Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Trollesundsvägen 33

Bandhagen / Bandhagen
79 m² Boarea
3 Rum

Översikt

  • Adress Trollesundsvägen 33
  • Område Bandhagen
  • Avgift 6 446 kr inkl. värme, VA, fiber/kabel-tv/bredband/ip telefoni, sophantering
  • Boarea 79 m²
  • Rum 3
  • Drift 4 360 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Ljus och trivsamt i hörnläge
Ljus och trivsamt i hörnläge
Inglasad balkong i bästa sydvästläge
Inglasad balkong i bästa sydvästläge
Generösa sällskapsytor
Generösa sällskapsytor
Stilrent och snyggt
Stilrent och snyggt

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

HSB Brf Snickaren nr 317 i Stockholm har två hus som ligger runt varsin gård på Trollesundsvägen 17-23 och Trollesundsvägen 29-45 innehållande 103 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna fördelas på 43 st 2 rok, 18 st 3 rok och 42 st 4 rok. Total bostadsarea 7 917 kvm och 242 kvm lokalarea. Föreningen bildades 1989 och inflyttning skedde hösten 1992 när husen stod färdiga. Föreningen innehar fastigheterna Ramsökaren 5 och Ramsökaren 7 med tomträtt, omskrivningsår 2031.

Övrigt om föreningen

Föreningen har ett el-abonnemang och fakturerar medlemmarna på avgiftsavin. Tvättstugor finns i port 19, 21 och 23 samt i port 31 och 43. I port 23 finns även en grovtvättstuga för tex mattvätt. Till fastigheterna finns tre utomhusbehållare för hushållssopor. Det finns även ett återvinningshus för tidningar, glas, plast och metallförpackningar. Det finns cykel- och barnvagnsförråd i nr 29 och 45. Det finns också cykelställ på olika platser på gårdarna samt på utsidan.

Renoveringar

2023, ytterligare solcellspaneler har monteras. Ombyggnad och effektivisering av ventilationssystem/undercentral/värmeanläggning. 2022, renoverat gästlägenheten. 2020, installation solpaneler. 2018, installerat termostater på samtliga radiatorer, tvättmaskiner utbytta. 2017, installerat 10 nya hissar. Föreningen planerar följande under de närmaste fem åren: Förnya undercentral, utbyte av värmepumpar. Övervakningselektroniken, ventilationssystem. Utvändig rengöring av alla balkonger. Se utförligare i årsredovisningen.

Parkering

Brf Snickaren ingår i en samfällighet med grannföreningarna Muraren och Timmermannen som bland annat ansvarar för bl.a. snöröjning och sophämtning, (föreningens andel är 30%). Samfälligheten förvaltar två byggnader där p-plats och garageplats kan hyras (kort kö för vanlig p-plats). För mc finns parkering i gallerbur. https://www.hsb.se/stockholm/brf/bandhagenssamfallighet/

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en välutrustad föreningslokal för upp till 50 personer som kan hyras av medlemmarna. Här finns även föreningens nyrenoverade övernattningslägenhet med fyra bäddar, som kan hyras för övernattande gäster. En fin bastu med fräsch dusch/relax finns att tillgå. Båda husen har varsin stor gårdsplan med trädgårdsmöbler och gröna ytor.

Tv och bredband

Uppkoppling för tv och bredband via Tele2 och Bredbandsbolaget finns.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår VA, värme, fiber/kabel-tv/bredband/ip telefoni. Bredbandsbolaget, 250/100 uppkoppling, digital-tv basutbud, samt fast uppkoppling telefoni ingår i månadsavgiften.

  • Föreningsnamn HSB Brf Snickaren nr 317 i Stockholm
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp av säljaren. En pantsättningsavgift om 1,5 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen har i dagsläget, 2023-08-09, inte beslutat om någon avgiftshöjning. Enligt Årsredovisning 2022, planerar föreningen att fortsätta amortera 1 miljon kronor av sina lån årligen, de närmaste fem åren. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Äger föreningen marken Nej
  • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. För närvarande pågår byggnation av fler bostäder runt korsningen Trollesundsvägen Grycksbovägen, vilket kommer att möjliggöra ett bättre serviceutbud och ge ett större kundunderlag för butikerna i centrum.

Närservice

Bandhagens centrum ritades av Curt Strehlenert och byggdes enligt klassisk ABC-modell, invigning var 1954. Torget och fontänen är utformade av Erik Glemme och t-banestationen ritades av Peter Celsing. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack med PLOQ servicebutik ligger båda nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från restauranger, systembolag, matvarubutiker, simhall, klädbutiker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.