Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
69 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Åstorpsringen 13
 • Område Hammarbyhöjden
 • Avgift 3 775 kr inkl. värme, VA, br-tillägg och k-tv bas, ComHem samt fiberuppkoppl, Ownit
 • Boarea 69 m²
 • Rum 3
 • Drift 2 000 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Enskede
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Enskede
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Generöst lättmöblerat vardagsrum
Generöst lättmöblerat vardagsrum
Matplats intill balkong
Matplats intill balkong
Balkong i bästa söderläge
Balkong i bästa söderläge
Gott om förvaring
Gott om förvaring

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Välskött och stabil förening som förvärvade fastigheten 2011 och består av 50 lägenheter fördelade på två fastigheter på Åstorpsringen 11-19. 45 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Sammanlagd bostadsarea är 3 460 kvm varav 3 114 kvm är bostadsrättsarea. Lägenhetsfördelning är: 2 rok, 10 st. 3 rok, 30 st. 4 rok, 10 st. Föreningens mark upplåts med tomträtt, nästa omskrivningsår 2024.

Övrigt om föreningen

Föreningen har en gemensam grillplats. Det finns barnvagnsrum och två cykelrum, ett i anslutning till port 11 och ett i anslutning till port 19. Tvättstuga finns i port 15. Det finns 30 st förråd i olika storlekar 0,8-2 kvm som kan hyras av medlemmar och hyresgäster, till en kostnad av 200-300 kr/mån. För närvarande med kort kö. Källsortering Föreningens återvinning finns i separat miljörum. Där finns avfallshantering för glas, metall, plast, el, kartong och batteriåtervinning samt grovsopor. Föreningen har avtal avseende fastighetsskötsel med Driftia AB och avseende ekonomisk förvaltning med Bredablick Förvaltning AB.

Renoveringar

Genomförda renoveringar i urval, läs mer i årsredovisningen. 2019 Nya tvättmaskiner och avfuktare till tvättstuga, torkrum. Renovering av trapphusen. 2018-2020: Målning entrédörrar, ståldörrar, våningsplan trapphus, väggar och entré, OVK, inventera fläktar, slipning plattor hiss, målning hiss, p-platslinjer, och 1 hyresrätt, lampor i trapphus, brandvarnare till varje hushåll. 2016 Stamspolning Planerat underhåll Under 2020 kommer en ny underhållsplan som sträcker sig över en 50-årsperiod att tas fram.

Parkering

Det finns 35 st parkeringsplatser, till en kostnad av 400 kr/månaden, för närvarande med kö som administreras av den ekonomiska förvaltaren.

Tv och bredband

Fiberuppkoppling via Ownit. bredband 700–1000/700–1000 Mbit/s samt kabel Tv-basutbud från ComHem ingår i månadsavgiften.

Information om månadsavgift

Värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-tv med basutbud från ComHem samt fiber (se nedan) ingår i månadsavgiften. Fiber finns draget i fastigheten. bredband (700–1000/700–1000 Mbit/s inklusive router med trådlöst) och TV tjänst (Grundutbud Ownit IP-TV inklusive en HDTV-box) via Ownit i avgiften.

 • Föreningsnamn Brf Måseskär 5
 • Hemsida www.maseskar5.se
 • Ekonomi Föreningen har i dagsläget (oktober 2020 inte fattat något beslut om avgiftshöjning) Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Föreningen förändrade månadsavgifterna senast 1 januari 2018, då sänktes avgiften med 10%. 2019 amorterat ett lån med 500 000 kr. Omförhandlat lån till lägre ränta. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Äger föreningen marken Nej
 • Antal lägenheter 50
 • Antal hyreslägenheter 5

Området

Allmänt om området

Trivsamma kvarter med närhet till Globenområdet och dess serviceutbud och City samtidigt som det är nära till naturen. I Nackareservatet och den välkända Sörmlandsleden erbjuds bad och skridskoåkning på Källtorpssjön och Söderbysjön, vandringsleder, cykel- och promenadvägar. Närhet även till friluftsgården Hellasgården, Björkhagens golfbana samt Nytorps gärde med utomhusbassängen Nytorpsbadet. Hammarbybacken finns inom 10-15 minuters promenad, härifrån har du härlig utsikt över Stockholm.

Närservice

Kort promenadavstånd till mataffär och till affärer, restauranger och service i Globen området och i Dalens centrum där även bibliotek, gym och simhall finns.

Kommunikation

Det finns utmärkta kommunikationer. Välj t-banan i Blåsut eller t-bana i Hammarbyhöjden som tar dig till innerstaden på ca 12 minuter, till söder tar det inte mer än 5 minuter. Buss finns inom ett par minuters promenad som går bl.a. till Gullmarsplan. Det går snabbt och är smidigt att ta sig ut med bil på Nynäsvägen, Södra länken och E4/E20.

Övrigt

Hammarbyskolan södra är en modern kommunal skola med årskurserna F-9, som nås utan att korsa någon väg. Enskede Gårds gymnasium och Kärrtorps gymnasium, ligger båda på bekvämt cykelavstånd.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.