Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Läggestavägen 8

Bandhagen / Bandhagen
57 m² Boarea
2 Rum

Översikt

 • Adress Läggestavägen 8
 • Område Bandhagen
 • Avgift 3 784 kr Inkl beslutad avg. höjning. Värme, VA BR-tillägg ingår i avgiften
 • Boarea 57 m²
 • Rum 2
 • Drift 8 044 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Välplanerat originalkök med ventilerat skafferi och Reda-förvaring
Välplanerat originalkök med ventilerat skafferi och Reda-förvaring
I bästa sydvästläge på översta våningen
I bästa sydvästläge på översta våningen
Vacker originalparkett
Vacker originalparkett
Fina överskåp med skjutluckor
Fina överskåp med skjutluckor
Sidobänk med bakbord och gedigna lådor
Sidobänk med bakbord och gedigna lådor

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Läggestavägen 2-22 är en trivsam och populär förening som innehar fastigheten Exponeringen 2 med adresserna Läggestavägen 2-22 och Björksundsslingan 21. Fastigheten är upplåten med tomträtt, med omskrivningsår 2032, den är bebyggd med två flerfamiljshus i tre våningar samt en vinkelbyggnad med lokaler. Föreningen har 66 st bostäder, 2-3 r o k. 55 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 11 st som upplåts med hyresrätt De kvarvarande hyresrätterna är en tillgång som ytterligare stärker föreningens ekonomi den dagen de säljs. Bostadsarea är 3 864 kvm och lokalarea är 484 kvm.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga finns i en egen byggnad, utrustade med totalt 7 tvättmaskiner (utbytta 2021-2023), 3 torktumlare, 4 torkskåp samt 3 manglar. Sopsortering med kärl för matavfall. Cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. Ekonomisk förvaltare är HSB. För teknisk förvaltning anlitas Delagott.

Renoveringar

Genomförda renoveringar: 2021-2022 4 nya tvättmaskiner installerades. 2020 Stamspolning. 2019 Ny sophantering med sortering av matavfall. 2009 Tilläggsisolering av fasad, nya balkonger samt fönsterbyte till nya 3-glasfönster med nya persienner i alla lägenheter. 2005 Undercentral för fjärrvärme, utrustning bytt. 2003 Stambyte. 2001 Fastighetsel utbytt, även installationer i lägenheterna utbytta. Pågående/kommande renoveringar: 2022-2023 Ny klinker i tvättstugan, 2 nya tvättmaskiner. 2024-2025 Takrenovering.

Parkering

10 p-platser med separat kö (380 kr/mån).

Tv och bredband

Bredband via Tele2 och fiber via Stokab/Zmarket

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp samt hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg.

 • Föreningsnamn Brf Läggestavägen 2-22
 • Hemsida www.exponeringen2.se
 • Ekonomi Föreningen har beslutat att höja månadsavgiften med 8 % från 1:a oktober 2023, bostadens månadsavgift har angivits inklusive höjningen. Föreningen har brutet räkenskapsår. Överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 1,5 % av ett prisbasbelopp tas ut av pantsättaren. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. För närvarande pågår byggnation av fler bostäder runt korsningen Trollesundsvägen Grycksbovägen, vilket kommer att möjliggöra ett bättre serviceutbud och ge ett större kundunderlag för butikerna i centrum.

Närservice

Bandhagens centrum ritades av Curt Strehlenert och byggdes enligt klassisk ABC-modell, invigning var 1954. Torget och fontänen är utformade av Erik Glemme och t-banestationen ritades av Peter Celsing. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack med PLOQ servicebutik ligger båda nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från restauranger, systembolag, matvarubutiker, simhall, klädbutiker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.