Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Sjösavägen 15

Bandhagen / Bandhagen
35 m² Boarea
1 Rum

Översikt

  • Adress Sjösavägen 15
  • Område Bandhagen
  • Avgift 2 119 kr Värme, VA
  • Boarea 35 m²
  • Rum 1
  • Drift 3 700 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Ljust och trivsamt med generösa fönsterytor
Ljust och trivsamt med generösa fönsterytor
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Gedigna fönsterbänkar
Gedigna fönsterbänkar
Sommarbild från balkongen
Sommarbild från balkongen
Genomgående fin ekparkett
Genomgående fin ekparkett

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Sjösavägen 11-19 är en förening med god ekonomi som ligger i ett lugnt och trivsamt läge mellan Bandhagen och Högdalen. Föreningens adresser är Sjösavägen 11-19. Föreningens fastighet förvärvades 2013, den upplåts med tomträtt som har omskrivningsår 2023. Föreningen har 46 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsarea om 2489 kvm. I dag upplåts 45 lägenheter med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningen har under 2019 och 2021 upplåtit hyresrätter till bostadsrätter med hjälp av Mäklarringen, vilket givit bra tillskott till föreningens kassa.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga (renoverad 2020) och förråd finns i källare. Cykel och barnvagnsförråd finns. Utvändig sophantering. Teknisk förvaltning ombesörjs av Alova Fastighetsteknik AB. För ekonomisk förvaltning anlitas Hefab Redovisning AB.

Renoveringar

Större renoveringar: 2023 Sortering av vatavfall. 2022-2023 Renovering av utemiljön. 2022 Förbättring utemiljö på framsidan, renovering av portar. 2020 Renovering av tvättstugan, maskiner/inventarier utbytta, ytskikt målade. 2019 Avstängning av all gas. 2018 Byte av elstammar, trefas till de kök som hade gas. 2017 Inkoppling av fiber i lägenheterna. 2016 VA-stammar i källaren bytta. 2015 Alla fönster och balkongdörrar byttes till nya med 3 glas-isoler. 2015 Alla portar fick fina entrédörrar i massiv ek. 2015 Tilläggsisolerat vinden. 2013 Tak och fasad renoverades. 2006 Alla badrum har renoverats i samband med utfört VA-stambyte. Projekterade men ej beslutade: Laddplatser för el-bilar. Gym.

Parkering

Föreningen har 12 p-platser med motorvärmaruttag, 350:- mån. med separat kö. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Tv och bredband

Uppkoppling via IpOnly.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår kostnader för värme, vatten och avlopp.

  • Föreningsnamn Brf Sjösavägen 11-19
  • Hemsida brfsjosavagen1119@gmail.com
  • Ekonomi Föreningen planerar i dagsläget (22/2-2023) inte någon höjning av månadsavgiften. Överlåtelseavgift 1 313 kr betalas av köparen, inklusive pantsättningsavgift. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. För närvarande pågår byggnation av fler bostäder runt korsningen Trollesundsvägen Grycksbovägen, vilket kommer att möjliggöra ett bättre serviceutbud och ge ett större kundunderlag för butikerna i centrum.

Närservice

Bandhagens centrum ritades av Curt Strehlenert och byggdes enligt klassisk ABC-modell, invigning var 1954. Torget och fontänen är utformade av Erik Glemme och t-banestationen ritades av Peter Celsing. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack med PLOQ servicebutik ligger båda nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från restauranger, systembolag, matvarubutiker, simhall, klädbutiker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.