Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Björksundsslingan 17

Bandhagen / Bandhagen
90 m² Boarea
4 Rum

Översikt

 • Adress Björksundsslingan 17
 • Område Bandhagen
 • Avgift 5 520 kr inkl värme, VA, basutbud TV
 • Boarea 90 m²
 • Rum 4
 • Drift 13 400 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Hörnläge med fantastiskt ljus
Hörnläge med fantastiskt ljus
Sommarens favoritplats, ca 6,5 kvm
Sommarens favoritplats, ca 6,5 kvm
Välplanerat Vedumkök
Välplanerat Vedumkök
Bra arbetsytor för gemensam matlagning
Bra arbetsytor för gemensam matlagning
Utrymme för långbord när gästerna är många
Utrymme för långbord när gästerna är många

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Färgfilmen 2 år 2002, den är bebyggd med ett bostadshus innehållande 38 bostadsrätter med följande lägenhetsfördelning: 1 st 1 rok, 24 st 2 rok, 4 st 3 rok samt 9 st 4 rok. Total bostadsarea 2507 kvm. Fastigheten är en tomträtt, omskrivningsår 2031. I suterrängplanet finns en stor ljus tvättstuga, här finns även de förråd som hör till lägenheterna. I entréplanet finns barnvagnsrum och i en fristående mindre byggnad finns cykelrum samt soprum.

Övrigt om föreningen

Vissa lägenheter har valt att glasa in sina balkonger. Finns önskemål om att glasa in balkong som idag inte är inglasad - kontakta styrelsen för information om bygglov.

Renoveringar

2018 genomfördes en omfattande renovering av fasad och tak. Inga större renoveringar planeras för närvarande. 2023-03, styrelsen begär in offerter för installation av laddstolpar.

Parkering

Föreningen har 26 parkeringsplatser med eller utan el-uttag. Med el 300 kr/mån och utan 275 kr/mån. För närvarande utan lediga platser, men ingen kö (april 2023), säljaren lämnar en p-plats. I övrigt fri parkering på gatan.

Tv och bredband

TV levereras av Telia via föreningens gruppavtal, 18 kanaler ingår. Fiber från Telia finns, gruppavtal 250/250. Möjlighet till egen uppgradering.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme och vatten. Föreningen har de senaste fem åren sänkt avgiften med 15%. Den 1/1 2023 höjdes avgiften med 10% och för närvarande (april 2023) planeras inte ytterligare höjning under året..

 • Föreningsnamn Brf Färgfilmen
 • Hemsida www.fargfilmen.se
 • Ekonomi Föreningen anlitar ViRedo för ekonomisk förvaltning. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. Stockholms stad ser över möjligheten att förtäta området (se bifogade länkar).

Närservice

Bandhagens centrum ritades av Curt Strehlenert och byggdes enligt klassisk ABC-modell, invigning var 1954. Torget och fontänen är utformade av Erik Glemme och t-banestationen ritades av Peter Celsing. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack ligger nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från restauranger, systembolag, matvarubutiker, simhall, klädbutiker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.