Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
75 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Sjösavägen 95
 • Område Bandhagen/ Högdalen
 • Avgift 4 110 kr inkl. värme, VA
 • Boarea 75 m²
 • Rum 3
 • Drift 6 052 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fint ljus i hela bostaden
Fint ljus i hela bostaden
I skyddat sydvästläge
I skyddat sydvästläge
Bra gavelläge
Bra gavelläge
Vacker originalparkett
Vacker originalparkett
Plats många att umgås
Plats många att umgås

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet har adresserna Sjösavägen 89-99 och består av två byggnader i tre våningar. Lägenhetsfördelning: 13 st 2 rum och kök, 14 st 3 rum och kök samt 9 st 4 rum och kök. Sammanlagt 36 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, med en total bostadsarea om 2504 kvm. Föreningen hyr ut sju mindre lokaler om totalt 194 kvm. Föreningen bildades 1991. I källaren finns två tvättstugor, en stor och en liten, finns i port 91 och även cykelförråd. Det finns bastu och en liten träningslokal med löpband, trappmaskin, vikter och boxningssäck, samt en lokal som kan lånas för kalas/fest. I trädgården finns en uteplats med utemöbler och grill. Föreningen sköter själv den ekonomiska förvaltningen. Avtal finns med olika entreprenörer för utomhusarbeten.

Renoveringar

Större genomförda renoveringar i fastigheten: 2015 renoverades källarstammarna. 2011-2012 genomfördes omfattande markarbeten. 2006 fasadrenovering och utbyggnad av balkonger. År 2002 genomfördes stambyte, 1996 renoverades taken. Planerade renoveringar: Fönsterbyte planeras till 2022. Uppgradering till 3-fas el, planeras att vara klart under 2021.

Parkering

För parkering så har föreningen 7 p-platser och två garage, med kö.

Tv och bredband

Fiberuppkoppling finns via IpOnly, TV via ComHem, kostnad för uppkoppling och basutbud tillkommer med ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 140 kr.

 • Föreningsnamn Brf Tegelstapeln 4
 • Ekonomi En överlåtelseavgift om 2,5% av ett prisbasbelopp tas ut, betalas av köparen. En pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp tas ut. Föreningen planerar för närvarande inte några avgiftshöjningar (maj 2020). Föreningen har för avsikt att bygga om en lokal till två nya lägenheter. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Äger föreningen marken Fastigheten innehas med tomträtt, omskrivningsår 2023.
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Föreningen tillåter delat ägnde, minsta andel 10%

Området

Allmänt om området

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. I området finns bibliotek, teater, simhall, bowlinghall, restauranger, konditori, banker, mat- och klädbutiker och systembolag.

Närservice

I Bandhagens centrum finns det bland annat ett café, matvarubutik, apotek, blomsterhandel, restauranger, och skräddare/kemtvätt med mer. Sekondhandbutik. Körskola. Högdalens centrum har ett 50- tal butiker med allt från torghandel till fiskaffär, systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till Skanstull på ca 12 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. I Högdalen finns Högdalshallen som är en idrottshall med stort utbud av aktiviteter, som bad med även barnbassäng, gym, gruppaktiviteter med bland annat lekgympa och dans för barn, innebandy, kampsporter. Högdalens skatepark är en av Europas största.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.