Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
70 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Sjösavägen 69
  • Område Bandhagen/ Högdalen
  • Avgift 4 471 kr inkl värme, VA kabel-Tv basutbud och BR-tillägg
  • Boarea 70 m²
  • Rum 3
  • Drift 8 672 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Ljust och lättmöblerat
Ljust och lättmöblerat
Lummigt sydvästläge
Lummigt sydvästläge
Mot grönskande ytor och promenadväg nedanför
Mot grönskande ytor och promenadväg nedanför
Helrenoverat år 2015
Helrenoverat år 2015
Praktiskt högskåp syns i spegeln
Praktiskt högskåp syns i spegeln

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet, Tegelstapeln 2 förvärvades 2001 och innehas med tomträtt, omskrivningsår 2023. Huset byggdes 1953-1954 och har adresserna Sjösavägen 67-73. I huset finns 24 lägenheter, varav 6 st är 2:or på 59 kvm (Sjösavägen 67) och 18 st är 3:or på 70 kvm (Sjösavägen 69, 71 och 73). Av dessa lägenheter är 22 bostadsrätter och 2 hyresrätter. Hyresrätterna kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de så småningom upplåts som bostadsrätter/säljs. Total bostadsarea är 1614 kvm.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga finns i port 71 och nås via källargång från alla uppgångar. Cykelförråd och barnvagnsrum finns. Sophantering med sortering av matavfall. Föreningens lummiga innergård har en stor grill och långbord för umgänge bland blomsterrabatter och gröna väster. Här finns även en lekplats med gott om utrymme för barnen. För ekonomisk förvaltning anlitas Storholmen förvaltning.

Renoveringar

Renoveringar i urval, läs utförligare i årsredovisningen. 2021 Nya garageportar. 2020 Nya kodlås i entréportarna. 2018 Lackerat entréportar. 2017 Dränerat hela fastigheten. Nya maskiner i tvättstugan. 2016 Indragning av fiber till samtliga lägenheter. 2014 Renoverat fönster med isolerglas. 2007 Tilläggsisolering av vind. 2004-2005 Rörstambyte, elstambyte (i större delen av huset), omläggning av tak, omputsning av fasad, nya balkonger. Planerade (medel för de planerade åtgärderna finns, ingen avgiftshöjning behövs): Renovering av källare, inklusive nya moderna källarförråd. Byte av undercentralen för fjärrvärme.

Parkering

I huset finns också 9 varmgarage, med vatten- och eluttag, varav 8 hyrs ut. Ett av garagen fungerar som redskapsbod för huset. Kostnad 950 kr/mån, för närvarande (2021-05) med tre familjer i kö. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Tv och bredband

Föreningen har TV och bredband via Com Hem. Fiber drogs in 2016, abonnemang tecknas av lägenhetsinnehavarna via IpOnly.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår vatten och avlopp, värme, kabel TV-basutbud, hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg.

  • Föreningsnamn Brf Tegelstapeln 2
  • Hemsida http://tegelstapeln2.bostadsratterna.se/
  • Ekonomi Föreningen har i dagsläget (maj 2021) inte planerat någon avgiftshöjning. I november 2020 upplät föreningen, med hjälp av Mäklarringen, en hyresrätt till bostadsrätt, vilket gav ett bra ekonomiskt tillskott. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen med 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift med 1 % av ett prisbasbelopp av pantsättaren. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. I området finns bibliotek, teater, bowlinghall, restauranger, konditori, mat- och klädbutiker och systembolag. Simhallen genomgår en omfattande renovering och beräknas att öppna igen under 2022.

Närservice

I Bandhagens centrum finns det bland annat ett café, matvarubutik, apotek, blomsterhandel, restauranger, och skräddare/kemtvätt med mer. Körskola. Högdalens centrum har ett 50- tal butiker med allt från torghandel till fiskaffär, systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt restauranger och caféer.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till Skanstull på ca 12 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Bäckahagens skola ligger precis bakom huset men även Bandhagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. Högdalens skatepark är en av Europas största.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.