Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
56 m² Boarea
2 Rum

Fakta

  • Adress Jönåkersvägen 19
  • Område Svedmyra
  • Avgift 3 717 kr Inkl värme, vatten & BR-tillägg
  • Boarea 56 m²
  • Rum 2
  • Drift 3 000 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

2010 förvärvade Bostadsrättsföreningen Folklandet 1 fastigheten med samma namn belägen på Jönåkersvägen 15-25 och Oppundavägen 3. 35 lägenheter är 2 rum & kök och 2 lägenheter är 3 rum & kök. Föreningen har 31 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 6 som upplåts med hyresrätt, dessa kommer den dag de så småningom säljs att ge ett tillskott till föreningens kassa. Fastigheten innehas med tomträtt, nästa omskrivningsår blir 2029. Den totala bostadsarean är 2091 kvm.

Övrigt om föreningen

Föreningen har två stycken tvättstugor belägna på Jönåkersvägen 15-17 varav den ena är en allergi- tvättstuga, de innehåller vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel och ett varsitt torkrum. Det finns ett stort cykel- och barnvagnsrum på Jönåkersvägen 21-23. På husets baksida finns ett mindre skogsparti, med en gemensam grillplats och en liten lekplats. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC Sveriges Bostadsrätts Centrum. Teknisk förvaltning sköts av Jensen Drift & Underhåll. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Domsagan som förvaltar sopsamfälligheten. Föreningens andel är 6,9%.

Renoveringar

Ett urval av genomförda renoveringar: 2019, nytt passersystem. 2018, ombyggnad bergvärmepump. 2017, byte till närvarostyrd belysning i trapphus och källare. 2012, byttes entréportarna 2011, installerades bergvärmepump 2006 stambyttes föreningens fastighet Planerade renoveringar: Relining av rör i källare och byte av elstigare, 2020.

Parkering

Föreningen har 10 parkeringsplatser med en kort kö som administreras av styrelsen, platserna kostar 350 kr i månaden utan el.

Tv och bredband

Fiber finns indraget med leverantör Open net. Kabel- tv via Com Hem.

  • Föreningsnamn Brf Folklandet 1
  • Hemsida http://folklandet1.bostadsratterna.se/
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av ett prisbasbelopp av köparen, samt en pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp per pant. Föreningen planerar för närvarande inte någon avgiftshöjning (juli 2020) Föreningen amorterade 2 000 000 kronor av sina lån 2018 samt 1 300 000 kr 2019. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Svedmyra är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Stadsdelen växte fram då förbipasserande spårvagnslinjen från Södermalm till Örby öppnades. Bebyggelsen är blandad, i östra delen huvudsak fristående villor och i väster bostadsrätter men även radhus och hyresrätter. Svedmyra är ett populärt område med goda kommunikationer och närhet till naturen, med bland annat Majroskogen och Svedmyraskogens grönområden. Stadsdelen gränsar till Tallkrogen, Stureby och Gamla Enskede.

Närservice

Intill rondellen vid Oppundavägen och Postiljonvägen finns flera mindre matställen och livsmedelsbutiker. Nyöppnade Enskede Thai har snabbt blivit populär. På Oppundavägen erbjuds sushi av hög kvalitet. Vid Svedmyraplan ligger ICA-butiken BEA med mycket stort utbud i två plan. Här finns även en pizzeria på torget samt liten torghandel. Gångavstånd eller cykelavstånd till både ridhus och fotbollsplan i Enskede.

Kommunikation

Från Svedmyra kommer du till T-centralen på 16 minuter och till Gullmarsplan på 7 minuter med gröna linjen. Oavsett var i Svedmyra du bor så har du max 10 minuters promenad till tunnelbanan, från östra delen kan t-banan i Tallkrogen vara ett alternativ. Buss 161 trafikerar Grycksbovägen/Enskedevägen och kör mellan Bagarmossen och Gröndal. Buss 163 tar dig mellan Nackareservatet i öster (Kärrtorp) och Mälaren i väster (Bredäng). Med bil når du innerstaden på ca 10-15 minuter.

Parkering

Familjebostäder har ett antal parkeringsplatser i området, när någon blir tillgänglig externt så publiceras dessa på http://www.familjebostader.com/uthyres/garage-p-platser/garage-p-platser/

Övrigt

I området finns ett antal skolor, med undervisning från förskola till årskurs 9, exempelvis Tallkrogens skola, Engelska skolan och Enskede skola. Via Örbyleden kan man även snabbt ta sig till ströv- och motionsområden vid både Magelungen, Ågesta och Nackareservatet. Det är även gångavstånd till familjevänliga Margaretaparken samt nära till Tele2 Arena, Globenområdet och Södermalm med tunnelbana eller cykel.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.