Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Lingvägen 107

Gubbängen / Enskede
94 m² Boarea
4 Rum

Översikt

  • Adress Lingvägen 107
  • Område Gubbängen
  • Avgift 4 175 kr inkl värme, VA, kabel-tv (basutbudet) och BR-tillägg
  • Boarea 94 m²
  • Rum 4
  • Drift 3 000 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Utgång till balkong
Utgång till balkong
Härliga sällskapsytor
Härliga sällskapsytor
Vacker originalparkett
Vacker originalparkett
Inglasning förlänger utesäsongen
Inglasning förlänger utesäsongen
Vid och fri utsikt
Vid och fri utsikt

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Smygstålet förvärvade sina båda fastigheter av Familjebostäder 2010. Husen är är välskötta med vackra trapphus i klassisk stil och har adresserna Lingvägen 89-93 och 97-107. Fastigheterna Smygvinkeln 2 och Stålvinkeln 5 är upplåtna med tomträtt, som skrivs om nästa gång 2021-01-01. Lägenhetsfördelning är: 1 rok - 5 st. 2 rok - 27 st. 3 rok - 14 st. 4 rok - 13 st. 50 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 9 med hyresrätt, hyresrätterna kommer den dag de så småningom säljs att ge ett ekonomiskt tillskott till föreningen. Total bostadsarea är 4005 kvm, utöver det hyrs 811 kvm lokaler ut. Det finns tre st. tvättstugor, två fin- och en grovtvättstuga. Källarförråd, cykelrum och barnvagnsrum finns. En möblerad uteplats med grill finns mellan husen.

Övrigt om föreningen

För teknisk förvaltning och fastighetsskötsel anlitas Fastighetsägarna. För ekonomisk förvaltning anlitar föreningen Agenta Förvaltning AB.

Renoveringar

Genomförda åtgärder: 2016 OVK-besiktning. 2015 ny avfallshantering. 2003 Större renovering av fastigheten med bland annat stambyte och elstambyte, utfört av dåvarande ägaren, Familjebostäder. Planerade åtgärder: 2018 Energideklaration (Den tidigare energideklarationen från 2008 gäller inte längre, ny är utförd men ännu inte klar). 2018 Kanalrensning ventilation. 2020 Stamspolning.

Parkering

I föreningen finns 28 parkeringsplatser (kostnad 340 kr/mån) samt 9 garage.

Tv och bredband

Öppen fiber och ComHem finns installerad.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme och vatten/avlopp, kabel-tv basutbud från Com Hem samt det obligatoriska tillägget för bostadsrätt i hemförsäkringen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor. Föreningen planerar i dagsläget inte någon höjning av avgiften. (2018-10-20)

  • Föreningsnamn Brf Smygstålet
  • Hemsida www.smygstalet.se
  • Antal lägenheter 59
  • Antal hyreslägenheter 9

Området

Allmänt om området

Gubbängstorget är ett mysigt litet torg med livsmedelsbutiker, apotek, läkare, tandläkare, tobakshandel med posttjänster, teater, café, restauranger, frisörer och blomsteraffär. För den som önskar större utbud av affärer, restauranger, caféer, träningsmöjligheter och annan serviceverksamhet så är Farsta centrum närmast till hands, med restid på 4 minuter med tunnelbanan.

Närservice

Flera grundskolor finns i närområdet, bl.a. Engelska skolan, Gubbängsskolan och Skönstaholmsskolan. Gubbängsskolan har egen simhall för sina elever. I närheten ligger även Martinskolan som är en grundskola med antroposofisk inriktning. Vid Gubbängsparken ligger en uppskattad öppen förskola.

Kommunikation

T-banan tar dig in till stan på ca 15 minuter och till Farsta centrum på 4 minuter. I Gubbängens centrum går buss 172 mot Skarpnäck och Norsborg.

Parkering

Gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Gubbängens IP ligger i Målkurvan, här spelas ishockey på vintern och sommartid är det fotboll som gäller. Intill bedriver Farsta tennisklubb verksamhet året runt på sex inomhusbanor. Här har du dessutom nära till Majroskogen som är en populär skog att promenera i och lika nära är det till Gubbängsfältet som har generösa gräsytor för den som vill sparka boll eller solbada på en filt med en bra bok i handen. Gubbängsfältet utnyttjas flitigt av omkringboende och skolorna i området, här arrangeras bland annat Eken cup varje år. Från Gubbängens centrum tar det ca 10 minuter att cykla till Drevviken där ett svalkande sommarbad kan avnjutas vid Hökarängsbadet.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.