Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Axbergsgränd 6

Bandhagen-Hagsätra-Rågsved / Bandhagen
73 m² Boarea
3 Rum

Översikt

  • Adress Axbergsgränd 6
  • Område Bandhagen-Hagsätra-Rågsved
  • Avgift 4 265 kr inkl. Värme, VA,
  • Boarea 73 m²
  • Rum 3
  • Drift 2 150 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Stilren och smakfull valnöt
Stilren och smakfull valnöt
Induktionshäll och snygg köksfläkt
Induktionshäll och snygg köksfläkt
Utrymme för matmöbel och sittgrupp
Utrymme för matmöbel och sittgrupp
Även en mycket stor soffa får god plats
Även en mycket stor soffa får god plats
Specialbyggd med indirekt och direkt belysning
Specialbyggd med indirekt och direkt belysning

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Axberget bildades 2003 och har adresserna Axbergsgränd 3-33 och 4-30. Husen ligger på en lugn återvändsgata omgiven av ett mindre skogsparti intill öppna gräsytor. Föreningens fastigheter är tomträtter med omskrivningsår 2028. De är bebyggda med tre hus innehållande 141 lägenheter varav 129 är upplåtna som bostadsrätter och 12 med hyresrätt. Hyresrätterna kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de såsmåningom upplåts som bostadsrätter/säljs. Total bostadsarea är 9429 kvm. Utöver det hyrs 4 lokaler ut, area 498 kvm.

Övrigt om föreningen

Föreningen har fyra tvättstugor, två större, en grovtvättstuga samt en ”spontantvättstuga”. Flera cykel- och barnvagnsförråd finns. Två välbesökta grillplatser och två lekplatser bidrar till trivseln i föreningen. För ekonomisk förvaltning anlitas Nabo. För fastighetsskötsel anlitas Jensen Drift & Underhåll AB. Jensen sköter även markservice såsom trädgårdsskötsel och snöröjning. Swedal sköter föreningens trappstädning.

Renoveringar

Ett urval av genomförda renoveringar: 2018: Renovering av balkonger Axbergsgränd 3-19. Förnyat uppkopplings- och gruppanslutningsavtal med Telenor, nu med bredband 250/250. Byte till led-belysning i trapphus, i stolpar och över portar. 2017: Installerat två nya stolpar med utebelysning vid Axbergsgränd 19-21 och nya armaturer med ledbelysning över garagen. Påbörjat kontroll/filmning av avloppsrör i källare. 2016: Renovering av balkonger nr 21-31. 2015: Stamspolning. 2013: Balkongrenovering. Isolering av vindar. 1996: Stambyte. Utförligare förteckning finns på föreningens hemsida. https://www.brfaxberget.se/

Parkering

Föreningen har 54 garageplatser (471 kr/mån) och 44 parkeringsplatser, för närvarande med kö.

Tv och bredband

Gruppanslutningsavtal med Telenor 250/250 och ComHem Tv bas ingår i det obligatoriska bredbandstillägget.

Information om månadsavgift

Föreningen har i dagsläget inte planerat någon höjning av månadsavgiften, kontrollerat 2019-03. I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp. Obligatorisk gruppanslutning till bredband & kabel-tv basutbud (1980 kr/år) samt hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg (150 kr/år).

  • Föreningsnamn Brf Axberget
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut.
  • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
  • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Området mellan Hagsätra och Rågsved utvecklats sedan 1950-talet och består av en blandning av lamellhus och punkthus. Under senare år har moderniseringar och förtätningar av området skett, utan att inkräkta för mycket på de naturliga grönytor och skogspartier som bidrar till trivseln i stadsdelen.

Närservice

I Hagsätra centrum finner du det mesta för vardagsbehoven, matbutiker, bibliotek, affärer, hårvård, restauranger, vårdcentral mm. Läs mer på hagsatracentrum.se/

Kommunikation

Här kan du välja mellan t-banestationerna Rågsved och Hagsätra, varifrån du kommer till T-centralen på 22-24 minuter. Föredrar du pendeltåg så tar buss 143 dig till Älvsjö station. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se

Parkering

Fri parkering på gatan.

Övrigt

I närheten ligger Älvsjöbadet med härlig utomhuspool och gräsytor runtom att solbada på. På moderna, renoverade Hagsätra idrottsplats finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym. I närområdet finns många möjligheter till naturliv: Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar, Rågsveds naturreservat är stadens senaste reservat och invigdes den 2 september 2018. Rågsveds naturreservat rymmer en mosaik av öppna ängsmarker, våtmarker, fuktlövskogar, ädellövsmiljöer och barrskogsklädda höjder. Friluftsområdet vid Ågesta med motionsspår och vacker natur runt om sjön Magelungen är mycket uppskattat. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet som kallas för mellanstadieverksamheten. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy. Närmaste gymnasium finns i närliggande Huddinge.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.