Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Glanshammarsgatan 95

Hagsätra / Bandhagen
59,5 m² Boarea
3 Rum

Översikt

 • Adress Glanshammarsgatan 95
 • Område Hagsätra
 • Avgift 3 252 kr inkl värme, VA, fiberuppkoppling , k-tv basutbud, BR-tillägg.
 • Boarea 59,5 m²
 • Rum 3
 • Drift 3 000 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Nytt stilrent kök
Nytt stilrent kök
Generösa fönster ger fint ljusinsläpp
Generösa fönster ger fint ljusinsläpp
Gott om plats för matbord
Gott om plats för matbord
Halvöppen planlösning mot hall
Halvöppen planlösning mot hall
Trivsam matplats
Trivsam matplats

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Vårsådden är en populär förening med god ekonomi. Föreningen bildades 1958 och 1960 stod husen klara. Adresser är Fjugestagränd 1-23 2-4, Glanshammarsgatan 87-97, Stjärnsundsgatan 3-21 25-29 och Gällerstagränd 1-5. I föreningen finns 428 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Sammanlagd bostadsarea är 28743 kvm. I föreningen finns även 10 lokaler som hyrs ut. Åtta tvättstugor finns, på adresserna: Fjugestagränd 11 och 17, Glanshammarsgatan 93 samt Stjärnsundsgatan 11 och 27. I föreningen finns en föreningslokal, hobbylokal, vävstuga, bastu och motionsredskap.

Renoveringar

Genomförda renoveringar: 2018 OVK, ventilationskontroll. Stamspolning samt renovering av bastu. 2017 Reparationer av balkonger. 2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen. 2012 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning. 2008 Totalrenovering av 2 tvättstugor Glanshammarsgatan 93. 2005 Nya fasadfogar mellan huskropparna. 2002-03 Omfattande renovering. Ny takpapp, stuprör, fläktar, (tryck och temperaturstyrda) samt nya rökluckor. 1994 Stambyte. Planerade: Längre fram planeras fönsterbyte, medel till detta avsätts genom årliga överskott.

Parkering

Föreningen har 234 parkeringsplatser, för närvarande (april 2019) med ca. 3 personer i kö. Omsättningen på parkeringsplatser är vanligtvis god, man köar till den gata som passar bäst. Föreningen har även 73 garageplatser, för närvarande med ca. 100 personer i kö. Administreras av HSB.

Tv och bredband

Fiberuppkoppling via Bredbandsbolaget 100 Mbit. Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften.

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Vårsådden i Stockholm
 • Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/varsadden/
 • Ekonomi I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, fiberuppkoppling 100 mb, kabel-tv basutbud och hemförsäkringens obligatoriska bostadsrätts-tillägg Föreningen höjde avgiften i januari 2019 med 3 % och har för närvarande inte planerat ytterligare höjningar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1,5 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Äger föreningen marken Fastigheterna innehas med tomträtt, omskrivningsår 2019.
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Ja
 • Tillåter föreningen delat ägande Föreningen tillåter delat ägande, minsta andel 1%.

Området

Allmänt om området

Hagsätra är en av de förorter som växer snabbast i Stockholm och det byggs ständigt nya bostäder. Här blandas låg- och flervåningshus byggda mellan 1958 och 1967, med nyproducerade flerfamiljshus.

Närservice

Centrum når du på ca 5 minuters promenad och där finner du det mesta för vardagsbehoven, matbutiker, bibliotek, affärer, hårvård, restauranger, vårdcentral mm. Läs mer på hagsatracentrum.se/

Kommunikation

Hagsätra centrum är det ca 600 meter att gå eller cykla. Till Stuvsta centrum där det även finns pendeltåg går du på cirka 15-20 minuter. Från t-banestationen Hagsätra kommer du till T-centralen på 24 minuter. Föredrar du pendeltåg så tar buss 143 dig till Älvsjö station. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se

Parkering

Datumparkering på gatan. För mer info om föreningens p-platser, se under "förening".

Övrigt

ÖVRIGTFör den som uppskattar motion finns friluftsområdet vid Ågesta med motionsspår och vacker natur runt om sjön Magelungen. På Hagsätra idrottsplats som är nyrenoverad och moderniserad finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym. Den närliggande Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.