Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
82 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Sofielundsvägen 23
  • Område Blåsut
  • Avgift 4 662 kr Kallvatten, fast del el och BR-tillägg ingår. Tillkommer obl. tillägg internet 214 kr (sa 4 876 kr/mån)
  • Boarea 82 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 660 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Enskede
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Enskede
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Generösa sällskapsytor
Generösa sällskapsytor
Fint ljus genom stora fönsterpartier
Fint ljus genom stora fönsterpartier
Mysig häckomgärdad uteplats mot låst innergård
Mysig häckomgärdad uteplats mot låst innergård
Genomgående fin ekparkett
Genomgående fin ekparkett

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Perrongen bildades 2007 och inflyttning skedde under 2013 och 2014. Föreningen äger sin fastighet, både mark och huset, som omger den trivsamma innergården. Samtliga 152 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, de har en sammanlagd bostadsarea om 10 803 kvm. Dessutom hyrs 380 kvm lokaler ut. Byggnaden som omsluter hela kvarteret har följande adresser: Hållövägen 11 och 13, Vingavägen 2, 8 och 10, Sofielundsvägen 15 och 23 samt Fyrvaktarkroken 66, 68 och 70. Lägenhetsfördelning är: 1 rok 4 st. 2 rok 63 st. 3 rok 53 st. 4 rok 26 st samt 5 rok 6 st.

Övrigt om föreningen

Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare, en grovtvättstuga finns på Fyrvaktarkroken 70. Det finns tre soprum samt ett gemensamt miljörum för källsortering. En återbrukshörna finns i cykelrummet intill Fyrvaktarkroken 66. I varje trapphus finns barnvagnsrum, dessutom ett antal cykelrum. En föreningslokal för upp till 40 personer får hyras av medlemmarna. Föreningens gym kan bokas kostnadsfritt. Därutöver finns ett styrelserum. Den trivsamma innergården som rustades upp 2019 har många nya planteringar samt gemensam lekplats och grillplats. HSB Stockholm sköter den ekonomiska, administrativa och tekniska förvaltningen av föreningen. Delaktig (med 18%) i Blåsuts samfällighetsförening, i vilken fyra gemensamhetsanläggningar ingår. GA 1 Gator med tillhörande belysning, stödmur samt dagvattenledningen i Hållövågen. GA 2 Parkmark och konstnärlig utsmyckning med tillhörande belysning. GA 3 Garageinfart fram till garageporten på Arholma 1 samt tak och mur och två skorstenar för till- respektive frånluft till garagen. GA4 Markparkering.

Renoveringar

2019 Löpande underhåll av portar och innergård. Nytt styrsystem för värmesystemet. Utbyte av trapphusbelysning till LED, i två portar, planerat att genomföras i samtliga portar. Under 2018 gjordes en ombyggnad i källaren där två cykelrum blev föreningslokal, gym och styrelserum. Dessutom genomfördes ett större konstprojekt En större konstsatsning gjordes år 2018. Projektet gick ut på att ett antal konstnärer försedde varje trapphus med unik konst.

Parkering

Parkeringsplatser utomhus 36 st 550 kr/mån (1 ledig från juli). Garageplatser 70 st 1061 kr/mån (7 i kö). Mc-platser i garage 7 st 354 kr/mån (2 lediga). Kontrollerat 21/4. Parkering hyrs bara ut till föreningens medlemmar.

Tv och bredband

Bredband 250/100 samt basutbud TV ingår i ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår kallvatten och den fasta delen av el-abonnemanget samt hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredbandsuppkoppling tillkommer (214 kr/mån). Individuell mätning av el och varmvatten, debiteras månadsvis. Föreningen har för närvarande inte planerat att höja månadsavgifterna (2021-04)

  • Föreningsnamn HSB Brf Perrongen i Stockholm
  • Ekonomi Ordförande i föreningen skriver 2021-04-09: ”Föreningen har fortsatt låg ränta på sina lån (f.n. 0,32 procent) och avser att amortera 5 mnkr i augusti. Då kommer lånen ner till 99 mnkr. Amorteringarna totalt sedan inflyttning uppgår då till ca 24 mnkr. Det motsvarar ca 20 procent av det ursprungliga lånet och har gjorts främst under de senaste fem åren. Ambitionen är att fortsätta med den amorteringstakten.” Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp av säljaren. En pantsätningsavgift om 1,5 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Föreningen har krav på medlemskap i HSB Stockholm. Läs mer om medlemsandelar, medlemsavgift och familjemedlemskap samt ansök via: https://blimedlem.hsb.se/

Området

Allmänt om området

Trivsamma kvarter med direkt närhet till Globenområdet och dess serviceutbud, Tolv Stockholm och City samtidigt som det är nära till naturen. Kort promenadavstånd till Nytorps gärde med utomhusbad. I Nackareservatet och den välkända Sörmlandsleden erbjuds bad och skridskoåkning på Källtorpssjön och Söderbysjön, vandringsleder, cykel- och promenadvägar.

Närservice

Kort promenadavstånd till både affärer, restauranger och service i Globen området och i Dalens centrum där även bibliotek, gym och simhall finns. Det finns flera förskolor och skolor i området.

Kommunikation

Perfekta kommunikationer med t-bana. Tre minuters promenad till tunnelbanan i Blåsut som tar dig till Stockholms innerstad på ca 12 minuter, till söder tar det inte mer än 5 minuter. Det går snabbt och är smidigt att ta sig ut med bil på Nynäsvägen, Södra länken och E4/E20.

Parkering

Boendeparkering, taxa 4.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.