Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Snart till salu

Harpsundsvägen 93

Högdalen / BANDHAGEN
79 m² Boarea
3 Rum
2 750 000 kr Utgångspris
79 m² Boarea
3 Rum
2 750 000 kr Utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Harpsundsvägen 93
 • Område Högdalen
 • Pris 2 750 000 kr Utgångspris
 • Avgift 4 288 kr inkl värme, VA, fiber 250/250, BR-tillägg
 • Boarea 79 m²
 • Rum 3
 • Drift 4 100 kr/år

Toppenfin 3:a med uthyrningsdel, högst upp, lugnt gårdsläge!

Ljus trea med uthyrningsdel, högst upp i huset med lugnt gårdsläge. Låg avgift! Trivsam öppen planlösning kök, matrum vardagsrum. Uthyrningsdel som kan separeras, får hyras ut utan att tillstånd behöver sökas från föreningen. Rymlig balkong i innergårdsläge mot väst. Stambytt badrum med golvvärme. Populär HSB-förening med egna fastighetsskötare, låg belåning, fönsterrenovering utförd, eget gym och bastu i föreningen. Ca 200 m promenad till t-banan i Högdalens centrum.

Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Öppen och trivsam planlösning
Öppen och trivsam planlösning
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
I fint västerläge
I fint västerläge
Modernt och praktiskt kök
Modernt och praktiskt kök
Stambytt och fräscht
Stambytt och fräscht

Planritningar

Harpsundsvägen 93 harpsundsvägen 93 högdalen stockholm bandhagen 3
79

Beskrivning

ENTRÈ

Rymlig välkomnande entré med utrymme för ytterkläder på hatthylla. Bra förvaring i hyllförsedd klädkammare samt i ett överskåp. Väggar med ljus tapet, golv med valnötsmönstrad laminat. Säkerhetsdörr.

SOVRUM

Stort rum med gott om utrymme för dubbelsäng och möbler, grönskande utsikt mot naturen. Förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Väggar med guldskimrande tapet, golv med ekmönstrad laminat.

BADRUM

Ljust fönsterförsett badrum renoverat vid föreningens stambyte. Golv med vit värmeförsedd klinker, väggar med blåmelerade kakelplattor. Utrustat med badkar, handfat med spegelskåp ovanför samt wc. Förberett för tvättmaskin.

KÖK

Stilrent, fräscht kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita fronter. Arbetsbänk med bänkskiva i stenmönstrad laminat med infälld rostfri diskho, stora vita kakelplattor ovanför. Induktionshäll med frihängande köksfläkt i rostfritt och glas samt inbyggnadsugn. Kyl/frys, diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn. Vitvaror, Ikea. Väggar med vita ytskikt, golv med skiffermönstrad laminat.

VARDAGSRUM/MATUM

Härligt sociala ytor med trivsam öppen planlösning, här är det gott om utrymme för många gäster. Fint genomgående ljus på tredje våningen från både köksfönster och generösa fönsterytor mot balkongen. Bra plats för matsalsmöbel och sittgrupp. Väggar med silverskimrande tapet samt mockafärgad fondvägg, golv med valnötsmönstrad laminat.

BALKONG

Härlig balkong med gott om utrymme för möbler och egna odlingar, praktiskt skyddad av ett tak. I fint läge högst upp mot väster, ges goda möjligheter till sol stora delar av dagen. Här har du även möjlighet att ha uppsikt ned mot innergårdens lekplats.

UTHYRNINGSDEL

Med egen entré från trapphuset kan om så önskas uthyrningsdelen separeras från den övriga bostaden, den får hyras ut utan att tillstånd behöver sökas från föreningen.

HALL

Mindre entréhall med utrymme för ytterkläder på hatthylla. Originaldörr med gallergrind.

WC

Golv med blå klinker, väggar med vit våtrumstapet. Utrustad med: handfat med spegelskåp ovanför samt wc.

SOVRUM

Bostadens största sovrum har gott om utrymme för dubbelsäng och möbler och utsikt mot innergården på husets framsida. Väggar med ljus tapet, golv med ekmönstrad laminat.

KLÄDKAMMARE

Förvaring i mindre klädkammare.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Övriga byggnader Källarförråd och matkällarförråd finns till bostaden. Närmaste tvättstuga finns i grannporten, nr 95, nås via källargången utan att det är nödvändigt att gå ut.
 • Byggnationsår 1959
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 3-glas
 • Fastighetsbeteckning Magnoskopet 2
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 3
 • Typ av kök Kök
 • Ventilation Självdrag
 • Besiktning Godkänd
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Energiklass D
 • Energiprestanda Primärtenergital 102 kWh/kvm/år
 • Hiss Nej
 • Våning 3 av 3
 • Balkong Ja
 • Beskrivning bilplats Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.
 • Andel av årsavgiften 0,1857 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,1857 %
 • Föreningssnamn HSB:s Brf Högdalen i Stockholm
 • Elkostnad 4 100 kr/år
 • Total driftkostnad 4 100 kr/år
 • Personer i hushållet 2
 • Övrigt Renoveringar i bostaden: 2016-17, helt nytt kök och nya vitvaror. 2014, renoverades det andra sovrummet, med nya ytskikt. 2013, renoverades det första sovrummet, med nya ytskikt. 2012, öppnades planlösningen vardagsrum/matrum och hall och fick nya ytskikt.

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Populär HSB-förening med stabil och ordnad ekonomi, bildad 1955 som innehar fem st. fastigheter med tomträtt innehållande 740 st. bostadsrätter i 13 olika hus, med en sammanlagd bostadsarea om 212 490 kvm. I föreningen finns också 59 st. hyreslokaler, med en lokalarea om 21 860 kvm. Adresser är Harpsundsvägen 73-165, Trollesundsvägen 100-114 och Trollesundsvägen 137-181.

Övrigt om föreningen

Föreningslokal för upp till 75 sittande matgäster finns på Harpsundsvägen 85. Gymlokal med bastu på Harpsundsvägen 93. Nio välutrustade tvättstugor. Cykel- och barnvagnsrum finns. Medlemmarna kan disponera en snickerilokal. Föreningen har tio miljöhus där man källsorterar grovsoporna samt sopnedkast i trapphusen. I övrigt flera aktivitetsgrupper bl. a fotoklubb, måleri, vävning samt pensionärsklubb.

Renoveringar

2016-2019 målning av trapphus. 2016 OVK (obligatorisk ventilationskontroll). 2015-2016 renoverades samtliga fönster. 2004 genomfördes en takomläggning. 1997-1998 genomfördes stambyte av kök och badrum, elnätet drogs om, fasaderna putsades och balkongerna gjordes större. Pågående arbeten: Installation av sensorbelysning i alla portar pågår.

Parkering

82 st. garage och 215 st. parkeringsplatser med värmeuttag (separat kö som administreras av HSB). I övrigt finns ett antal 7-dygnsparkeringar samt gratis datumparkering på gatorna i området.

Tv och bredband

Föreningen har tecknat ett gemensamt bredbandavtal med Telenor för alla lägenheter i föreningen och därmed får alla obligatorisk fiberanslutning 250/250 Mbit/s för 99 kr per månad som debiteras via månadsavgiften.

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Högdalen i Stockholm
 • Hemsida http://www.hsb.se/stockholm/hogdalen
 • Ekonomi Enhetsavläsning av el vilket innebär att man betalar elen med avgiftsavin för sin faktiska förbrukning. Föreningen höjde månadsavgiften med 3% den 1 januari 2020 och planerar inte någon ytterligare höjning under året. Förutom medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm. Deposition 500 kr per delägare, årsavgift 300 kr per hushåll. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp av säljaren. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp tas ut per pant. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Äger föreningen marken Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt, omskrivningsår 2024.

Området

Allmänt om området

Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Stadsdelen gränsar till Bandhagen, Örby, Rågsved, Fagersjö och Gubbängen. Högdalens signum är den tupp som pryder både "Tupphuset" och idrottslaget Högdalen AIS klubbmärke. Inspirationen kommer från Vantörs kyrka vars tupp fått pris som en av Sveriges vackraste. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem.

Närservice

I mitten av 1990 upprustades Högdalens centrum genomgripande och de senaste åren har ytterligare ombyggnader och förnyelse genomförts. De senaste årens förtätningar och förnyelse av området har ökat kundunderlaget vilket medfört förbättrad närservice och ökad popularitet. Idag finns ett 50- tal butiker med allt från torghandel till matvarubutiker, systembolag, klädbutiker, samt restauranger, caféer och bibliotek. Simhallen genomgår för närvarande en genomgripande renovering. Se gärna mer på www.hogdalencentrum.se.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till city på cirka 20 minuter. SL trafikerar området med såväl tunnelbana (linje 19) som går i tio-minuters trafik och busslinjerna 161 och 173 med bland annat kvartstrafik till Älvsjö. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger i närheten, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken som renoverades senast 2020, finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är öppen för alla och gratis att besöka. Det finns även en samlingslokal med wc och kök där man kan köpa fika. Högdalens skatepark är en av Europas största.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.