Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Ramsjövägen 130

Björklinge / BJÖRKLINGE
118,3 m² Boarea
4 Rum

Översikt

 • Adress Ramsjövägen 130
 • Område Björklinge
 • Avgift 6 655 kr
 • Boarea 118,3 m²
 • Rum 4
 • Drift 31 020 kr/år
 • Möjligt tillträde Efter ök
Johan Sörman Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala
0703-19 80 90 johan.sorman@maklarringen.se Mejla
Johan Sörman Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala
0703-19 80 90 johan.sorman@maklarringen.se Mejla

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

På fastigheten finns 66 st bostadshus innehållande 66 lägenheter. Dessutom finns 1 kvarterslokal. Lägenhetsfördelning: 41 st 4 rum och kök 25 st 5 rum och kök Total bostadsyta 7.495 kvm. Total lokalyta 50 kvm. Föreningen är andelsägare i Björklinge vägförening.

Övrigt om föreningen

Avgifter för värme, vatten samt sopsortering debiteras separat enligt förbrukning och storlek på sopkärl. El Elnätet ägs av Upplands Energi. Medlemmar tecknar egna avtal för el med valfri leverantör. Uppvärmning och vatten I respektive hus finns en frånluftvärmepump med vattenburen uppvärmning av huset samt varmvatten. Värmepumpen ägs av föreningen som också ombesörjer eventuella reparationer. Rutinmässig skötsel och underhåll av värmepumpen sköts av respektive medlem. I samliga hus finns även en vattenmätare som läses av årligen. Medlemmarna debiteras separat enligt egen förbrukning. Sophantering I föreningen tillämpas sopsortering för brännbart samt komposterbart. Medlemmen kan beställa ett större kärl om så önskas. Närheten till återvinningscentralen möjliggör ytterligare sopsortering vilket uppmuntras. Sophanteringen debiteras separat och baseras på storleken på kärlen.

Renoveringar

2001/02: Målning av fasad och fönster på alla hus 2006/07: Lekplats och grillplats för föreningens medlemmar anlagd 2008/09: Renovering (ommålning) av fönster 2012/14: Ommålning av fasader 2015: Fiber indraget 2015: Ommålning av samtliga hus 2018: Byte av entre- och förrådsdörrar i samtliga lgh, inklusive låsbyten. 2018: Besiktning av tak utvändigt och invändigt. 2018/19: Rengöring, byte av eventuella skadade takpannor samt försegling av samtliga tak. 2019: Byte av altandörrar i samtliga lgh. 2022: Utbyte av fönster i samtliga lgh

Gemensamma utrymmen

I BRF Ramsjöåsen finns gott om ytor för alla medlemmar. Det finns flera grönytor i området varav en nyttjas som fotbollsplan om sommaren. Två lite mindre lekplatser och en stor lekplats med lekutrustning och sittplatser. Det finns även en backe med möjlighet till belysning som nyttjas för pulkåkning vintertid. Gemensam föreningslokal som står i mitten av området och har en plattsatt uteplats med grill och sittmöbler. Kvarterslokalen kan nyttjas av samtliga av föreningens medlemmar. Lokalen rymmer ca 20 personer. Föreningen har andel i samfällighet som ger tillgång till badplats vid Långsjön med badbrygga.

Tv och bredband

Samtliga fastigheter har tillgång till ett grundutbud av TV-kanaler via det analoga nätet. I vår förening finns öppen fiber indraget i fastigheterna sedan 2015. Medlemmarna tecknar avtal med valfri leverantör som kan erbjuda olika lösningar för TV, bredband och telefoni.

 • Föreningsnamn Ramsjöåsen
 • Hemsida https://www.ramsjoasen.se/
 • Antal lägenheter 66
 • Tillåter föreningen delat ägande Det är tillåtet att dela ägarskapet i föreningen. Den minsta andelen ägande är 10 % och den stadigvarande boende i lägenheten bör äga störst andel. Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare.

Området

Allmänt om området

Björklinge ligger cirka 20 kilometer norr om Uppsala. Det finns på sommaren badplats vid Långsjön. Bra motionsspår på Björklingeåsen. Vintertid finns det på åsen skidbacke, lift och bra längdspår. Isen på Långsjön plogas för långfärdsskridskoåkning. Det finns gott om förskolor och så finns det två grundskolor: Björkvallsskolan med högstadium och Björklinge skola med låg- och mellanstadium. På orten finns en ishockeyhall, fotbollsplaner, innebandyhall och tennisbana vid idrottsanläggningen Björkvallen.

Närservice

I Björklinge "centrum" finns ett Hemköp och frisersalong. I närheten finns även grundskola till och med högstadiet och en brandstation. Det finns även flertal förskolor i området.

Kommunikation

Bekvämt pendlaravstånd till Uppsala och bra bussförbindelser. Via påfart Björklinge till nya E4:an kommer man snabbt till Uppsala, Stockholm och Gävle. Trafikverket planerar en ny gång- och cykelväg mellan Uppsala och Björklinge, via Lövstalöt.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.