Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Byvägen 29B

Snöstorp / HALMSTAD
84 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Byvägen 29B
  • Område Snöstorp
  • Avgift 4 942 kr I månadsavgiften står BRF kostnaderna för vatten och sophämtning samt den fasta nät avgiften sen får medlemmarna bestämma själva. Fastighetsskatt ca: 9000:- per bostad vilket gör att medlemmarna får göra rotavdrag. Uppgifter från ordförande. Uppgifter inhämtade av BRF ekonomkiska förvaltare: Ekonomiutveckling 2023-05-22 samt nuvarande ägare.
  • Boarea 84 m²
  • Rum 3
  • Drift 14 793 kr/år
Lill Fornius Reg Fastighetsmäklare/Kontorsägare Mäklarringen Halmstad
0735377377 lill.fornius@maklarringen.se Mejla
Lill Fornius Reg Fastighetsmäklare/Kontorsägare Mäklarringen Halmstad
0735377377 lill.fornius@maklarringen.se Mejla

Bilder

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritningar

Planritning
Planritning

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Allmänt om verksamheten: Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Upplåtelse får även omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken skall användas som komplement till bostadslägenhet eller lokal. Föreningens fastighet: Föreningen förvärvade 2001-06-06 fastigheten Snöstorp 20:6 i Halmstad kommun. Föreningens fastighet består av enplans parhus om totalt 16 bostadsrätter. Det finns fristående carport och förråd samt en gemensamhetslokal. Föreningens boyta fördelar sig på följande lägenhetsinledning: 4 st 2 rum och kök 8 st 3 rum och kök 4 st 4 rum och kök Den totala boytan är ca 1324 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Halland.

Parkering

Fristående carport för varje bostadsrätt.

Försäkring

Länsförsäkringar Halland.

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetslokal

Information om månadsavgift

Årsavgifterna sänktes med 9% per 2020-07-01. Ny genomsnittlig årsavgift ca 706 kr/kvm. Årsavgifterna har inte förändrats per 2021-01-01. Årsavgifterna har inte förändrats per 2022-01-01.

  • Föreningsnamn BRF Hästhagen
  • Antal lägenheter 16
  • Tillåter föreningen delat ägande Ja
  • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Snöstorp har troligen varit boplats sedan urminnes tider och betraktades före år 1970 som en egen ort. Idag har området vuxit samman med Halmstad, gränsande till Vallås i norr och Fyllinge i sydost. Du finner Snöstorp ca 4,5 km öster om stadskärnan, på östra sidan av E6:an. Läget är förmånligt när det kommer till det kommersiella utbudet då det ligger på gångavstånd från Vallås centrum, Hallarna och Stenalyckan. Samtidigt har man nära till naturen i Fylleåns dalgång, bildad av en enorm isälv under senaste inlandsisens avsmältning. Ån omges av plana strandterrasser och landskapet är under pågående förändring då ån ständigt ändrar sin väg genom det. En längre promenad tar dig till Stadsbondgården som är ett populärt utflyktsmål för barngrupper och familjer. Bussförbindelserna är goda och cykelvägarna likaså. Snöstorps hembygdsgård invigdes 1971 och stoltserar med en betydande samling fornfynd, utställningar av bruksföremål, redskap och fordon. I trädgården finns en örtagård innehållandes krydd- och medicinalväxter. På gården sker en rad aktiviteter under året, bl a ett midsommarfirande och en vårmarknad. Snöstorps kyrka med sina tinnar och torn stod färdig 1883 och utnämndes år 2006 till Sveriges vackraste kyrka. Den ritades av Emil Langlet som inspirerades av gamla romerska rundkyrkor men ändrade utseendet så att kyrkan istället blev sexkantig. Bara fem andra kyrkor i landet har den formen. Langlet placerade också predikstolen i kyrkans mitt för att understryka att Guds ord står i centrum, denna finns i dag till vänster om altaret. Till de aktiva föreningarna i Snöstorp hör bland annat Snöstorp Nyhem FF som har sin hemmaplan på nya Skedalaheds Idrottspark som bl a stoltserar med en konstgräsmatta, en annan aktiv förening är PRO Snöstorp-Vallås. Närheten till Arenahallen gör det enkelt att bl a besöka olika evenemang, utställningar, idrottsmatcher, Halmstads skejtpark och äventyrsbad. Här finns också gym, ishall och bensinmackar. Tvärsöver vägen från Arenan sett ligger Busfabriken, ett paradis för barnen.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.