Sök på Mäklarringen

Snart till salu

Sälj med oss

Kallforsvägen 26

Bandhagen / BANDHAGEN
57,5 m² Boarea
2 Rum
2 595 000 kr Accepterat pris
57,5 m² Boarea
2 Rum
2 595 000 kr Accepterat pris

Kontakta mäklaren för visning

Översikt

 • Adress Kallforsvägen 26
 • Område Bandhagen
 • Pris 2 595 000 kr Accepterat pris
 • Avgift 3 863 kr inkl värme, VA kabel-Tv basutbud
 • Boarea 57,5 m²
 • Rum 2
 • Drift 3 700 kr/år

Acceptpris, nyrenoverad 2:a med balkong i västläge mot innergård! Stabil förening med god ekonomi.

Kontakta mäklaren för förhandsvisning. Nyrenoverad 2:a med balkong i fint västläge mot innergård! Bli först att bo efter renoveringen! Här ger ett helt nytt, rymligt och välplanerat kök fina möjligheter till gemensam matlagning och social samvaro. Det stora vardagsrummet har nyslipad originalparkett och nya ytskikt, samt utgång till balkongen. Bra sovrum med nymålade väggar. Fräscht badrum som renoverats i samband med föreningens stambyte. Ombonat läge mot innergård på framsidan och ett mindre skogsparti på baksidan. I stabil, lågt belånad förening som bland annat äger Bandhagens centrum. Bra läge med ca 350 m promenadavstånd till Bandhagens centrum och t-bana..

Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Helt nytt kök!
Helt nytt kök!
Stort och lättmöblerat!
Stort och lättmöblerat!
Trivsam balkong i västläge
Trivsam balkong i västläge
i behagligt innergårdsläge
i behagligt innergårdsläge
Utgång till balkong
Utgång till balkong

Planritningar

Kallforsvägen 26 kallforsvägen 26 bandhagen stockholm bandhagen 2
57,5

Beskrivning

Hall

Välkomnande rymlig hall i vinkel. Gott om plats för avhängning av ytterkläder, bra förvaring i tre inbyggda garderober med överskåp. Förråd/klädkammare finns i anslutning till hallen. LED-spotlights infällda i taket. Väggar med vita ytskikt. Golv med ljus klinker närmast dörren och oljad ekparkett som lagts utan skarv till köket. Säkerhetsdörr.

Kök

Stort och välplanerat kök med fina möjligheter till gemensam matlagning och social samvaro. Ljust och fint med med två fönster med utsikt mot husets grönskande baksida. Bra förvaring i skåp och lådor med vita släta fronter, LED-belysning under överskåpen. Rejäla arbetsytor på bänk med skiffermönstrad laminatskiva, stänkskydd i vit marmormönstrad klinker. Trivsam matplats för 4-6 personer.
Induktionshäll, Siemens. Ugn, Ikea med frihängande köksfläkt ovanför. Kyl/frys med kallvattendispenser, De Longhi. Diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn med grill, båda Logik. Samtliga vitvaror från 2023.
Väggar med vita ytskikt, ekparkett lagd utan skarv mot hallen, fönsterbänk i kolmårdsmarmor.

Sovrum

Stort sovrum med utrymme för både dubbelsäng och möbler. Bra förvaring i två inbyggda garderober. Golv med ekparkett, vitmålade väggar, fönsterbänk i kolmårdsmarmor.

Vardagsrum

Ljust och lättmöblerat vardagsrum som har fönster och balkongdörr mot husets framsida. Väggar med vita ytskikt, slipad och vaxad originalparkett i holländskt förband, fönsterbänk i kolmårdsmarmor.

Balkong

Västvänd, balkong i trivsamt innergårdsläge, utrymme för möbler och egna odlingar. Golv med Bergoplattor.

Badrum

Fräscht badrum som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte. Helkaklat i vitt och blått, har golv med ljus värmeförsedd klinker. Badkar, WC och handdukstork med vattenburen värme. Tvättställ med nytt badrumsskåp ovanför. Vattrat vädringsfönster. Tvättmaskin, Logik, 2022.

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Byggnationsår 1953
 • Kommentar till byggnadsår Ombyggnadsår 1994/2003
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 3-glas
 • Fastighetsbeteckning Stjärnvalvet 1
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Övrigt om byggnaden, tex Renoveringar Renoveringar: Hela bostaden är nyrenoverad (förutom badrummet som renoverats vid föreningens stambyte 2002-2005) Helt nytt kök med nya vitvaror har installerats, väggar och tak har målats. ny ekparkett har lagts. I hallen har ny ekparkett och ny golvklinker lagts, sänkt tak och installerat LED spotlights, väggar har målats. Sovrum, väggar och tak har målats. Vardagsrum, slipat och vaxat originalparkett, väggar och tak har målats. Badrum, nytt spegelskåp, ny tvättmaskin. Till bostaden hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.
 • Rum 2
 • Typ av kök Kök
 • Ventilation Självdrag
 • Besiktning OVK-besiktad godkänd
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Energiklass F
 • Energiprestanda Primärtenergital 169 kWh/kvm/år
 • Hiss Nej
 • Våning 2 av 4
 • Balkong Ja
 • Beskrivning bilplats Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.
 • Andel av årsavgiften 0,1756 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,1756 %
 • Bostadsrättens Indirekta nettoskuldsättning 206 730 kr
 • Föreningssnamn HSB:s Brf Bandhagen
 • Elkostnad 3 300 kr/år
 • Försäkringskostnad 400 kr/år
 • Total driftkostnad 3 700 kr/år
 • Driftkostnadskommentar Endast hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg har räknats med som försäkringskostnad.
 • Personer i hushållet 2

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Populär och stabil förening med god ekonomi bildad 1953 som innehar åtta fastigheter som upplåts med tomträtt, med omskrivningsåren 2023, 2024, 2032 och 2034. Läs mer under väsentliga händelser på sid 4 i årsredovisningen. Husen innehåller 562 bostadsrättslägenheter och en som hyrs ut med hyresrätt. Total bostadsrättsarea är 32 383 kvm. Föreningen äger även 124 lokaler av olika slag däribland hela Bandhagens centrum med affärer och lokaler etc. Ca 25% av föreningens årliga driftsintäkter kommer från hyresgästerna till dessa lokaler. Föreningens adresser är: Mosstenabacken 1-5. Fågelstavägen 8-24, 28-44. Trollesundsvägen 6-12. Kallforsvägen 3-31, 35-47, 4-28, 32-36. Bandhagsplan 2, 3, 4, 9, 11, 14-18. Lägenhetsfördelning är: 4 lägenheter mindre än ett rum, 113 med 1 rum & kök, 232 rum & kök, 187 med 3 rum & kök, 15 med 4 rum 6 kök, 10 med 5 rum & kök, 2 med 6 rum & kök.

Övrigt om föreningen

Föreningen är delaktig i Bandhagens Samfällighetsförening i Stockholm.

Renoveringar

Genomförda: 2019-2022 Fönsterbyte. 2021-2022 Digitala trapphusskärmar installerade. Stambyte (både kök och badrum) och renoveringar av husen utfördes 2002-2005. I föreningens lägenheter uppdaterades elen i samband med stambytet. Jordfelsbrytare installerades och 3-fas drogs fram till lägenheterna. Pågående projekt: Hösten 2023 pågår injustering av värmesystemet och individuell temperaturmätning införs. Under 2023/2024 planerar föreningen att anlägga ett antal miljöhus. Översyn p-platser, utredning laddplatser. Utredning pågår om övergång till storkundsavtal för el med individuell mätning, vilket förväntas sänka elkostnaderna för medlemmarna och för föreningens gemensamma förbrukning. Läs utförligare om genomförda och planerade arbeten på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har 49 st garage och 111 st parkeringsplatser utomhus, med kö som administreras av HSB. I området finns dessutom ett antal 7-dygns parkeringar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har nio tvättstugor. En lokal för upp till 50 personer samt övernattningslägenhet finns, dessutom två hobbylokaler.

Tv och bredband

Föreningen har i dagsläget tre leverantörer av bredband och tv. Tele2 erbjuder tv och bredband via kabel. Telenor och Ownit erbjuder uppkoppling via fiber till fastigheten och kategori 5-nät i husen.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår, värme, vatten, avlopp samt Tele 2 kabel-tv, basutbud.

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Bandhagen
 • Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/bandhagen
 • Ekonomi HSB Stockholm är ekonomisk förvaltare. Föreningen har krav på medlemskap i HSB Stockholm. Läs mer om medlemsandelar, medlemsavgift och familjemedlemskap samt ansök via: https://blimedlem.hsb.se/ Överlåtelseavgift 2,5 % av ett prisbasbelopp (betalas av säljaren) och pantsättningsavgift 1% av prisbasbelopp (betalas av pantsättaren). Föreningen höjer normalt avgifterna en gång om året. Från 1/1 2024 höjs avgiften med 4 %. Publicerade bostäder annonseras med ny avgift. Föreningen amorterade under 2023 1 757 500 kr av sina lån. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. För närvarande pågår byggnation av fler bostäder runt korsningen Trollesundsvägen Grycksbovägen, vilket kommer att möjliggöra ett bättre serviceutbud och ge ett större kundunderlag för butikerna i centrum.

Närservice

Bandhagens centrum ritades av Curt Strehlenert och byggdes enligt klassisk ABC-modell, invigning var 1954. Torget och fontänen är utformade av Erik Glemme och t-banestationen ritades av Peter Celsing. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack med PLOQ servicebutik ligger båda nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från restauranger, systembolag, matvarubutiker, simhall, klädbutiker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.