Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
90 m² Boarea
4 Rum

Fakta

  • Adress Lillhagsvägen 32
  • Område Älvsjöbadet, Hagsätra
  • Avgift 5 865 kr inkl värme, VA, Ip-tele/ bredband & K-tv
  • Boarea 90 m²
  • Rum 4
  • Drift 4 400 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Älvsjöbadet nr 1 består av 3 flerbostadshus med tillsammans 49 bostadslägenheter på Lillhagsvägen 30-36. Här finns även förskolorna Lillskogen och Paletten i delvis separat byggnad och delvis integrerad i 2 av bostadshusen. Lägenhetsfördelning: 2 rum och kök - 5 st. 3 rum och kök - 25 st. 4 rum och kök - 18 st. 6 rum och kök - 1 st. Totalt 49 lägenheter med en bostadsarea om sammanlagt 3824 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. 428 kvm lokaler hyrs ut. Föreningen förvärvade fastigheten när husen byggts klart, 1992. Fastigheten innehas med tomträtt, omskrivningsår 2020.

Övrigt om föreningen

Föreningen är medlem i Liggmilans samfällighet tillsammans med Brf Älvsjöbadet 2,3 & 4 (föreningens andel är 26,8%). Samfälligheten sköter och administrerar gemensamma vägar, garage, parkeringsplatser, och grönområden. Genom samfälligheten kan medlemmarna hyra en större samlingslokal för upp till 75 personer. I samma byggnad kan bastu samt grovtvättstuga bokas. Tre tvättstugor finns, en i varje hus, utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug sam två torkskåp. Barnvagnsrum och cykelrum finns. Föreningen har en träfflokal "Lilla lokalen" som medlemmarna kan abonnera. Föreningen har iordningställt en stor grillplats, komplett med bänkar och bord. En mindre lekplats finns i anslutning till gården. För ekonomisk förvaltning anlitas Fastighetsägarna. För teknisk förvaltning anlitas Driftia Förvaltning AB.

Parkering

Föreningen är delägare i en samfällighet som har garage och p-platser med totalt 153 platser för bil.

Tv och bredband

Bredband, IP-telefoni och kabel-tv levereras av Ownit/Canal Digital.

  • Föreningsnamn Brf Älvsjöbadet 1
  • Hemsida http://www.alvsjobadet1.se/
  • Ekonomi Överlåtelseavgift 2,5 % av ett prisbasbelopp (betalas av köparen) och pantsättningsavgift 1% av ett prisbasbelopp (betalas av pantsättaren). Föreningen amorterade 2 000 000 kronor av sina lån i början av 2019. För närvarande (augusti 2019) har inga avgiftsändringar beslutats. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Hagsätra är en av de förorter som växer snabbast i Stockholm och det byggs ständigt nya bostäder. Här blandas låg- och flervåningshus byggda mellan 1958 och 1967 med nyproducerade flerfamiljshus.

Närservice

Här har du närhet till Hagsätra centrum med utbud av affärer, restauranger, bibliotek, service och tunnelbana. Från bostaden tar det ca 10 minuter att promenera till Hagsätra centrum. Runt Älvsjö centrum och nya Älvsjö torg har en helt ny stadsdel byggts upp, med bostäder, butiker, restauranger och service. Även Stockholmsmässan ligger på ca 10 minuters promenadavstånd.

Kommunikation

Från t-banestationen Hagsätra kommer du till T-centralen på 24 minuter. Föredrar du pendeltåg så tar buss 143 dig till Älvsjö resecentrum. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se. Här finns även bra vägnät med Huddingevägen på ett rofyllt avstånd, men ändå nära till hands att snabbt komma ut på. Hagsätra centrum når du på ca 10 minuters promenad längs en upplyst och asfalterad väg eller till Älvsjö resecentrum med en promenad på ca 15 minuter. Omedelbart där Lillhagsvägen startar, vid Ormkärrsvägen, finns busshållplatser för färd mot Hagsätra centrum, eller mot Älvsjö station. Vid Älvsjö station når man pendeltågen för vidare färd mot Stockholm eller utåt Södertörnshållet.

Parkering

Parkering på gatan mot avgift. Parkering och garage finns att hyra genom föreningens samfällighet. Separat kö.

Övrigt

Alldeles intill bostaden ligger Älvsjöbadet med härlig utomhuspool och grönt gräs runtom att solbada i, fri entré. Älvsjöbadet bjuder på stora gräsytor och tre bassänger för fritidsbad, som hålls öppna från första juni till sista augusti. På Hagsätra idrottsplats som är nyrenoverad och moderniserad finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym. Den närliggande Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. Det närmsta närområdet är mycket barnvänligt och har två förskolor: en inom den egna föreningen och en i grannföreningen, samt även närhet till parklek. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.