Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Forshagagatan 9

Farsta / Farsta
80 m² Boarea
3 Rum

Översikt

  • Adress Forshagagatan 9
  • Område Farsta
  • Avgift 4 362 kr Värme, VA Br-tillägg
  • Boarea 80 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 500 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Bänkskivor i sten
Bänkskivor i sten
Lyxig mosaik
Lyxig mosaik
Luftigt med halvhöga skåp
Luftigt med halvhöga skåp
Vacker häll
Vacker häll

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Spårö 1 förvärvade fastigheten 2012, byggår 1958. Adresser är Forshagagatan 7-19. Fastigheten innehas med tomträtt, omskrivningsår 2028. Boarea är 3507 kvm och lokalarea 595 kvm. I föreningen finns 49 lägenheter varav 6 upplåts med hyresrätt. Hyresrätterna kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de såsmåningom upplåts som bostadsrätter/säljs. Storleksfördelning är 1 rok, 7 st. 2 rok, 3 st. 3 rok, 39 st.

Övrigt om föreningen

I gemensam källare finns 2 tvättstugor + 1 grovtvättstuga vid port nr 7 Cykel och barnvagnsrum finns. Utvändig sophantering med sortering för matavfall, tidningar och glas. För ekonomisk förvaltning anlitas Riksbyggen. För teknisk förvaltning anlitas MFS.

Renoveringar

Större genomförda renoveringar: 2015 Relining avlopp 2014 Byte yttertak 2007 Stambyte Planerade: Hösten 2019 Fönsterbyte Se även utförligare beskrivning i årsredovisning.

Parkering

Föreningen har 29 garage och 34 öppna parkeringsplatser. Kölista gäller för att få plats. Just nu finns det lediga parkeringsplatser att hyra för 300 kr/månad.

Tv och bredband

Både Öppen Fiber och Com Hem finns.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten och hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg.

  • Föreningsnamn Brf Spårö 1
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Föreningen höjde månadsavgiften med 2,5% i januari 2019. I dagsläget (maj 2019) planeras inte några avgiftshöjningar. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Farsta är ett av de största ABC-samhällen som byggdes på 50 och 60 talen. Det är en verkligt levande stadsdel i fortsatt utveckling, med en genomtänkt blandning av bebyggelse och grönområden.

Närservice

För kompletteringsköp är det praktiskt med en närliggande butik, närmaste ligger tvärs över gatan. Farsta centrum invigdes 1960 och blev då internationellt uppmärksammat för framför allt fasadernas utformning. En omfattande renovering och omdisponering av de tidigare varuhusen gjordes i slutet av 1990-talet och det kommersiella utbudet är nu mycket omfattande. Torghandeln bidrar till att ge liv åt torget alla årstider. Bland det kulturella utbudet märks biblioteket och Vår Teater. I Farsta Centrum finns fem-sex kommersiella gym, kompletterat av kommunala Farstahallen med gym, simhall och ett mindre äventyrsbad. Intill Farsta IP finns ett av stadens 16 utegym.

Kommunikation

Med allmänna kommunikationer kommer man till Farsta Centrum med tunnelbanans linje 18. Till och från centrum går bussar i alla riktningar. Vid Farsta strand, en hållplats från Farsta, nås pendeltågen. Läs mer på www.sl.se. Smidig anslutning till Nynäsvägen.

Övrigt

I närområdet finns ett antal förskolor och flera grundskolor, bland andra Kvickentorpsskolan och Farstaängsskolan. Farsta ligger mellan badsjöarna Drevviken och Magelungen, samt även närhet till sjön Flaten, här kan man välja mellan strand och klippbad. Längs Magelungen finns lummiga promenadstråk. Roddbanorna i sjön invigdes 1969. På andra sidan sjön finns Farsta ridskola, för golfaren erbjuder Ågesta GK både en 18- och en 9-hålsbana. Ågesta friluftsområde har ett varierat utbud av motionsspår, dessutom ett utomhusgym. Både Drevviken och Magelungen är populära skridskosjöar, här brukar banor plogas när isen är tillräckligt tjock. Nära till el-ljusspår i Fagesjöskogen.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.