Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
69,9 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Saffransgatan 1A
 • Område Gårdsten
 • Avgift 4 024 kr I månadsavgiften ingår vatten, kabel-TV, bredband samt balkongtillägg. Värme och varmvatten tillkommer och regleras separat för varje lägenhet.
 • Boarea 69,9 m²
 • Rum 3
 • Drift 5 500 kr/år
Amir Shamshirzan Reg Fastighetsmäklare, Företags eko Mäklarringen Göteborg Östra 072-303 04 02
amir.shamshirzan@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Amir Shamshirzan Reg Fastighetsmäklare, Företags eko Mäklarringen Göteborg Östra 072-303 04 02
amir.shamshirzan@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

HSB Bostadsrättsförening Keiller Damm bildades 1989. Husen byggdes 1971, men byggdes om 1989. Sammanlagt finns i föreningen 108 lägenheter med adress Saffransgatan 1A-2C. Föreningen har 2 lokaler, varav en är uthyrd och en som är föreningslokal. Bostadsrättslägenheterna fördelar sig på 6 st 1 rok, 30 st 2 rok, 46 st 3 rok, 24 st 4 rok och 2 st 5 rok. Fastigheten Gårdsten 3:12 innehavs av föreningen med tomträtt som löper till 2029. Tomträttsavgälden höjdes under 2019 och det resulterade till en höjning av månadsavgiften.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor: Det finns en tvättstuga och den finns i 2A. Lättast att nå den via utsidan, finns dock en passage man kan ta, men den kan upplevas något svårtillgänglig. 1989 sattes det av föreningen in tvättmaskin och torkskåp i alla lägenheter, men de finns inte kvar i alla, då vissa har valt att ta bort dem. Gemensamma utrymmen: Föreningslokal finns att hyra för lägenhetsinnehavarna i föreningen. 2013 är kostnaderna för detta enligt följande: deposition 500 kr och 400 kr/dygn. Bastu hyrs ut till lägenhetsinnehavarna i föreningen för en mindre kostnad till en fast tid per månad. Är man intresserad kontaktar man föreningen. Expeditionen är öppen måndagar kl. 17:30- 18:30 och den ligger bredvid uppgång 1B. Telefonnummer dit är tel. 031- 33 10 788. De boende har ett förråd, förutom de som har en etta - de har sitt förråd inne i lägenheten. Lägenheterna i 1B, 1C, 2B och 2C har förråd på sitt våningsplan. 1A och 2A har förråd i källare. Dessa är placerade på tre olika ställen. Storleken på förråden varierar med lägenhetens storlek, men är kring ca 5 kvadratmeter. 4 st separata cykelförråd finns. Barnvagnsförråd finns i uppgång 1A och 2A. Är man intresserad av att använda dessa kontaktar man föreningen. Medlemskap: Föreningen vill träffa köparna efter det att de blivit godkända i föreningen. I samband med överlåtelse tas en avgift ut på 2,5 % på gällande prisbasbelopp, som säljaren betalar. En pantsättningsavgift tas ut på 1 % av gällande prisbasbelopp.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt. Inglasning av balkonger arbetades med under 2013/2014. Dränering framför vissa garage kommer att påbörjas under 2014 och detsamma gäller målning av vissa tak. Trapphuset har renoverats 2018 med målning av väggar och tak.

Parkering

Parkering och garage hyrs separat av föreningen till en kostnad av ca 150 kr/månad (parkering) och ca 400 kr/månad (garage). Kontakta styrelseservice.gbg@hsb.se eller telefon 010-4422424 för föreningens parkeringskö.

Tv och bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband (100 mb) ingår i avgiften.

Information om månadsavgift

I avgiften till föreningen ingår kallvatten, kabel-tv samt bredband via ComHem (100/10). Kostnader för värme, varmvatten och el debiteras efter förbrukning. Obligatoriskt tillägg för balkongrenoveringen tillkommer på 150 kr i månaden.

 • Föreningsnamn Hsb brf keillers damm i göteborg
 • Hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/keillersdamm/keillers-damm/fakta-om-keillers-damm/
 • Ekonomi Ekonomi: I månadsavgiften ingår vatten, kabel-TV, bredband balkongtillägg. Värme och varmvatten regleras separat för varje lägenhet. Avgiften höjdes med 3% oktober 2018 och ytligare en höjning med 3% kommer att ske från och med juli 2020. HSB står för den ekonomiska och den tekniska driften.
 • Äger föreningen marken Föreningen hyr marken runt huset av kommunen och betalar tomträttsavgäld. se årsredovining.
 • Antal lägenheter 108
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 190 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 476 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Föreningen tillåter ej delat ägande.

Området

Allmänt om området

Gårdsten är en stadsdel i Göteborg och omfattar även Lövgärdet. Primärområdet benämns Gårdstensberget och tillhör stadsdelsnämndsområdet Angered. Gårdsten bebyggdes initialt 1969-1972 med omkring 2 300 lägenheter i 3- och 6-vånings lamellhus samt 5-vånings loftgångshus och 8-våningshus. Med åren utvecklades Gårdsten och blev en av områdena som investerades med nya projekt och boende. Här växer framtidens stadsdel fram med gott om ledig mark för byggande, vacker natur och frisk luft men också flera levande torg och centrum. Inom områden finns människor och kultur från hela världen och präglas av det mångkulturella samhället. Hela området omges av en ringled och är uppdelad i västra och östra Gårdstensberget åtskilda av en dalgång. I Västra Gårdsten ligger de ekologiska Solhusen och i Östra Gårdsten de prisbelönta Terrasshusen och Salviaterrassen med sina parhus. Gårdstens gator är i likhet med de i Lövgärdet uppkallade efter olika kryddor. Vid Muskotgatan ligger ett mindre köpcentrum med en kort innegata. Här finns det mesta av områdets service samlad. Övriga Gårdsten hyser ett växande antal bostäder, butiker och verksamheter. Precis söder om Gårdsten passerar Norrleden i en tunnel, för att sedan övergå i högbron Angeredsbron. Längst i öster i ett grönområde ligger Gårdstens vattentorn, byggt 1969.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.