Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
29 m² Boarea
1 Rum

Fakta

  • Adress Harpsundsvägen 31
  • Område Högdalen
  • Avgift 1 501 kr inkl värme, VA
  • Boarea 29 m²
  • Rum 1
  • Drift 3 982 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Ljust och trivsamt
Ljust och trivsamt
Nära till centrum
Nära till centrum
Välutrustat på liten yta
Välutrustat på liten yta
Fönster samt hylla för mikro
Fönster samt hylla för mikro

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Närbilden förvärvade sin fastighet av Familjebostäder 2009, den innehas med tomträtt, omskrivningsår 2035. På fastigheten finns fem byggnader innehållande 154 st lägenheter, med en sammanlagd bostadsarea om 10 774 kvm och 557 kvm lokaler. Adresser är Harpsundsvägen 31-49 Lägenhetsfördelning: 1 rok 24 st. 2 rok 43 st. 3 rok 23 st. 4 rok 50 st. 5 rok 14 st. 133 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 21 stycken upplåts med hyresrätt. Hyresrätterna kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de så småningom upplåts som bostadsrätter/säljs.

Övrigt om föreningen

Till de flesta lägenheterna hör två källarförråd – ett större och en mindre matkällare. Cykel- och barnvagnsrum finns. En tvättstuga per innergård. Föreningens trivsamma uteplatser har fått nya grillar våren 2020. Ett mindre gym finns i föreningen. För ekonomisk förvaltning anlitas NABO, Jensen drift och förvaltning sköter den tekniska förvaltningen.

Renoveringar

Renoveringar i urval: 2020 Installation fiber, planerad driftsstart 1 juni. 2020 Åtgärdade anmärkningar OVK. 2019 Stammar och avlopp, spolats. Obligatorisk ventilationskontroll. 2018 Renoverades fasader, fönster och balkonger. 2011 Stambyte och takrenovering. 3-fas el med perilexuttag har installerats i bostäderna, vilket gör det möjligt att byta ut gas till elspis. Kommande: Byte ytterportar, installation nytt passersystem. Läs utförligare i årsredovisningen.

Parkering

Föreningen har 14 st garage och 23 st p-platser till uthyrning, för närvarande med kö.

Tv och bredband

Fiberuppkoppling via Openinfra.

  • Föreningsnamn Brf Närbilden
  • Hemsida http://www.narbilden.se/
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Tillåter föreningen delat ägande Delat ägande förälder barn (min 10%) godkänns.

Området

Allmänt om området

Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Stadsdelen gränsar till Bandhagen, Örby, Rågsved, Fagersjö och Gubbängen. Högdalens signum är den tupp som pryder både "Tupphuset" och idrottslaget Högdalen AIS klubbmärke. Inspirationen kommer från Vantörs kyrka vars tupp fått pris som en av Sveriges vackraste. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem.

Närservice

I mitten av 1990 upprustades Högdalens centrum genomgripande och de senaste åren har ytterligare ombyggnader och förnyelse genomförts. De senaste årens förtätningar och förnyelse av området har ökat kundunderlaget vilket medfört förbättrad närservice och ökad popularitet. Idag finns ett 50- tal butiker med allt från torghandel till matvarubutiker, systembolag, klädbutiker, samt restauranger, caféer och bibliotek. Simhallen genomgår för närvarande en genomgripande renovering. Se gärna mer på www.hogdalencentrum.se.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till city på cirka 20 minuter. SL trafikerar området med såväl tunnelbana (linje 19) som går i tio-minuters trafik och busslinjerna 161 och 173 med bland annat kvartstrafik till Älvsjö. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger i närheten, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken som renoverades senast 2020, finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är öppen för alla och gratis att besöka. Det finns även en samlingslokal med wc och kök där man kan köpa fika. Högdalens skatepark är en av Europas största.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.