Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
54 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Svartågatan 31
 • Område Bagarmossen
 • Avgift 3 870 kr inkl värme, VA & kabel-TV (basutbud)
 • Boarea 54 m²
 • Rum 2
 • Drift 3 000 kr/år
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Suveränt läge, centralt och med närhet till grönområden
Suveränt läge, centralt och med närhet till grönområden

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Söderbysjön bildades 2002. Föreningen omfattar fastigheten Landstingsmannen 1 i Bagarmossen och består av 359 lägenheter, som är fördelade på totalt 14 hus. Av föreningens lägenheter är 327 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 32 lägenheter med hyresrätt. Brf Söderbysjön är hyresvärd för de lägenheter som för närvarande upplåtes som hyresrätter inom föreningen. Lägenheterna med hyresrätt kan ses som en dold tillgång då de inbringar kapital till föreningen när de ombildas och säljs med bostadsrätt. Bostadshusen finns på adresserna Svartågatan 29-67, Svartågatan 48-84 och Stångåvägen 4-28. Den totala bostadsarean är 21 311 kvm. Föreningen har även 37 uthyrningsbara lokaler/förråd samt 38 garageplatser och 35 parkeringsplatser. 1954 färdigställdes de hus som ingår i bostadsrättsföreningen. 1992 gjordes stambyten. Tilläggsisolering, fönsterbyte och dränering har utförts från hösten 2015 till och med årsskiftet 2017. Den senaste stamspolningen gjordes 2017. RENOVERINGAR (URVAL) 1993 Stambyten 2007 Renovering balkonger 2011 Målning trapphus 2014 Portarna renoverades 2017 Fasadrenovering, tilläggsisolering och fönsterbyte 2017 Dränering 2017 Stamspolning 2018 OVK 2018 Renovering av tvättstugan Föreningen förvaltas av Fastighetsägarna. BREDBAND OCH TV Brf Söderbysjön har avtal med Ownit som levererar hastigheten 100/100 Mbit/s. Kostnaden för bredband är 99 kronor per månad. Fast telefon kan anslutas till nätet (s.k. IP-telefoni) och den fasta månadskostnaden är då 49 kronor. Kabel-TV genom Comhem där basutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften till föreningen. PARKERING Föreningen har 38 garageplatser samt 35 parkeringsplatser för uthyrning. Av parkeringsplatserna har 24 parkeringsplatser tillgång till elstolpe. Kostnad för parkerings- och garageplatser är 330-550, beroende av typ av plats. Separat kö till parkerings- och garageplatser. TVÄTTSTUGA Det finns en stor och välutrustad tvättstuga. Tider för tvätt kan bokas manuellt, via internet eller med app i mobiltelefon. CYKEL- OCH BARNVAGNSRUM I föreningen finns ett flertal cykel- och barnvagnsförråd. Det närmaste är beläget i huset och kan även nås ingång från gaveln, port nr 33. FÖRENINGSLOKAL Lokalen finns på baksidan av Svartågatan 43 och rummet (förutom hall, pentry och toalett) är på 35 kvadratmeter. Föreningens medlemmar kan boka föreningslokalen för fester, möten, kurser och liknande. Kostnaden är 300 kronor per dygn. GÄSTRUM Föreningens medlemmar kan boka rummet för övernattning åt gäster. Gästrummet kostar 300 kronor per dygn. Rummet har pentry och toalett med dusch. Det finns två sängar med täcken och kuddar samt en enklare tältsäng. Det finns även Wifi. HOBBYRUM Hobbyrummet är beläget på Svartågatan 43. Här kan man utföra enklare målnings- och snickeriarbeten. GYM Föreningens medlemmar kan använda och nyttja gymmet som är beläget på Stångågatan 4 (ingång från gaveln). Kostnaden är 200 kronor per kalenderår.

 • Föreningsnamn Brf Söderbysjön
 • Hemsida www.soderbysjon.se
 • Äger föreningen marken Tomträtt, avtal gäller till 2022.
 • Antal lägenheter 359
 • Antal hyreslägenheter 32
 • Antal lokaler 17
 • Överlåtelseavgift 1 138 kr
 • Pantsättningsavgift 455 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Här råder lugnet samtidigt som man har nära (endast ett par minuter) till kommunikationer, affärer och grönområden. I Bagarmossens centrum finns ett bra utbud av mataffärer, butiker, restauranger, bibliotek och annan närservice. Härifrån tar det endast 12-15 minuter med tunnelbana in till centrala Stockholm. Njut av vackra promenadvägar! På promenadavstånd finns många mysiga smultronställen, som till exempel Söderbysjön och Källtorpssjön med bad och motionsslingor sommartid. Promenadavstånd även till populära Hellasgården med restaurang. Beställ en bit god mat och njut av den härliga atmosfären! Här finns flera fina motions- och promenadvägar samt plogad bana för skridskoåkare vintertid.

Närservice

I Bagarmossens centrum finns ett bra utbud av mataffärer, butiker, restauranger, bibliotek och annan närservice. Härifrån tar det endast 12-15 minuter med tunnelbana in till centrala Stockholm.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast 300 meter till Bagarmossens tunnelbanestation. Tunnelbanan tar dig till Södermalm på 12 minuter och till T-centralen på 18 minuter. Det finns även bussar att välja på.

Parkering

Föreningen har 38 garageplatser samt 35 parkeringsplatser för uthyrning. Av parkeringsplatserna har 24 parkeringsplatser tillgång till elstolpe. Kostnad för parkerings- och garageplatser är 330-550, beroende av typ av plats. Separat kö till föreningens parkerings- och garageplatser. På Svartågatan och kringliggande gator gäller lokala parkeringsbestämmelser. Avgiften för boendeparkering är 300 kronor per månad eller 20 kronor per dygn. Gästparkering är avgiftsbelagd dagtid och kostar 5 kronor per timme. Se lokala parkeringsregler.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.