Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Mosstenabacken 5

Bandhagen / Bandhagen
43 m² Boarea
1 Rum

Översikt

  • Adress Mosstenabacken 5
  • Område Bandhagen
  • Avgift 2 592 kr inkl värme, VA, tv- basutbud
  • Boarea 43 m²
  • Rum 1
  • Drift 3 400 kr/år
  • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Ljus från 3 håll
Ljus från 3 håll
Nyslipad originalparkett
Nyslipad originalparkett
Fransk balkong mot husets entrésida
Fransk balkong mot husets entrésida
Gott om plats
Gott om plats
Djupa fönsterbänkar
Djupa fönsterbänkar

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Populär och stabil förening med god ekonomi bildad 1953 som innehar åtta fastigheter som upplåts med tomträtt, med omskrivningsåren 2022, 2023 & 2024. Husen innehåller 554 bostadsrättslägenheter och en som hyrs ut med hyresrätt. Total bostadsarea är 32 182 kvm. Föreningen äger även 101 lokaler av olika slag däribland hela Bandhagens centrum med affärer och lokaler etc. Ca 25% av föreningens årliga driftsintäkter kommer från hyresgästerna till dessa lokaler. Föreningens adresser är: Mosstenabacken 1-5. Fågelstavägen 8-24, 28-44. Trollesundsvägen 6-12. Kallforsvägen 3-31, 35-47, 4-28, 32-36. Bandhagsplan 2, 3, 4, 9, 11, 14-18. Lägenhetsfördelning är: 101 lägenheter med 1 rum/kokskåp/kokvrå eller kök, 225 med 2 rum/kokvrå eller kök, 185 med 3 rum/kök, 15 med 4 rum/kök, 10 med 5 rum/kök, 2 med 6 rum/kök. Föreningen har nio tvättstugor. En lokal för upp till 50 personer samt övernattningslägenhet finns, dessutom två hobbylokaler. Boulebana, lusthus och lekplatser finns inom området. Föreningen är delaktig i Bandhagens Samfällighetsförening i Stockholm. Föreningen har två anställda som sköter fastigheter och grönområden mm.

Renoveringar

Stambyte (både kök och badrum) och renoveringar av husen utfördes 2002-2005. I föreningens lägenheter uppdaterades elen i samband med stambytet. Jordfelsbrytare installerades och 3-fas drogs fram till lägenheterna. Utbyte av 2-glasfönster till en energieffektivare lösning pågår under 2019-2020. Läs utförligare om genomförda och planerade arbeten på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har 48 st garage och 94 st parkeringsplatser utomhus, med kö som administreras av HSB. I området finns dessutom ett antal 7-dygns parkeringar.

Tv och bredband

Föreningen har i dagsläget tre leverantörer av bredband och tv. Comhem erbjuder tv och bredband via kabel. Bredbandsbolaget och Ownit erbjuder uppkoppling via fiber till fastigheten och kategori 5-nät i husen.

  • Föreningsnamn HSB:s Brf Bandhagen
  • Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/bandhagen
  • Ekonomi I månadsavgiften ingår, värme, vatten, avlopp samt ComHem kabel-tv, basutbud. HSB Stockholm är ekonomisk förvaltare. För medlemskap i föreningen krävs även medlemskap i HSB Stockholm. Läs mer: https://www.hsb.se/stockholm/medlem/privatperson/ Överlåtelseavgift 2,5 % av ett prisbasbelopp (betalas av säljaren) och pantsättningsavgift 1% av prisbasbelopp (betalas av pantsättaren). Den 1/1 2020 höjde föreningen månadsavgiften med 2%, ingen ytterligare höjning planeras för 2020. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och naturvänligt område med närhet till storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje som tar dig in till centralen på 19 minuter. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. Stockholms stad ser över möjligheten att förtäta området (se bifogade länkar).

Närservice

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Idag finns det här bland annat ett café, matvarubutik, restauranger, grill och skräddare/ kemtvätt med mer. Nyöppnad delikatessbutik. Secondhandbutik. Körskola. Frisör. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från torghandel till fiskaffär, systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer. I området finns flera skolor och förskolor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 12 minuter och city på cirka 19 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Mellan Bandhagen och Högdalen erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. I Högdalen finns en nyrenoverad idrottshall som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, som bad och gym i två våningar och rikligt utbud av gruppträningar.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.