Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
70 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Sjösavägen 71
  • Område Bandhagen/ Högdalen
  • Avgift 4 471 kr Inkl. VA, värme, TV-basutbud, BR-försäkring
  • Boarea 70 m²
  • Rum 3
  • Drift 5 770 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fint ljus på översta våningen
Fint ljus på översta våningen
Mysigt innergårdsläge i väst
Mysigt innergårdsläge i väst
Originalkök med trivsam matplats
Originalkök med trivsam matplats
Stambytt helkaklat badrum
Stambytt helkaklat badrum
Högst upp mot innergården
Högst upp mot innergården

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet, Tegelstapeln 2 förvärvades 2001 och innehas med tomträtt, omskrivningsår 2023. Huset byggdes 1953-1954 och har adresserna Sjösavägen 67-73. I huset finns 24 lägenheter, varav 6 st är 2:or på 59 kvm (Sjösavägen 67) och 18 st är 3:or på 70 kvm (Sjösavägen 69, 71 och 73). Av dessa lägenheter är 21 bostadsrätter och 3 hyresrätter. Hyresrätterna kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de såsmåningom upplåts som bostadsrätter/säljs. Total bostadsarea är 1614 kvm.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga (med moderna maskiner, 2017) finns i port 71 och nås via källargång från alla uppgångar. Cykelförråd och barnvagnsrum finns. Sophantering med sortering av matavfall. Föreningens lummiga innergård har en stor grill och långbord för umgänge och en lekplats med gott om utrymme för barnen. För ekonomisk förvaltning anlitas Storholmen förvaltning.

Renoveringar

Renoveringar i urval, läs utförligare i årsredovisningen. 2018 Lackerat entréportar. 2017 Dränerat hela fastigheten. Nya maskiner i tvättstugan. 2016 Indragning av fiber till samtliga lägenheter. 2014 Renoverat fönster med isolerglas. 2007 Tilläggsisolering av vind. 2004-2005 Rörstambyte, elstambyte (i större delen av huset), omläggning av tak, omputsning av fasad, nya balkonger. Planerade: Medel för utbyte av fjärrvärmecentral finns avsatta, planeras att genomföras om ett par år.

Parkering

I huset finns också 9 varmgarage, med vatten- och eluttag, varav 8 hyrs ut. Ett av garagen fungerar som redskapsbod för huset. Kostnad 950 kr/mån, för närvarande (2020-09) med kort kö. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Tv och bredband

Föreningen har TV och bredband via Com Hem. Fiber drogs in 2016, abonnemang tecknas av lägenhetsinnehavarna via IpOnly.

  • Föreningsnamn Brf Tegelstapeln 2
  • Hemsida http://tegelstapeln2.bostadsratterna.se/
  • Ekonomi Ingen beslutad eller diskuterad avgiftshöjning, september 2020. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen med 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift med 1 % av ett prisbasbelopp av pantsättaren. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. I området finns bibliotek, teater, simhall, bowlinghall, restauranger, konditori, banker, mat- och klädbutiker och systembolag.

Närservice

I Bandhagens centrum finns det bland annat ett café, matvarubutik, apotek, blomsterhandel, restauranger, och skräddare/kemtvätt med mer. Sekondhandbutik. Körskola. Högdalens centrum har ett 50- tal butiker med allt från torghandel till fiskaffär, systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt restauranger och caféer.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till Skanstull på ca 12 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. Högdalens skatepark är en av Europas största.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.