Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Sjösavägen 19

Bandhagen/ Högdalen / Bandhagen
36,3 m² Boarea
1 Rum

Översikt

  • Adress Sjösavägen 19
  • Område Bandhagen/ Högdalen
  • Avgift 2 093 kr värme, va, kabel-tv basutbud
  • Boarea 36,3 m²
  • Rum 1
  • Drift 2 900 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Balkong intill köket
Balkong intill köket
Välplanerade ytor
Välplanerade ytor
Toppenfräscht badrum
Toppenfräscht badrum
Avskärmad sovplats
Avskärmad sovplats
En våning ovan mark
En våning ovan mark

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Sjösavägen 11-19 är en förening med god ekonomi som ligger i ett lugnt och trivsamt läge mellan Bandhagen och Högdalen. Föreningens adresser är Sjösavägen 11-19. Föreningens fastighet förvärvades 2013, den upplåts med tomträtt som har omskrivningsår 2023. Föreningen har 44 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsarea om 2489 kvm. I dag upplåts 42 lägenheter med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. 2019 uppläts en hyresrätt till bostadsrätt med hjälp av Mäklarringen, vilket gav ett tillskott till föreningens kassa.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga (renovering planerad 2020) och förråd finns i källare, separat torkrum. Cykel och barnvagnsförråd finns. Utvändig sophantering. Teknisk förvaltning ombesörjs av Storholmen. För ekonomisk förvaltning anlitas Hefab Redovisning AB.

Renoveringar

Större renoveringar: 2019 Avstängning av all gas 2018 Byte av elstammar, trefas till de kök som hade gas. 2017 Inkoppling av fiber i lägenheterna. 2016 VA-stammar i källaren bytta. 2015 Alla fönster och balkongdörrar byttes till nya med 3 glas-isoler. 2015 Alla portar fick fina entrédörrar i massiv ek. 2015 Tilläggsisolerat vinden. 2013 Tak och fasad renoverades. 2006 Alla badrum har renoverats i samband med utfört VA-stambyte. 2020 Planeras renovering av tvättstugan.

Parkering

Föreningen har 11 p-platser med motorvärmaruttag, 350:- mån. med separat kö. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Tv och bredband

Uppkoppling via ComHem, och IpOnly.

  • Föreningsnamn Brf Sjösavägen 11-19
  • Ekonomi I månadsavgiften ingår kostnader för värme, vatten och avlopp samt kabel-tv basutbud. Överlåtelseavgift 1150 kr betalas av köparen, inklusive pantsättningsavgift. Enligt årsredovisning och hemsida planeras inte någon höjning av årsavgiften för 2020. Föreningen löste 2018-2019 ett lån/amorterade 3 miljoner kr av sina lån. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. I området finns bibliotek, teater, simhall, bowlinghall, restauranger, konditori, banker, mat- och klädbutiker och systembolag.

Närservice

I Bandhagens centrum finns det bland annat ett café, matvarubutik, apotek, blomsterhandel, restauranger, och skräddare/kemtvätt med mer. Sekondhandbutik. Körskola. Högdalens centrum har ett 50- tal butiker med allt från torghandel till fiskaffär, systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till Skanstull på ca 12 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. Högdalens skatepark är en av Europas största.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.