Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Forshagagatan 36

Farsta / Farsta
77 m² Boarea
3 Rum

Översikt

 • Adress Forshagagatan 36
 • Område Farsta
 • Avgift 3 551 kr Inkl värme, VA
 • Boarea 77 m²
 • Rum 3
 • Drift 3 400 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Nytt Marbodalkök
Nytt Marbodalkök
Nytt kök med fina detaljer
Nytt kök med fina detaljer
Trivsam matplats
Trivsam matplats
Fina arbetsytor på kompositbänkar
Fina arbetsytor på kompositbänkar
Kaklat till tak ovan induktionshäll (80 cm bred)
Kaklat till tak ovan induktionshäll (80 cm bred)

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet har adresserna Forshagagatan 4-64 och innehåller fem byggnader med 132 lägenheter. 113 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 19 med hyresrätt, dessa kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott den dag de blir aktuella för försäljning. Lägenhetsfördelning är 2 rok 11 st, 3 rok 109 st samt 5 rok 12 st. Total bostadsarea är 10 423 kvm. 27 lokaler om totalt 1 725 kvm hyrs ut. Föreningen bildades 2011 och förvärvade fastigheten 2013. Omskrivningsår tomträttsavtal 2029.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor: Föreningen har två fristående byggnader (utanför nr. 12 och nr. 42) med två tvättstugor i varje med modern maskinell utrustning. Ofta finns det möjlighet att boka med kort framförhållning. Cykelrum och barnvagnsrum: Finns i huset eller porten. På innergården finns en lekplats, intill finns även en gemensam grillplats. Föreningen har ett antal odlingslådor, intresseanmälan till styrelsen. Ekonomisk förvaltare: Nabo För teknisk förvaltning anlitas Rubin AB.

Renoveringar

Renoveringar: 2020 Installation av kodlås. 2016-2019 fönsterbyte. 2019, upprustning av lekplatser/uteplatser. Renovering av entréportar samt garageportar, port 4-24. 2018, OVK. 2018, relining av avloppsstammar port 26-38 och 40-50. 2014-2015, omläggning av tak. 2010-2011, stambyte, omdragning av el. Planerat underhåll: 2021 Injustering och service av värmesystemet. Elkablar i undercentral. 2021-2022 Översyn av trapphus. Översyn av hyresrätter.

Parkering

Föreningen har 58 garageplatser och 62 parkeringsplatser till vilka det är separat kö. P-platser utan el ca. 260 kr/mån, garage ca. 470- 680 kr / mån. I övrigt gratis parkering på Forshagagatan.

Tv och bredband

ComHem och fiber via Telia.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp samt det obligatoriska bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

 • Föreningsnamn Brf Forshagagatan
 • Hemsida forshagagatan.bostadsratterna.se/
 • Ekonomi Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% 1:a juli 2021. Enligt styrelsen planerar de årsvisa höjningar med 1-2% för att följa övrig prisutveckling. Överlåtelseavgift 2,5 % av ett prisbasbelopp (betalas av köparen) och pantsättningsavgift 1% av prisbasbelopp (betalas av pantsättaren). Föreningen upplät med hjälp av Mäklarringen i september 2020 en hyresrätt till bostadsrätt, vilket givit ett tillskott till ekonomin. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Farsta är ett av de största ABC-samhällen som byggdes på 50 och 60 talen. Det är en verkligt levande stadsdel i fortsatt utveckling, med en genomtänkt blandning av bebyggelse och grönområden.

Närservice

Farsta centrum invigdes 1960 och blev då internationellt uppmärksammat för framför allt fasadernas utformning. En omfattande renovering och omdisponering av de tidigare varuhusen gjordes i slutet av 1990-talet och det kommersiella utbudet är nu mycket omfattande. Torghandeln bidrar till att ge liv åt torget alla årstider. Bland det kulturella utbudet märks biblioteket och Vår Teater. I Farsta Centrum finns fem-sex kommersiella gym, kompletterat av kommunala Farstahallen med gym, simhall och ett mindre äventyrsbad. Intill Farsta IP finns ett av stadens 16 utegym.

Kommunikation

Med allmänna kommunikationer kommer man till Farsta centrum med tunnelbanans linje 18. Till och från centrum går bussar i alla riktningar. Vid Farsta strand, en hållplats från Farsta, nås pendeltågen. Läs mer på www.sl.se. Smidig anslutning till Nynäsvägen.

Övrigt

I närområdet finns ett antal förskolor och flera grundskolor, bland andra Kvickentorpsskolan och Farstaängsskolan. Farsta ligger mellan badsjöarna Drevviken och Magelungen, samt även närhet till sjön Flaten, här kan man välja mellan strand och klippbad. Längs Magelungen finns lummiga promenadstråk. Roddbanorna i sjön invigdes 1969. På andra sidan sjön finns Farsta ridskola, för golfaren erbjuder Ågesta GK både en 18- och en 9-hålsbana. Ågesta friluftsområde har ett varierat utbud av motionsspår, dessutom ett utomhusgym. Både Drevviken och Magelungen är populära skridskosjöar, här brukar banor plogas när isen är tillräckligt tjock. Nära till el-ljusspår i Fagesjöskogen.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.