal lägenheter 135
 • Antal lokaler 3
 • Överlåtelseavgift 1 138 kr
 • Pantsättningsavgift 448 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Stockholms stad moderniserar och omvandlar centrala Älvsjö till en sammanhållen stadsmiljö med en blandning av bostäder, service och arbetsplatser. Ett perfekt möte mellan historia, samtid och framtid. Här planerar staden för ca 1500 bostäder, ett resecentrum tillsammans med SL, ett parkeringshus för cyklar, samt nya butiker och serviceställen.

Närservice

Ett antal restauranger finns i området, här finns i dag apotek, flera banker, vårdcentral, livsmedelsbutik mm.

Kommunikation

Ett stenkast från lägenheten ligger Älvsjö torg med kommunikationer och affärer. Älvsjö är en av Stockholms viktigaste knutpunkter. En viktig del av Älvsjös attraktionskraft idag skapas av Stockholmsmässan som har över en miljon besökare per år. Satsningen på kollektivt resande till och från mässan kommer givetvis de omkringboende tillgodo. Exempelvis började SL-pendeln trafikera Uppsala och Arlanda i december 2012. Älvsjö station trafikeras både av Nynäshamns- och Södertäljependeln, vilket gör att tågen går ofta, du når centralen på 10 minuter. Ett stort antal bussar ansluter i nyinvigda resecentrum. Trots det lugna läget tar det bara ett par minuter med bil till Älvsjövägen, som raskt tar dig till Huddingevägen eller stora E4/E20 - Södertäljevägen.

Parkering

Närmaste parkeringshus "Älvsjö P-hus" som finns på Solberga Hagväg 2 och ägs av Stockholm Parkering. (hyra700 kr/mån 2013-04) Läs mer på www.stockholmparkering.se I övrigt gäller datumparkering i området.

Övrigt

Den lilla gatstumpen Solberga Hagväg ansluter till Götalandsvägen, som har historiska anor. Vägen - Göta landsväg - var före 1600-talet Stockholms enda landförbindelse söderut. Här passerade man om man kom från, eller skulle till, Götaland, eller kontinenten. I närområdet finns flera förskolor, bla två "ur och skur-förskolor". Närmaste grundskolor är Kämpetorpsskolan och Sjöängsskolan. En ny idrottshall planeras samt en nylagd konstgräsplan. Det kommer även byggas fyra nya förskolor i närheten.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.