Sök på Mäklarringen

Snart till salu

Sälj med oss

Öknebovägen 9

Svedmyra / Enskede
86 m² Boarea
3 Rum
86 m² Boarea
3 Rum

Kontakta mäklaren för visning

Översikt

 • Adress Öknebovägen 9
 • Område Svedmyra
 • Avgift 5 001 kr inkl värme, VA. Tillkommer obl. tillägg: 220 kr/mån bredband och 55 kr/mån varmvatten. Sa: 5 276 kr mån
 • Boarea 86 m²
 • Rum 3
 • Drift 4 400 kr/år

Stilrent och modernt för dig som fyllt 55 år, i hus från 2013! P-plats finns ledig f.n.

Har du fyllt 55 år? Här ges nu tillfälle att förvärva en stilren och modern lägenhet producerad 2013. Ljust och trivsamt med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stor inglasad balkong och två sovrum. Välplanerat kök och helkaklat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. Hiss! 3 p-platser finns ledig just nu. Trivsam förening med mycket god ekonomi. Intill Svedmyraplan t-bana och Ica-Bea.

Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Rymligt och lättmöblerat
Rymligt och lättmöblerat
Arbetshöjd på ugn och mikro
Arbetshöjd på ugn och mikro
Skönt med inglasning
Skönt med inglasning
Genomgående vacker ekparkett
Genomgående vacker ekparkett

Planritningar

Öknebovägen 9 öknebovägen 9 svedmyra stockholm enskede 3
86

Beskrivning

Allmän beskrivning

Har du fyllt 55 år? Här ges nu tillfälle att förvärva en stilren och modern lägenhet producerad 2013. Ljust och trivsamt med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stor inglasad balkong två sovrum. Välplanerat kök och helkaklat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. HISS! Nära Svedmyra t-bana, p-plats kan övertas.

Bilplats nr 11 finns om så önskas till bostaden, kostnad 550 kr/mån.
Ett källarförråd om ca 6 kvm finns.

Hall

Välkomnande ljus entré med gott om plats för kläder i garderob eller klädhängare. Fint ljus genom högt placerat fönster mot vardagsrum. I inre hallen finns bra förvaring, dels i skjutdörrsgarderob med städskåp, i men framförallt i en rejäl klädkammare/walk-in-closet. Säkerhetsdörr. Väggar med vita ytskikt och golv med ekparkett.

Vardagsrum


Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med fint ljus genom generösa fönsterytor, fin takhöjd, ca 2,50 m i bostaden bidrar till den luftiga känslan. I vinkel med vardagsrummet ligger den rymliga matplatsen, som relativt enkelt kan separeras med en vägg för den som så önskar. Utgång till balkong. Vita ytskikt och golv med ekparkett, persienn samt fönsterbänk i sten.

Inglasad balkong

Den rymliga, ca 8 kvm stora balkongen ger goda möjligheter till en lång utomhussäsong med skönt trägolv och glaspaneler från golv till tak, dessa skjuts lätt undan när man så önskar.

Kök/matplats

Matplatsen intill det stora fönstret rymmer enkelt 6-8 personer till vardags, lätt att duka långbord in i vardagsrummet till fest.
Köket är stilrent och funktionellt med moderna förvaringslösningar och vitvaror av god kvalitet.
Arbetsbänk i laminat med klassiskt mönster och infälld induktionshäll, hel rostfri diskbänk med dubbla hoar, vitt rektangulärt kakel ovanför. Inbyggd ugn och mikrovågsugn i bra arbetshöjd. Kyl, frys, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samtliga Siemens. Köksfläkt Franke. Alla vitvaror från 2013. Väggar med vita ytskikt och golv med ekparkett, persienn samt fönsterbänk i sten.

Sovrum

Mycket rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och möbler. Förvaring i dubbelgarderob med skjutdörrar. Vita ytskikt och golv med ekparkett, persienn samt fönsterbänk i sten.

Sovrum

Även i det mindre sovrummet finns det utrymme för dubbelsäng och någon möbel. Förvaring i dubbelgarderob med skjutdörrar. Vita ytskikt och golv med ekparkett, persienn samt fönsterbänk i sten.

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och golv med grå klinker. Utrustat med handfat på kommod med en stor belyst spegel ovanför, wc, dusch bakom planglasvägg och handdukstork. Här finns även en bra tvättstugedel, med tvättbänk och rymliga överskåp. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, 2013.

Övrigt

Bilplats nr 11 finns om så önskas till bostaden, kostnad 550 kr/mån.
Ett källarförråd om ca 6 kvm finns.

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Byggnationsår 2013
 • Uppvärmning Fjärrvärme & frånluftsvärmepump
 • Fönster 3-glas isoler
 • Fastighetsbeteckning Domaren 1
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 3
 • Typ av kök kök
 • Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
 • Besiktning Godkänd
 • Energideklaration Utförd
 • Byggnadens Energiförbrukning 93 kWh/kvm/år
 • Hiss Ja
 • Våning 1 av 4
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften 4,23246 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 4,232 %
 • Bostadsrättens Indirekta nettoskuldsättning 588 989 kr
 • Kommentar till nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt hör till bostaden. Beräkningsunderlaget är föreningens senaste årsredovisning (2022).
 • Föreningssnamn Brf Majro 1
 • Elkostnad 4 000 kr/år
 • Försäkringskostnad 400 kr/år
 • Total driftkostnad 4 400 kr/år
 • Driftkostnadskommentar Endast hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg har räknats med som försäkringskostnad.
 • Allmänt om lägenheten Bilplats nr 11 finns om så önskas till bostaden, kostnad 550 kr/mån. Ett källarförråd om ca 6 kvm finns.

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen Majro1, bildades 2011 och huset uppfördes 2012-2013. Adresser är Öknebovägen 9 och 11. Samtliga 24 lägenheter upplåts med bostadsrätt, de har följande fördelning: 3 st 2or, 15 st 3or & 6 st 4or. Fastigheten upplåts med tomträtt, omskrivningsår 2022. Den totala bostadsarean är 2011 kvadratmeter.

Övrigt om föreningen

En gemensam tvättstuga och grovtvätt finns, utöver lägenheternas egna tvättmaskiner/torktumlare. Ett stort cykelförråd finns, med tvättplats. Sophantering, hushållssopor samt glas och tidningar sorteras. Föreningen har en gemensamhetslokal för sammankomster, en hobbylokal med verktyg samt en övernattningslägenhet som föreningens medlemmar kan hyra för sina gäster. Vid husets entré finns en gemensam uteplats. Föreningen anlitar SBC för ekonomisk förvaltning och WIAB för teknisk förvaltning.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2038. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser med motorvärmaruttag, till en kostnad av 550kr/mån. Till p-platserna i carporten är det för närvarande kö.

Tv och bredband

Fiberuppkoppling med Telia Triple Play (bredband, tv, samt ip-telefoni)

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för bredband 220 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för varmvatten, debiteras efter förbrukning. Föreningen har i dagsläget inte beslutat om någon höjning av månadsavgiften. (maj 2022)

 • Föreningsnamn Brf Majro 1
 • Hemsida http://www.majro1.se/
 • Ekonomi Föreningen tillämpar individuell varmvattenmätning. Föreningen tar ute en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsätningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Bostadslägenheterna är från och med värdeåret (2013) helt befriade från fastighetsavgift i 15 år. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Svedmyra är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Stadsdelen växte fram då förbipasserande spårvagnslinjen från Södermalm till Örby öppnades. Bebyggelsen är blandad, i östra delen huvudsak fristående villor och i väster bostadsrätter men även radhus och hyresrätter. Svedmyra är ett populärt område med goda kommunikationer och närhet till naturen, med bland annat Majroskogen och Svedmyraskogens grönområden. Stadsdelen gränsar till Tallkrogen, Stureby och Gamla Enskede.

Närservice

Intill rondellen vid Oppundavägen och Postiljonvägen finns flera mindre restauranger och livsmedelsbutiker. Vid Svedmyraplan ligger ICA-butiken BEA med mycket stort utbud i två plan. Här finns även en pizzeria på torget samt liten torghandel. Gångavstånd eller cykelavstånd till både ridhus och fotbollsplan i Enskede.

Kommunikation

Här bor du ett par minuters promenad från t-banestation Svedmyra som du kommer till från T-centralen på 16 minuter och till Gullmarsplan på 7 minuter med gröna linjen. Buss 161 trafikerar Grycksbovägen/Enskedevägen och kör mellan Bagarmossen och Gröndal. Buss 163 tar dig mellan Nackareservatet i öster (Kärrtorp) och Mälaren i väster (Bredäng). Med bil når du innerstaden på ca 10-15 minuter.

Parkering

Varje lägenhet kan disponera en p-plats, med en månadshyra om 550 kr.

Övrigt

I området finns ett antal skolor, med undervisning från förskola till årskurs 9, exempelvis Tallkrogens skola, Engelska skolan och Enskede skola. Via Örbyleden kan man även snabbt ta sig till ströv- och motionsområden vid både Magelungen, Ågesta och Nackareservatet. Det är även gångavstånd till familjevänliga Margaretaparken samt nära till Avicii arena och Tele2 arena i Globenområdet och Södermalm med tunnelbana eller cykel.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.