Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Farstavägen 89

Farsta / Farsta
63,5 m² Boarea
3 Rum

Översikt

 • Adress Farstavägen 89
 • Område Farsta
 • Avgift 2 434 kr ink värme, va och kabel-tv (bas)
 • Boarea 63,5 m²
 • Rum 3
 • Drift 3 300 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Stilfullt vardagsrum
Stilfullt vardagsrum
Originaldörr mot hall
Originaldörr mot hall
Fint ljus och vackra fönsterbänkar
Fint ljus och vackra fönsterbänkar
I höjd med trädkronorna
I höjd med trädkronorna
Balkong med utsikt
Balkong med utsikt

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Hjälmö är en stabil och populär förening i Farsta med välskötta hus och god ekonomi. De tre 16-våningshusen färdigställdes 1960-61 då föreningen tillträdde. Adresser är Farstavägen 87, 89 och 91. Föreningens hus har fasader som är grönklassade, näst högsta klassning i Stadsmuseets fyra-gradiga skala. Detta innebär att de har ”ett högt kulturhistoriskt värde och betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.” Husen ritades av Backström & Reinius Arkitekter AB. De stod bland mycket annat även för utformningen av femte Hötorgshuset, Farsta centrum och Åhléns vid Klarabergsgatan. Sven Backström gjorde sin praktik hos Le Corbusier i Paris, vilket ett tränat öga påstås kunna ana. Fastigheterna Hjälmö 1 och Hjälmö 2 upplåts med tomträtt, omskrivningsår 2029. Lägenhetsfördelning är 1:or 42st. 2:or 7 st. 3:or 84 st. 4:or 55 st. 5:or 48. Sammanlagd bostadsarea är 16 403 kvm i 235 lägenheter.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga och torkrum finns i varje hus. Det finns en grovtvättstuga i 89:an. Sopnedkast för hushållssopor, återvinningsrum samt grovsoprum finns. Det finns ett cykelrum i varje hus. Föreningen har flera gemensamma lokaler, en fritidslokal som även kan hyras av medlemmarna, motionslokal med bastu, hobbyrum och vävkammare. Dessutom finns en övernattningslägenhet för gäster. I trädgården finns en fin gemensam uteplats. För ekonomisk förvaltning anlitas HSB (man har inte krav på medlemskap i HSB). För teknisk förvaltning anlitas DKL Service AB.

Renoveringar

2018 utfärdades en ny energideklaration. I november 2018 utförs en ny OVK. Utfört underhåll: 2017 Nytt belysning- och brandvarnarsystem 2013-2017 Renovering undercentraler 2009-2012 Balkongrenovering/ombyggnad 2012 Utemiljö 2010 Nytt TV-nät 2009 Hissrenovering/ombyggnad 2006-2008 Nya kall- och varmvattenrör 2005-2006 Renovering avloppsstammar (relining) 2003 Nya termostater mm i värmeelement, nya värmepumpar 2002 Ny takbeläggning

Parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser, varav 30 är med motorvärmaruttag. Det finns även 91 garage för bilar och två garage med 8 mc-platser. P-plats med el 218 kr/mån. utan el 74 kr/mån. Garage 481 kr/mån. Mc-plats i delat garage 145 kr mån. Besöksparkering finns.

Tv och bredband

Kabel-tv och bredband levereras av Com Hem.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår vatten/avlopp värme och kabel-tv basutbud. Föreningen har i dagsläget (2018-11-01) inte planerat någon höjning av månadsavgiften.

 • Föreningsnamn Brf Hjälmö i HSB Stockholm
 • Hemsida www.brfhjalmo.se
 • Ekonomi Föreningen har enligt stadgarna rätt att ta ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av säljaren, men tar i dag ut ca halva beloppet, 500 kr. En pantsätningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Antal lägenheter 235
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja, minsta andel 5%

Området

Allmänt om området

Farsta är ett av de största ABC-samhällen som byggdes på 50 och 60 talen. Det är en verkligt levande stadsdel i fortsatt utveckling, med en genomtänkt blandning av bebyggelse och grönområden.

Närservice

Farsta centrum invigdes 1960 och blev då internationellt uppmärksammat för framför allt fasadernas utformning. En omfattande renovering och omdisponering av de tidigare varuhusen gjordes i slutet av 1990-talet och det kommersiella utbudet är nu mycket omfattande. Torghandeln bidrar till att ge liv åt torget alla årstider. Bland det kulturella utbudet märks biblioteket och Vår Teater. I Farsta Centrum finns fem-sex kommersiella gym, kompletterat av kommunala Farstahallen med gym, simhall och ett mindre äventyrsbad. Intill Farsta IP finns ett av stadens 16 utegym.

Kommunikation

Med allmänna kommunikationer kommer man till Farsta Centrum med tunnelbanans linje 18. Till och från centrum går bussar i alla riktningar. Vid Farsta strand, en hållplats från Farsta, nås pendeltågen. Läs mer på www.sl.se. Smidig anslutning till Nynäsvägen.

Övrigt

I närområdet finns ett antal förskolor och flera grundskolor, bland andra Kvickentorpsskolan och Farstaängsskolan. Farsta ligger mellan badsjöarna Drevviken och Magelungen, samt även närhet till sjön Flaten, här kan man välja mellan strand och klippbad. Längs Magelungen finns lummiga promenadstråk. Roddbanorna i sjön invigdes 1969. På andra sidan sjön finns Farsta ridskola, för golfaren erbjuder Ågesta GK både en 18- och en 9-hålsbana. Ågesta friluftsområde har ett varierat utbud av motionsspår, dessutom ett utomhusgym. Både Drevviken och Magelungen är populära skridskosjöar, här brukar banor plogas när isen är tillräckligt tjock. Nära till el-ljusspår i Fagesjöskogen.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.