Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Göksholmsbacken 22

Bandhagen-Hagsätra-Rågsved / BANDHAGEN
75 m² Boarea
3 Rum

Översikt

  • Adress Göksholmsbacken 22
  • Område Bandhagen-Hagsätra-Rågsved
  • Avgift 4 299 kr inkl värme, VA och kabel-TV basutbud
  • Boarea 75 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 600 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Stor balkong i bästa sydvästläge
Stor balkong i bästa sydvästläge
Vacker originalparkett i vardagsrum
Vacker originalparkett i vardagsrum
Välplanerat och trivsamt kök
Välplanerat och trivsamt kök
Klassisk Reda-förvaring under överskåp
Klassisk Reda-förvaring under överskåp
Vitrinskåp för det finaste
Vitrinskåp för det finaste

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen Ringlåset 1 är en stabil och skuldfri bostadsrättsförening som bildades 1981, fastigheten tillträddes 1986. Fastigheten är en tomträtt, med omskrivingsår 2028. Adresser är Vedevågslingan 2-34 och Göksholmsbacken 22-30. Fastigheten består av sju flerbostadshus i 3 våningar med 130 bostadsrätter och 8 hyresrätter, dessa kommer när de så småningom ska säljas att ge ett tillskott till föreningens ekonomi. Lägenhetsfördelning: 1:or, 6 st. 2:or, 33 st. 3:or 34, st. 4:or 66 st. Bostadsarea är 10 341 kvm varav 9 808 kvm bostadsrätter. Uthyrd lokalarea 404 kvm.

Övrigt om föreningen

Alla lägenheter har källarförråd och matkällarförråd. Föreningen sköter själva ekonomisk och teknisk förvaltning.

Renoveringar

Några exempel: 2021 Utbyte av fyra gasledningar. Inreglering värme. 2020 Installation av passersystem och informationstavlor. Kall-, varm-, vvc- och radiatorrörsbyten samt elkabelsbyte i kulvertar 2019 Stamspolning. Energideklaration. Trapphusbelysning. Kall-, varm- och vvc-rörsbyten i husen. 2017 OVK 2013-2015 Infodring av rörstammar. 2013 Fiberinstallation. Se utförligare i årsredovisning. Tak finns med i underhållsplanen under de närmaste åren. En bygglovsansökan om att fördjupa balkongerna med 50 cm har lämnats in till Stadsbyggnadskontoret, inga besked kan ges i dagsläget.

Parkering

Föreningen innehar 50 parkeringsplatser (292 kr/mån utan el) och 41 garage (300-560 kr/mån beroende på storlek). Garagestorlekarna som finns är 11-21 kvm. Det är för närvarande kö till parkering och garage. Fri parkering på kringliggande gator, datumparkering.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en föreningslokal för styrelsen och en övernattningslägenhet med sovplats för fyra personer som kan hyras av medlemmarna. Föreningen har 3 tvättstugor på Göksholmsbacken 26-30 (varav 1 är grovtvättstuga), utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Tvättstuga A & B utrustades med nya maskiner i februari 2023. Barnvagnsrum och cykelrum finns. Sophantering utomhus i separata sophus, container för grovsopor brukar föreningen boka 3-4 gånger per år.

Tv och bredband

Bredband finns via fiber, Telenor eller via Tele2.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, avlopp samt basutbud TV via Tele2.

  • Föreningsnamn Brf Ringlåset 1
  • Ekonomi Föreningen har som ambition att höja månadsavgifterna med någon procentenhet vid respektive årsskifte, senaste höjningen var 1 januari 2023, då var höjningen 2%. Ingen beslutad höjning innan 1 januari 2024 (april 2023). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Äger föreningen marken Fastigheten upplåts med tomträtt, omskrivningsår 2028.
  • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Området mellan Hagsätra och Rågsved utvecklats sedan 1950-talet och består av en blandning av lamellhus och punkthus. Under senare år har moderniseringar och förtätningar av området skett, utan att inkräkta för mycket på de naturliga grönytor och skogspartier som bidrar till trivseln i stadsdelen.

Närservice

I Hagsätra centrum finner du det mesta för vardagsbehoven, matbutiker, bibliotek, affärer, hårvård, restauranger, vårdcentral mm. Läs mer på hagsatracentrum.se/

Kommunikation

Från t-banestationen Hagsätra kommer du till T-centralen på 24 minuter. Föredrar du pendeltåg så ligger Stuvsta station en liten cykeltur bort, buss 143 tar dig till Älvsjö station. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se

Parkering

Fri parkering på gatan.

Övrigt

I närheten ligger Älvsjöbadet med härlig utomhuspool och gräsytor runtom att solbada på. På moderna, renoverade Hagsätra idrottsplats finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym. I närområdet finns många möjligheter till naturliv: Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar, Rågsveds naturreservat är stadens senaste reservat och invigdes den 2 september 2018. Rågsveds naturreservat rymmer en mosaik av öppna ängsmarker, våtmarker, fuktlövskogar, ädellövsmiljöer och barrskogsklädda höjder. Friluftsområdet vid Ågesta med motionsspår och vacker natur runt om sjön Magelungen är mycket uppskattat. Det finns tre skolor i absoluta närheten. Ormkärrsskolan och Rågsvedsskolan är har F-6 klasser. Hagsätraskolan har F-9 klasser. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet som kallas för mellanstadieverksamheten. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy. Närmaste gymnasium finns i närliggande Huddinge.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.