Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Sjösavägen 67

Bandhagen/ Högdalen / Bandhagen
59 m² Boarea
2 Rum
1 890 000 kr Utgångspris
59 m² Boarea
2 Rum
1 890 000 kr Utgångspris

Visning

Visning Sjösavägen 67 2019-11-24T15:00:00 2019-11-24T15:45:00 Mäklarringen
Sjösavägen 67 12455 Bandhagen
Söndag 24 November, 15:00 - 15:45

Varmt välkommen!

Visning Sjösavägen 67 2019-11-25T18:00:00 2019-11-25T18:30:00 Mäklarringen
Sjösavägen 67 12455 Bandhagen
Måndag 25 November, 18:00 - 18:30

Kvällsvisning!

Fakta

 • Adress Sjösavägen 67
 • Område Bandhagen/ Högdalen
 • Pris 1 890 000 kr Utgångspris
 • Avgift 3 796 kr Inkl. VA, värme, TV-basutbud, BR-försäkring
 • Boarea 59 m²
 • Rum 2
 • Drift 3 500 kr/år

Fin 2:a i gavelläge med fönster åt 3 håll, balkong i sydväst!

Mysig och charmig gavellägenhet på andra våningen, med fönster åt tre håll och balkong i härligt sydvästläge. Lägenheten är ljus och luftig med stora rum och generösa fönsterytor. Helkaklat och stambytt badrum. Ca 500 m till t-bana.

Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fint ljus med fönster i vinkel
Fint ljus med fönster i vinkel
I bästa sydvästläge
I bästa sydvästläge
Mot föreningens gård
Mot föreningens gård
Genomgående vackra fönsterbänkar i sten
Genomgående vackra fönsterbänkar i sten
I svalt nordostläge
I svalt nordostläge

Planritningar

Sjösavägen 67 sjösavägen 67 bandhagen/ högdalen stockholm bandhagen 2
59

Beskrivning

HALL

Välkomnande möblerbar entré med gott om plats för avhängning av ytterkläder på vacker originalhatthylla. Bra förvaringsmöjligheter i sex garderober med överskåp. Väggar med ljusa ytskikt och golv med snygg och praktisk ljusgrå klinker.

KÖK

Ljust och trivsamt kök med matplats för 4-5 personer, utsikt i trätoppshöjd mot grönska och parkväg. Bra arbetsytor på bänkar med ekskiva och hel rostfri diskbänk med dubbla hoar, vitt kakel ovanför. Goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita fronter, ventilerat skafferi. Väggar med vita tapetserade och målade ytskikt, golv med ljus plastmatta. Fönsterbänk i sten. Spis i rostfritt utförande med induktionshäll (Electrolux) matchas av frihängande köksfläkt i rostfritt, båda från 2018. Kyl/frys, Cylinda. Diskmaskin, Bosch. Vinkyl.

SOVRUM

Stort sovrum i svalt nordostläge. Här är det gott om plats för dubbelsäng och möbler. Förvaring i två garderober med överskåp. Väggar med vita ytskikt och en fondvägg, ekparkett, fönsterbänk i sten.

VARDAGSRUM

Rektangulärt och lättmöblerat vardagrum med fint ljus från generösa fönsterytor åt två håll. Här finns gott om plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Väggar med målade och tapetserade väggar i vitt samt en fondvägg i rött. Golv med ekparkett, fina fönsterbänkar i sten. Utgång till balkong.

BALKONG

Möblerbar balkong i bästa sydvästläge. Trivsamt på andra våningen med utsikt över lugn återvändsgata och mot grönskande omgivning. Golv med trätrall.

BADRUM

Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel och golv med värmeförsedd grå klinker, renoverat vid fastighetens stambyte. Utrustat med badkar och handdukstork, tvättställ och spegelskåp samt wc. Vädringsfönster. Förberett för tvättmaskin.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Byggnationsår 1954
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 2-glas, isolerglas
 • Fastighetsbeteckning Tegelstapeln 2
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 2
 • Typ av kök kök
 • Ventilation Självdrag
 • Besiktning Godkänd
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Ej utförd
 • Hiss Nej
 • Våning 2 av 3
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften -
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 4,41 %
 • Föreningssnamn Brf Tegelstapeln 2
 • Elkostnad 3 500 kr/år
 • Total driftkostnad 3 500 kr/år
 • Driftkostnadskommentar El-kostnad enligt schablon.
 • Personer i hushållet 4
 • Övrigt Källar- och matkällarförråd finns till lägenheten.

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet, Tegelstapeln 2 förvärvades 2001 och innehas med tomträtt, omskrivningsår 2023. Huset byggdes 1953-1954 och har adresserna Sjösavägen 67-73. I huset finns 24 lägenheter, varav 6 st är 2:or på 59 kvm (Sjösavägen 67) och 18 st är 3:or på 70 kvm (Sjösavägen 69, 71 och 73). Av dessa lägenheter är 21 bostadsrätter och 3 hyresrätter. Hyresrätterna kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de såsmåningom upplåts som bostadsrätter/säljs. Total bostadsarea är 1614 kvm.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga (med nya maskiner 2017) finns i port 71 och nås via källargång från alla uppgångar. Cykelförråd och barnvagnsrum finns. Sophämtning med sortering av matavfall. Föreningens lummiga innergård har en stor grill och långbord för umgänge och en lekplats med gott om utrymme för barnen.

Renoveringar

Renoveringar i urval, läs utförligare i årsredovisningen. 2018 Lackerat entréportar. 2017 Dränerat hela fastigheten. Nya maskiner i tvättstugan. 2016 Indragning av fiber till samtliga lägenheter. 2014 Renoverat fönster med isolerglas. 2007 Tilläggsisolering av vind. 2004-2005 Rörstambyte, elstambyte (i större delen av huset), omläggning av tak, omputsning av fasad, nya balkonger. Planerade: Medel för utbyte av fjärrvärmecentral finns avsatta, planeras att genomföras om ett par år.

Parkering

I huset finns också 9 varmgarage, med vatten- och eluttag, varav 8 hyrs ut. Ett av garagen fungerar som redskapsbod för huset. Kostnad 950 kr/mån, för närvarande kort kö. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Tv och bredband

Föreningen har TV och bredband via Com Hem. Fiber drogs in 2016. Abonnemang tecknas av lägenhetsinnehavarna via IpOnly.

 • Föreningsnamn Brf Tegelstapeln 2
 • Hemsida http://tegelstapeln2.bostadsratterna.se/
 • Ekonomi Ingen beslutad eller diskuterad avgiftshöjning, september 2019. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen med 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift med 1 % av ett prisbasbelopp av pantsättaren. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. I området finns bibliotek, teater, simhall, bowlinghall, restauranger, konditori, banker, mat- och klädbutiker och systembolag.

Närservice

I Bandhagens centrum finns det bland annat ett café, matvarubutik, apotek, blomsterhandel, restauranger, och skräddare/kemtvätt med mer. Sekondhandbutik. Körskola. Högdalens centrum har ett 50- tal butiker med allt från torghandel till fiskaffär, systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till Skanstull på ca 12 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. Högdalens skatepark är en av Europas största.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.