Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
91 m² Boarea
4 Rum

Fakta

  • Adress Filipstadsbacken 50
  • Område Farsta Strand
  • Avgift 4 745 kr Värme, VA, kabel- tv basutbud
  • Boarea 91 m²
  • Rum 4
  • Drift 2 900 kr/år
Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fönster mot söder och väster
Fönster mot söder och väster
Rymlig balkong med kvällssolsläge
Rymlig balkong med kvällssolsläge
Populärt originalkök från 50-talet
Populärt originalkök från 50-talet
Reda förvaring i glas
Reda förvaring i glas
Välskött fiskbensparkett
Välskött fiskbensparkett

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Tosterö 3 är en populär stabil förening, med mycket låg belåningsrad. Föreningen förvärvade sin fastighet 1957 i samband med uppförandet av bostadshusen på Filipstadsbacken 36-50. Fastigheten är en tomträtt med nästa omskrivningsår 2026. Den innehåller tre flerbostadshus med 231 bostadsrätter med en total bostadsarea om 13 731 kvm. Lägenhetsfördelning: 56 st. 1 rum och kök/kokvrå. 87 st. 2 rum och kök. 66 st. 3 rum och kök. 19 st. 4 rum och kök. 3 st. 5 rum och kök.

Övrigt om föreningen

I föreningen finns fem gemensamma tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Kombinerat cykel och barnvagnsförråd finns i källaren. Bastu i port 50. Källar- och vindsförråd. Container för grovsopor har ställts upp vår och höst. För ekonomisk förvaltning anlitas AB Rådstornet och för teknisk förvaltning Aphos Förvaltnings AB.

Renoveringar

Genomförda renoveringar i urval, se årsredovisning för utförligare information. 2011-2018 Stamrenovering av avloppstammar genom infordring 2016 Installation av ny varmvattencirkulation. 2009 - Byte av fönster och balkongdörrar. 2007 - Hissrenovering. 2004-2005 - Omläggning av husens yttertak. 1996 - Renovering hissar. 1990 - Renovering/tilläggsisolering fasad samt byte fönster/balkongdörrar och balkonger.

Parkering

Det finns 6 st garage varav 3 upplåts med bostadsrätt, separat kö till de tillgängliga garagen (kostnad 300kr/kvm/år). Det finns 39 st parkeringsplatser, med kö (kostnad 150 kr/mån). 7-dygns parkering utanför porten och i området.

Tv och bredband

ComHem, basutbud kabel-tv ingår i avgiften. Fiberuppkoppling från Telia, separat abonnemang.

  • Föreningsnamn Brf Tosterö 3
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av säljaren En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Föreningen planerar i dagsläget inte några avgiftsförändringar, enligt föreningen i februari 2020.

Området

Allmänt om området

Farsta Strand / Larsboda är ett naturnära område med varierad terräng, här finns skogklädda berg och fina badmöjligheter i sjön Magelungen. Närheten till naturen och sjön ger området en speciell karaktär området är en del av Farsta som bebyggts med bostäder och service i flera olika omgångar, från 1957 till tidigt 1960-tal byggdes radhusområden och flerfamiljshus. 2009-2014 har flerfamiljshus uppförts längs Ågesta Broväg, ofta med service eller restauranger i markplan. Staden planerar för fortsatt utveckling med bostäder och service i det gamla kontorsområde som Telia flyttat från, "Telestaden."

Närservice

Vid Stieg Trenters torg finns en livsmedelsaffär och några mindre butiker. Vid torget finns en pizzeria, i närheten ger Bun Meat Bun och Tsuyo Sushi variation. På höjden ovanför centrum finner du Sky bar, Kök och Bar. Vid Ågesta Broväg finns Puls & Träning. Vid torget finns även t-banan, härifrån når du Farsta centrum på 2 minuter. I Farsta centrum är det kommersiella utbudet är mycket omfattande. Torghandeln bidrar till att ge liv år torget alla årstider. Bland det kulturella utbudet märks biblioteket och Vår Teater. I Farsta finns fem-sex kommersiella gym, kompletterat av kommunala Farstahallen med gym, simhall och ett mindre äventyrsbad.

Kommunikation

Närmaste allmänna kommunikationer är tunnelbana och pendeltåg i Farsta Strand med ca 650 m promenad till respektive station. Tvärförbindelse med buss mellan Östra Skogås och Huddinge Universitetssjukhus. Läs mer på www.sl.se. Smidig anslutning till Nynäsvägen.

Parkering

I största delen av Farsta finns det gratis datumparkering på gatorna.

Övrigt

Längs Magelungen finns lummiga promenadstråk. Roddbanorna i sjön invigdes 1969. På andra sidan sjön finns Farsta ridskola, för golfaren erbjuder Ågesta GK både en 18- och en 9-hålsbana. Ågesta friluftsområde har ett varierat utbud av motionsspår, dessutom ett utomhusgym. Både Drevviken och Magelungen är populära skridskosjöar, här brukar banor plogas när isen är tillräckligt tjock. Området är välförsett med grundskolor och förskolor, exempelvis Hästhagsskolan och Magelungsskolan. Området är väl försörjt för fritidsaktiviteter med idrottsanläggningar, strandbad och strandpromenad utmed sjön med intressant flora och fågelliv.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.