Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
69 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Åstorpsringen 15
  • Område Enskededalen
  • Avgift 3 926 kr inkl. värme, VA, br-tillägg och k-tv bas Sappa, samt fiber (Ownit)
  • Boarea 69 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 350 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Stilrent, fräscht och praktiskt
Stilrent, fräscht och praktiskt
Ca 20 kvm, med plats för flera sittgrupper
Ca 20 kvm, med plats för flera sittgrupper
Gott om utrymme för sittgrupp och tv
Gott om utrymme för sittgrupp och tv
Generösa fönsterytor med fint ljusinsläpp
Generösa fönsterytor med fint ljusinsläpp

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Välskött och stabil förening som förvärvade fastigheterna Måseskär 4 och Måseskär 5 2011, och består av 50 lägenheter fördelade på två hus på Åstorpsringen 11-19. 45 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Sammanlagd bostadsarea är 3 460 kvm varav 3 114 kvm är bostadsrättsarea. Lägenhetsfördelning är: 2 rok, 10 st. 3 rok, 30 st. 4 rok, 10 st. Föreningens mark upplåts med tomträtt, nästa omskrivningsår 2024.

Övrigt om föreningen

Föreningen har en gemensam grillplats. Det finns barnvagnsrum och två cykelrum, ett i anslutning till port 11 och ett i anslutning till port 19. Tvättstuga finns i port 15. Det finns 30 st förråd i olika storlekar 0,8-2 kvm som kan hyras av medlemmar och hyresgäster, till en kostnad av 200-300 kr/mån. För närvarande med kort kö. Källsortering Föreningens återvinning finns i separat miljörum. Där finns avfallshantering för glas, metall, plast, el, kartong och batteriåtervinning samt grovsopor. Föreningen har avtal avseende fastighetsskötsel med Driftia AB och avseende ekonomisk förvaltning med Bredablick Förvaltning AB.

Renoveringar

Genomförda renoveringar i urval, läs mer i årsredovisningen. 2019 Nya tvättmaskiner och avfuktare till tvättstuga, torkrum. Renovering av trapphusen. 2018-2020: Målning entrédörrar, ståldörrar, våningsplan trapphus, väggar och entré, OVK, inventera fläktar, slipning plattor hiss, målning hiss, p-platslinjer, och 1 hyresrätt, lampor i trapphus, brandvarnare till varje hushåll. 2016 Stamspolning Planerat underhåll Under 2020 kommer en ny underhållsplan som sträcker sig över en 50-årsperiod att tas fram.

Parkering

Det finns 35 st parkeringsplatser, till en kostnad av 400 kr/månaden, för närvarande med kö som administreras av den ekonomiska förvaltaren.

Tv och bredband

Fiberuppkoppling via Ownit. bredband 700–1000/700–1000 Mbit/s. TV genom Sappa.

Information om månadsavgift

Värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-tv med basutbud från ComHem samt fiber (se nedan) ingår i månadsavgiften. Fiber finns draget i fastigheten. bredband (700–1000/700–1000 Mbit/s inklusive router med trådlöst) och TV tjänst (Grundutbud Ownit IP-TV inklusive en HDTV-box) via Ownit i avgiften.

  • Föreningsnamn Brf Måseskär 5
  • Hemsida www.maseskar5.se
  • Ekonomi Föreningen har i dagsläget (september 2021) inte beslutat om någon avgiftshöjning. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. 2020 amorterat ett lån med 500 000 kr. Omförhandlat ett lån till lägre ränta. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Äger föreningen marken Nej

Området

Allmänt om området

Enskededalen är ett attraktivt område som består till största delen av charmiga villor från 1920-talet. Här finns närhet till naturen samtidigt som det tar mindre än 15 min med t-bana in till Stockholm City. Nackareservatet erbjuder badsjöar, vandringsleder, cykel- och promenadvägar. Här finns även Björkhagens golfbana samt Nytorps gärde med utomhusbassängen Nytorpsbadet.

Närservice

Det finns flertalet restauranger, mataffärer, bageri, café, skolor och förskolor i närheten. Det är smidigt att ta sig till Globen Shopping, Sickla köpkvarter eller Farsta Centrum med över 150 butiker.

Kommunikation

På bekvämt gångavstånd finns tunnelbana och bussar.

Parkering

Avgift på gatorna på vardagar 7-19 samt lördagar 11-17. Boendeparkering.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.