Sök på Mäklarringen

Högsta bud
2 595 000 kr
Belopp/datum
Budgivare
 • 2 595 000 kr

  2024-04-29 13:38
  1
Läs mer om budgivning

Sälj med oss

Högsta bud
2 595 000 kr
Belopp/datum
Budgivare
 • 2 595 000 kr

  2024-04-29 13:38
  1
Läs mer om budgivning

Isgränd 5

Västertorp / HÄGERSTEN
53 m² Boarea
2 Rum
2 895 000 kr Accepterat pris!
53 m² Boarea
2 Rum
2 895 000 kr Accepterat pris!

Kontakta mäklaren för visning

Översikt

 • Adress Isgränd 5
 • Område Västertorp
 • Pris 2 895 000 kr Accepterat pris!
 • Avgift 3 475 kr inkl. VA och värme. 88 kr i månaden tillkommer för bredband.
 • Boarea 53 m²
 • Rum 2
 • Drift 5 000 kr/år

Välplanerad 2:a med balkong i populär förening!

ACCEPTERAT PRIS! Välkomna till denna välplanerade funkistvåa på bästa läget i populära Västertorp! Lägenheten har gott om bevarade detaljer så som originalkök, originalgarderober, glasparti och golv. Detta i kombination med ett renoverat badrum med både tvättmaskin och badkar gör detta till ett optimalt boende. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och med stora renoveringar gjorda. Föreningen har dessutom fiber med gruppabbonemang om endast 88 kr i månaden. De äger marken och de har nyligen sålt en hyresrätt vilket ger ett bra kapitaltillskott till föreningen. Utöver denna har de flertalet hyresrätter kvar om kan ses som ett dolt kapital. För medlemmarna finns en mysig och lummig innergård med bland annat grillplats, de har även en renoverad samlingslokal vilken kan hyras till exempelvis kalas, övernattning eller andra evenemang. Här bor ni i ett trevligt och populärt område bara runt hörnet från Västertorp centrum som erbjuder allt du kan tänkas behöva, exempelvis bank, matbutiker, restauranger, apotek och antikbutik. Här finns även populära och mysiga bageriet Bakstugan. I området finns även utegym och Västertorps simhall med gym. Med tunnelbanan 200 meter bort tar ni er lätt vidare till bland annat närliggande Liljeholmen med populär galleria och ytterligare anknytningar såsom bussar och tvärbana. På 10 minuter når ni stadens puls i Hornstull. För mer shopping finns Kungens Kurva på nära avstånd. Ring mäklaren för visning!

Astrid Skogh Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Hägersten - Skärholmen - Älvsjö
070-816 41 61 astrid.skogh@maklarringen.se Mejla
Astrid Skogh Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Hägersten - Skärholmen - Älvsjö
070-816 41 61 astrid.skogh@maklarringen.se Mejla

Bilder

Planritningar

Isgränd 5 isgränd 5 västertorp stockholm hägersten 2
53

Beskrivning

Hall

Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för avhänging.

Kök

Charmigt originalkök med bra förvaring bakom ljust gröna köksluckor. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt och kyl/frys. I köket finns även plats för matbord för 4 personer.

Vardagsrum & balkong

Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och matbord om så önskas. Från vardagsrummet når vi lägenhetens balkong i söderläge.

Sovrum

Rogivande sovrum med ljusa väggar och blått målat tak. Här finns plats för dubbelsäng och gott om förvaring i originalgarderober.

Badrum

Modert och stilrent badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar, tvättmaskin, handfat med kommod, spegelskåp och WC. Stort fönster ger fint ljusinsläpp.

Fakta

 • Byggnadstyp Flerbostadstyp
 • Byggnationsår 1951
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning -
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 2
 • Energideklaration Utförd
 • Energiklass F
 • Hiss Nej
 • Våning 2 av 3
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften 1,37584 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 1,38189 %
 • Bostadsrättens Indirekta nettoskuldsättning 391 373 kr
 • Föreningssnamn Brf Kälkbacken 1
 • Elkostnad 2 500 kr/år
 • Försäkringskostnad 2 500 kr/år
 • Total driftkostnad 5 000 kr/år
 • Personer i hushållet 2

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Kälkbacken 1 grundades 2010 och föreningen består av två fastigheter med 76 lägenheter varav ca 10 hyresrätter och 2 lokaler. Hyresrätterna utgör en s.k. dold kapitaltillgång, då de i framtiden vartefter de blir vakanta, upplåtes till bostadsrätter och på så vis inbringar kapital till föreningen. Föreningen köpte fastigheten år 2010 av Stockholmshem. Föreningen äger mark och byggnader (fastigheten Kälkbacken 1). På fastigheten finns 2 byggnader. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp, s.k. administrativ engångsavgift. Debiteras (faktureras) köparen i samband med överlåtelsen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp, s.k. administrativ engångsavgift. Debiteras (faktureras) låntagaren/köparen i samband med överlåtelsen. För mer information och detaljer beträffande föreningens ekonomi och dess verksamhet: Se, Brf Årsredovisning. För mer information om föreningen: Se även www.kalkbacken1.se

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015-2044. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Genomförda renoveringar: 2023 Energibesparingsprojekt¬ Bergvärme och värmeåtervinning av ventilation. 2023 Stamspolning 2021 Fasadrenovering 2020 Slipades och lackades alla portar 2018 Hängrännor och stuprör byttes ut 2018 Värmeinjustering på alla element (radiatorer) i samtliga lägenheter 2015/2016 Källarlokaler såldes till externt företag som konverterade dessa till lägenheter 2015 OVK 2013 Stambyte och relining 2012 Dränering 2012 Kodlås till samtliga portar 2011 Fönsterrenovering

Parkering

Föreningen innehar 7 parkeringsplatser. Kösystem tillhandahålls av föreningen. Kostnad: 450 kr/mån. Goda parkeringsmöjligheter finns även på närliggande Västertorpsvägen, intill byggnaden. Här råder för närvarande avgiftsbelagd gatuparkering (taxa 5) via Stockholms stads parkering.

Gemensamma utrymmen

En gemensamhetslokal med övernattningsrum finns att hyra för medlemmarna i föreningen. Lokalen får hyras max 3 dagar i sträck. Städning ingår ej. En deposition på 500 kr tas ut per uthyrningstillfälle, som betalas in till föreningen i samband med hyran. För mer info, se föreningens hemsida www.kalkbacken1.se. Modern och renoverad tvättstuga . Tvättstugan finns belägen vid källarplanet, port 11. Den är utrustad med tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp. Cykelförråd finns även lättillgängligt och beläget på källarplanet.

Tv och bredband

Föreningen har precis tecknat ett 3-årigt avtal med Bahnhof. Detta innebär att de som har fiberanslutning till sin lägenhet idag kommer kunna få tillgång till internet via denna fiber med en hastighet av 1000/1000 Mbit Avgiften regleras på hyresavin. Om lägenheten inte har fiber installerat finns möjligheten att få det installerat till en kostnad av 4000 kr plus moms. Läs mer om detta på föreningens hemsida: https://www.kalkbacken1.se/index.html

 • Föreningsnamn Brf Kälkbacken 1
 • Hemsida www.kalkbacken1.se
 • Ekonomi Föreningen höjda avgiften 5% vid årsskiftet 2023/2024, inga mer höjningar är planerade i dagsläget. Föreningen har nyligen sålt en hyresrätt och planerar att i närtid sälja ytterligare en. Pengarna kommer användas till att betala av på föreningens lån.
 • Äger föreningen marken Ja.
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Västertorp är ett välkänt, genuint och trivsamt 50-tals område. Bostaden är belägen med nära gångavstånd till Västertorps charmiga centrumgata. Här finns det mesta man kan önska sig med bland annat 2 st. livsmedelsbutiker (Coop, Hemköp), bank (Handelsbanken), postombud, apotek, pizza- och salladsbutiker, konditorier, caféer, spelbutik, frisörsalonger, antikbod, låssmed, radio- och tv-butik, blomsterbutik, optiker, cykelreparation, skrädderi/kemtvätt m.m. Från bostaden har man nära gångavstånd (ca 500 meter) till jourlivs, sushirestaurang, pizzeria och frisör. Belägna intill Hägerstensåsens tunnelbanestation. Från bostaden har man nära gångavstånd (ca 500-600 meter) till Västertorps idrotts- och simhall med gym, utomhusgym, Hägerstensbadet med utomhuspool (sommartid). För den som gillar natur- och friluftsliv finns här många möjligheter i närområdet. Från bostaden har man gång- eller cykelavstånd till trivsamma naturområden intill Mälaren med bl.a. Hägerstenshamnen, Vinterviken och Mörtviken. Omgivande rekreationsområden ger möjlighet till aktiviteter under alla årstider såsom bad, båtliv, skridsko- och skidåkning, fiske samt stillsamma promenader.

Närservice

Gång- eller cykelavstånd till Fruängen centrum med stort serviceutbud och flera bussförbindelser. Gång- eller cykelavstånd till populära Långbro Park med välrenommerat wärdshus. Cykel- eller bilavstånd till Älvsjö centrum och pendeltågstation. Cykel- eller bilavstånd till Kungens Kurva handelsområde med flera stora butikskedjor, matvaruhus och IKEA. Skärholmen köpcentrum, SKHLM. Liljeholmen är en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafik med tunnelbana, bussar och tvärbana. Vid Liljeholmstorget finns det mesta man kan tänka sig i form av butiker och serviceutbud. Gallerian innehåller ett flertal moderna butiker, restauranger, mataffärer, systembolag, vårdcentral och apotek m.m.

Kommunikation

Från bostaden har man nära gångavstånd (ca 400-500 meter) till Västertorps T-bana alternativt Hägerstensåsens T-bana, linje 14. Ca 7-8 minuters restid till Liljeholmen. Ca 12-13 minuters restid till Slussen.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.