Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Brevvägen 5

Svedmyra / Enskede
47 m² Boarea
2 Rum

Översikt

 • Adress Brevvägen 5
 • Område Svedmyra
 • Avgift 2 864 kr Inkl. värme, VA, k-tv bas, BR-tillägg
 • Boarea 47 m²
 • Rum 2
 • Drift 3 000 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Vardagsrum med fönster åt två håll
Vardagsrum med fönster åt två håll
Utsikt från fransk balkong
Utsikt från fransk balkong
Grå vägg är relativt enkel att ta ned
Grå vägg är relativt enkel att ta ned
Kök
Kök

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Brevlådan 3 är en populär bostadsrättsförening med välskötta hus i Svedmyra. Föreningen har fem hus innehållande 59 bostadslägenheter med en total bostadsarea om 2 813 kvm, där 54 upplåts som bostadsrätter och fem med hyresrätt, dessa kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de i framtiden upplåts som bostadsrätter/säljs. Dessutom finns några mindre lokaler med en sammanlagd area om 128 kvm. Adresser är Brevvägen 1, 3, 5, 7 och 9 samt Postiljonsvägen 5. Föreningens fastighet Brevlådan 3, upplåts med äganderätt.

Övrigt om föreningen

För ekonomisk förvaltning anlitas Nabo. För fastighetsskötsel anlitas Qvalitet Haninge AB. Trädgården sköts av en trädgårdsmästare. Trapphus och tvättstuga städas av ett städföretag en gång i veckan.

Renoveringar

Ett urval av de största genomförda renoveringarna: 2021 Relining av spillvattenledningar bottenplattor. 2020 Nya radiatorer. 2019 Renovering skorstenar, omasfaltering gårdsytor. 2018 Trädgårdsrenovering. 2017 OVK besiktning ventilation godkänd alla hus. 2017 Nya hissar i samtliga hus. 2016 Tilläggsisolering på alla vindar. 2016 Nya 3-glas fönster i samtliga fastigheter, med bullerdämpande rutor och ventilation. 2015 Nya balkonger. 2013 Stamspolning av köks- och badrumsstammar i samtliga fastigheter. 2011 Ny undercentral för fjärrvärme. 2011 Byte av yttertak på samtliga fastigheter. 2009 Stambyte och nya elstigare Brevvägen 1, 3, 5. 2004 Stambyte och nya elstigare Brevvägen 7, 9. Fler genomförda renoveringar: 2016 Nya tvättmaskiner i Brevvägen 5, 7 & 9. 2016 Räcken till entréer och källare slipas och målas. 2016 Nya parkeringsplatser. 2015 Entrétak slipas, oljas och målas på samtliga hus. 2015 Ny pump i undercentral för cirkulation av varmvatten. 2015 Sju parkeringsplatser uppförs på förenings mark. För ytterligare information, se renoveringsförteckning i årsredovisningen.

Parkering

Föreningen har i dagsläget 9 bilplatser och 2 MC-platser. Kö till bilplatserna. För närvarande med kö. Kostnad bilplats 500 kr / månad. Kostnad MC-plats 100 kr / månad. Kön hanteras av styrelsen.

Tv och bredband

Både Com Hem och Telia öppen fiber finns.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-tv basutbud (1, 2, 4, 6) samt det obligatoriska bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

 • Föreningsnamn Brf Brevlådan 3
 • Hemsida http://brfbrevladan3.se/
 • Ekonomi Föreningen har för närvarande ej planerat någon avgiftshöjning. (mars 2022) Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Föreningen tillåter delat ägande, minsta andel 10%.

Området

Allmänt om området

Svedmyra är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Stadsdelen växte fram då förbipasserande spårvagnslinjen från Södermalm till Örby öppnades. Bebyggelsen är blandad, i östra delen huvudsak fristående villor och i väster bostadsrätter men även radhus och hyresrätter. Svedmyra är ett populärt område med goda kommunikationer och närhet till naturen, med bland annat Majroskogen och Svedmyraskogens grönområden. Stadsdelen gränsar till Tallkrogen, Stureby och Gamla Enskede. Stockholm växer och staden behöver fler bostäder och nya trafiklösningar. Grycksbovägen har smalnats av och byggnation av nya hus längs vägen pågår. Detta gör att den tidigare genomfartsleden kommer att kännas mer som en stadsgata och knyta ihop östra och västra delen. Ca 300 nya bostäder skall byggas, både bostadsrätter och hyresrätter, de första husen stod klara under 2016.

Närservice

Intill rondellen vid Oppundavägen och Postiljonvägen finns flera mindre matställen och livsmedelsbutiker. Nyöppnade Enskede Thai har snabbt blivit populär. På Oppundavägen erbjuds sushi av hög kvalitet. Vid Svedmyraplan ligger ICA-butiken BEA med mycket stort utbud i två plan. Här finns även en pizzeria på torget samt liten torghandel. Gångavstånd eller cykelavstånd till både ridhus och fotbollsplan i Enskede.

Kommunikation

Från Svedmyra kommer du till T-centralen på 16 minuter och till Gullmarsplan på 7 minuter med gröna linjen. Oavsett var i Svedmyra du bor så har du max 10 minuters promenad till tunnelbanan, från östra delen kan t-banan i Tallkrogen vara ett alternativ. Buss 161 trafikerar Grycksbovägen/Enskedevägen och kör mellan Bagarmossen och Gröndal. Buss 163 tar dig mellan Nackareservatet i öster (Kärrtorp) och Mälaren i väster (Bredäng). Med bil når du innerstaden på ca 10-15 minuter.

Parkering

Föreningen har i dagsläget 9 bilplatser och 2 MC-platser. Ingen bilplats är för tillfället ledig. Det är sex personer i kön. En MC-plats finns ledig. Familjebostäder har ett antal parkeringsplatser i området, när någon blir tillgänglig externt så publiceras dessa på http://www.familjebostader.com/uthyres/garage-p-platser/garage-p-platser/

Övrigt

I området finns ett antal skolor, med undervisning från förskola till årskurs 9, exempelvis Tallkrogens skola, Engelska skolan och Enskede skola. Via Örbyleden kan man även snabbt ta sig till ströv- och motionsområden vid både Magelungen, Ågesta och Nackareservatet. Det är även gångavstånd till familjevänliga Margaretaparken samt nära till Tele2 Arena, Globenområdet och Södermalm med tunnelbana eller cykel.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.