Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Skebokvarnsvägen 51A

Bandhagen / Bandhagen
90,5 m² Boarea
4 Rum

Översikt

  • Adress Skebokvarnsvägen 51A
  • Område Bandhagen
  • Avgift 4 982 kr inkl värme och VA, BR-tillägg
  • Boarea 90,5 m²
  • Rum 4
  • Drift 4 200 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Rymliga sällskapsytor
Rymliga sällskapsytor
Vackert golv lagt utan skarv
Vackert golv lagt utan skarv
Ca 11 kvm balkong i bästa solläge
Ca 11 kvm balkong i bästa solläge
Generösa fönsterytor
Generösa fönsterytor

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Hammarbandet bildades 2011 och inflyttning i de nybyggda bostäderna skedde under 2012. I föreningen finns 36 lägenheter (12 st 2:or, 7 st 3:or och 17 st 4:or) belägna på Skebokvarnsvägen 51 A-E. Föreningen äger sin fastighet, Tegelstenen 4, den är bebyggd med två hus i fyra våningar, sammanlagd bostadsarea är 2714 kvm.

Övrigt om föreningen

Det finns en gemensamhetslokal. Barnvagnsrum finns i respektive port, dessutom 1 cykelrum , 1 soprum och 1 däckförråd. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Renoveringar

Underhåll 2018 Grönytor och ventilationskontroll. 2019 Målning entréer, spolning stammar och slamsugning brunnar.

Parkering

Föreningen har 31 parkeringsplatser, från 350 kr/mån. För närvarande finns lediga p-platser. En gästparkeringsplats finns.

Tv och bredband

Com Hem och Ownit.

  • Föreningsnamn Riksbyggens Brf Hammarbandet
  • Ekonomi Värme, vatten och hemförsäkringens bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Obligatoriskt avgiftstillägg om 149 kr/månaden för digitalt grundutbud via Com hem (tv-kanal 1-12) samt fibersuppkoppling via Ownit. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av ett prisbasbelopp, betalas av köparen. En pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp per pant tas ut. Föreningen planerar för närvarande (augusti 2019) inte någon avgiftshöjning. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Äger föreningen marken Föreningen äger marken.

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. Stockholms stad ser över möjligheten att förtäta området (se bifogade länkar).

Närservice

Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, secondhandbutik, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack ligger nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. I Högdalen finns Högdalens sim- och idrottshall, som för närvarande renoveras och beräknas öppna igen under 2020. Det är en idrottshall med stort utbud av aktiviteter, som simträning, bad men även barnbassäng, gym, gruppaktiviteter med bland annat lekgympa och dans för barn, innebandy, kampsporter.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.