Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Trollesundsvägen 28

Bandhagen / Bandhagen
61,5 m² Boarea
3 Rum

Översikt

  • Adress Trollesundsvägen 28
  • Område Bandhagen
  • Avgift 5 311 kr inkl värme, VA
  • Boarea 61,5 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 700 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Öppen planlösning
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Mot den inglasade balkongen
Mot den inglasade balkongen
Fönsterbänk i marmor
Fönsterbänk i marmor
Inglasad balkong med infravärme
Inglasad balkong med infravärme

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Förening bildad 1994 som innehåller 102 bostadsrättslägenheter, varav 30 som radhus, med en sammanlagd bostadsarea om 7 934 kvm, med adresserna Trollesundsvägen 26, 28, 46, 48 samt 32A-38E och 40A-42E.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor finns i nr 26, 28, 46 och 48, i 48:an finns även grovtvättmaskin. I föreningen finns två lokaler, en större, fullt köksutrustad och en mindre med plats för 8- 10 personer, för exempelvis kalas. Den mindre är utrustad med 4 sängplatser och kan hyras ut för övernattning. Bastu finns i port 48.

Parkering

Brf Muraren ingår tillsammans med grannföreningarna Brf Snickaren och HSB:s Brf Timmermannen i en samfällighet som ansvarar för bl.a. snöröjning och sophämtning. Samfälligheten förvaltar 2 garagebyggnader där p-plats kan hyras för ca: 625 kr/månad.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till ComHem och Open Universe/Telenor för kabel-tv & fiber.

  • Föreningsnamn HSB Brf Muraren i Stockholm
  • Hemsida http://www.brfmuraren.com
  • Ekonomi I månadsavgiften ingår värme, VA och kabel-tv basutbud (ComHem ca 20 kanaler), sophantering, källarförråd och tvättstuga. Elmätning görs via enhetsmätning och läggs på månadsavin från föreningen. Föreningen har beslutat om frivilligt kapitaltillskott. Det innebär att en gång per år i slutet av augusti kan man som medlem gå in med tillskott av pengar till föreningen och därmed sänka sin egen månadsavgift. Fördelen är att bostadsrätthavaren som privatperson kan få skattefördelar på sina egna lån. För mer information om detta kontakta styrelsen. Överlåtelseavgift 3,5 % av basbeloppet (betalas av säljaren) och pantsättningsavgift 1,5 % av basbeloppet (betalas av pantsättare). För ekonomisk förvaltning anlitas HSB Stockholm. För teknisk förvaltning anlitas Jensen Drift och förvaltning. Inga planerade eller beslutade avgiftshöjningar enligt ordförande, november 2019. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Äger föreningen marken Föreningens båda fastigheter upplåts med tomträtt, omskrivningsår 2021 respektive 2022.

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. Stockholms stad ser över möjligheten att förtäta området (se bifogade länkar).

Närservice

Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack ligger nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Brf Muraren ingår tillsammans med grannföreningarna Brf Snickaren och HSB:s Brf Timmermannen i en samfällighet som ansvarar för bl.a. snöröjning och sophämtning. Samfälligheten förvaltar 2 garagebyggnader där p-plats kan hyras för ca: 625 kr/månad. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.