Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
98,5 m² Boarea
4 Rum

Fakta

  • Adress Trollesundsvägen 50
  • Område Bandhagen
  • Avgift 7 966 kr inkl värme, VA kabel-Tv basutbud
  • Boarea 98,5 m²
  • Rum 4
  • Drift 3 600 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Inglasad balkong I bästa sydvästläge
Inglasad balkong I bästa sydvästläge
Vid utsikt över Bandängsparken mot Högdalen
Vid utsikt över Bandängsparken mot Högdalen
Vacker ekparkett
Vacker ekparkett
Gott om plats för många
Gott om plats för många
Välplanerat kök
Välplanerat kök

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet, Färgfotot 2 med adress Trollesundsvägen 50-52, är bebyggd med två sammanlänkade hus. Byggnaderna är uppförda 1993, föreningen bildades 1989. Fastigheten upplåts med tomträtt, omskrivningsår 2021. Den totala bostadsarean uppgår till 3 850 kvm och fördelas på 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Två tvättstugor finns, den större tvättstugan i port 50 är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, en mattvätt, ett torkskåp och en mangel, dessutom finns ett torkrum. Cykelförråd i port nr 50. Föreningen har även en gästlägenhet och två mindre rum som kan hyras för kortare tid. I föreningen finns flera olika studiecirklar samt en omfattande fritidsverksamhet. Föreningen har även en stor fin föreningslokal med tillhörande komplett kök. Här kan man sitta och läsa, se på filmvisning, delta i möten eller som medlem hyra den för privat fest. Bastu, snickarrum/syrum finns också. Föreningen ingår tillsammans med grannföreningarna Muraren och Snickaren i Bandhagens samfällighetsförening som sköter sophämtning, kabel-tv och två stora garage med en kostnad på ca 625 kr/mån/plats. Den tekniska, administrativa och ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Fastighetsskötsel sköts av HSB Stockholms mark- och servicegrupp. Medlemskap i HSB är obligatoriskt.

Parkering

Brf Timmermannen ingår i en samfällighet med grannföreningarna Muraren och Snickaren som bland annat ansvarar för snöröjning och sophämtning. Samfälligheten förvaltar 2 garagebyggnader där p-plats kan hyras för ca: 625 kr/månad (kort kö). https://www.hsb.se/stockholm/brf/bandhagenssamfallighet/

Tv och bredband

Kabel-tv och internetuppkoppling levereras av Comhem.

  • Föreningsnamn HSB Brf Timmermannen i Stockholm
  • Ekonomi Föreningen har god ekonomi och planerar inte några avgiftshöjningar för 2019. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp betalas av säljaren. En pantsättningsavgift om 1,5 % av ett prisbasbelopp tas ut av pantsättaren.

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. Stockholms stad ser över möjligheten att förtäta området (se bifogade länkar).

Närservice

Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack ligger nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.