Sök på Mäklarringen

Sälj med oss

Vallavägen 61, 1 tr

Handen / HANDEN
104 m² Boarea
5 Rum
2 595 000 kr Fast pris!
104 m² Boarea
5 Rum
2 595 000 kr Fast pris!

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Vallavägen 61, 1 tr
 • Område Handen
 • Pris 2 595 000 kr Fast pris!
 • Avgift 7 237 kr inkl värme, V/A, grundutbud av Kabel-TV samt bredband via fiber. (Ownit)
 • Boarea 104 m²
 • Rum 5
 • Drift 7 800 kr/år

FAST PRIS!! FÖRST TILL KVARN!!!

Välkommen till en mycket ljus och välplanerad: 5:a som idag används som 4:a. Lugnt belägen i ett mycket populärt och barnvänligt område med närhet till barnomsorg, skolor, allmänna kommunikationer och härliga strövområden men ändå bara några minuters promenad till Haninge Centrum där man finner all tänkbar service. I lägenheten finns ett stort vardagsrum, ett trivsamt kök med matplats för 6-8 personer, Tre bra sovrum som med enkla medel kan bli fyra, en välkomnande hall samt två helkaklade badrum. Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 01 roger.engblom@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 03 frances.rose@maklarringen.se Mejla
Ansvarig mäklare Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 01 roger.engblom@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 03 frances.rose@maklarringen.se Mejla

Bilder

Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum

Planritningar

Planritning
Planritning
Vallavägen 61, 1 tr vallavägen 61, 1 tr handen haninge handen 5
104

Beskrivning

Hall

Välkomnande hall med laminatgolv och målade väggar samt en inre hall med gott om plats för förvaring och avhängning.

Kök

Stort kök med laminatgolv och målade väggar. Bra arbetsytor, gott om förvaring matplats för 6-8 personer och fönster mot framsidan.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med laminatgolv, målade väggar och utgång till en dubbelbalkong i fritt soligt söderläge.

Sovrum

Rymligt sovrum med laminatgolv, målade väggar med tapetserad fondvägg, garderob samt fönster mot framsidan.

Sovrum

Stort sovrum med laminatgolv, målade väggar med tapetserad fondvägg, garderobsvägg och fönster mot baksidan.

Sovrum

Avdelningsbart sovrum med laminatgolv, målade väggar och dubbla fönster mot baksidan.

Duschrum

Fräscht helkaklat duschrum med duschhörna, WC och handfat.

Badrum

Stort helkaklat badrum med bubbelbadkar, WC, handfat samt tvättmaskin.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Byggnationsår -
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning -
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Övrigt om byggnaden, tex Renoveringar Föreningen genomför för närvarande fasadrenovering, fönsterbyte, byte av el samt stambyte i alla fastigheter.
 • Rum 5
 • Typ av kök Kök
 • Ventilation Mekanisk ventilation
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Hiss Nej
 • Våning 1 av 3
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften 0,11975 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,11975 %
 • Föreningssnamn HSB:s BRF LOKE
 • Elkostnad 6 000 kr/år
 • Försäkringskostnad 1 800 kr/år
 • Total driftkostnad 7 800 kr/år
 • Personer i hushållet 2

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Loke är en stor föreningen med 634 bostäder fördelade på 85 1:or, 73 2:or, 395 3-4:or, 63 5:or och 18 6:or. Föreningen äger även lokaler som kan hyras ut varav en idag är uthyrd till en ICA-Nära butik. Föreningen har en väl uppbyggd och fungerande hemsida där ni kan läsa er till om allt som händer i föreningen och vad som förväntas av dig som skall bo i den. Gå gärna in och kika på hemsidan: www.brfloke.se. Ni kan även under fliken dokument hitta information om föreningen, läs gärna igenom det dokument som heter "Infoblad brf Loke" där det står mycket matnyttig information för dig som planerar att köpa bostad i föreningen. Inom föreningens stora grönområden finns lekplatser med nya EU-anpassade lekredskap. Det finns även två helt nyrenoverade fotbollsplaner samt två mindre bollplaner. Det finns även en boulebana på gården bakom Sleipnervägen 81-83. Inom området finns fem grillplatser, de är belägna på innergårdarna vid Sleipnervägen 5-15, 33-49, 61-75, 83-95, i rondellen vid Sleipnervägen 83-95 samt vid Vallavägen 19-23 i skogsdungen nedanför fotbollsplan. Som köpare ansöker man även om att bli medlem i HSB Stockholm med en kostnad till 500 kr per innehavare samt andel 225:-/år. Det lokala förvaltningskontoret på Sleipnervägen 109 är öppet på måndagar 13.00 - 19.00. Hit vänder du dig när du skall lämna/hämta nycklar samt för att hämta ut nyckelbrickor till passagesystemet. I övriga frågor kontaktar du förvaltningen via telefon eller e-post.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor Det finns totalt åtta tvättstugor i föreningen som är placerade på Sleipnervägen nr 9, 25, 45, 73 och 97. På Vallavägen nr 11, 31 och 49. Bokning sker antingen via en elektronisk bokningstavla i varje tvättstuga eller via föreningens hemsida. Förråd Alla lägenheter i BRF Loke ska ha tillgång till varsitt förråd. En del av bottenvåningslägenheterna har dock sitt lägenhetsförråd inne i lägenheten och har således inget gallerförråd i källaren. Utöver de förråd som tillhör varje lägenhet har föreningen ca 100 st extra förråd i storlekarna 4-34 m² för uthyrning. Kontakta den ekonomiska förvaltningen om du är intresserad av att hyra ett av dessa extra förråd. Låsta barnvagnsrum finns vid de flesta portar och minst ett låst cykelrum finns i varje huskropp.

Renoveringar

Några av de senaste underhållsarbeten i föreningen är: 2010 Gårdar bl a Sleipnervägen 29-35. 2010 Relining av köksstammar 2010-2011 Ventilation 2011 Trapphusbelysning 2012-2013 Ventilation 2015 Tvättstugerenovering vallavägen 49 2015 Två lokaler görs om säljs som bostadsrättslägenheter 2015 Införande av matavfallsåtervinning 2015 Renovering av liggande stammar. Etapp ett av två klart Renovering av liggande stammen (under byggnaderna) avslutades våren 2016. Återstår toalett stammar i lägenheterna och gemensamma stående stammar som är planerad att renoveras inom kommande 10 år. 2017 Installation av flera flaggstänger inklusive julbelysning. 2017 Vattennivåsensorer inklusive alarmsändare för att förebygga källaröversvämningar p g a vattenåder. Kommande renoveringar: 2019 - 2024: fasad- och balkongrenovering, PCB-sanering och fönsterbyte 2019 - 2020: Mark & dränering 2019 - 2020: Byte värme kulvert Stambyte planeras och diskussion pågår om tidsplan: Eventuellt 2021 - 2022- Det går att läsa mer om vad för underhåll som har gjorts i den bifogade årsredovisningen.

Parkering

P-plats 250:-/månad MC garage 210:-/månad Garage ca 522 :-/månad Kontakta föreningens ekonomiska förvaltning om du vill hyra en parkeringsplats eller ett garage. Avgiftsbelagd gästparkering finns.

Tv och bredband

Alla föreningens lägenheter är utrustade med uttag för Ownits och ComHems tjänster. Internetuppkoppling med Ownit (100/100) samt ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. En eventuell anslutningskostnad bekostar man själv. För anslutning kontakta respektive bolags kundtjänst: Ownit, www.ownit.se - 08 - 525 073 00 ComHem, www.comhem.se - 0771- 55 00 00

 • Föreningsnamn HSB:s BRF LOKE
 • Hemsida http://www.brfloke.se/
 • Ekonomi Senaste höjningen skedde med 2%, vid årsskiftet 2020/2021.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 643
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 182 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Det finns ett par teorier om hur namnet Handen kom till. Den ena är från 1800-talets mitt och kommer från ett torpställe med samma namn. Torpet med smedja hörde under Söderby gård och låg i ett betydande vägskäl där landsvägen mot söder delades i två riktningar, den ena gick mot Dalarö och den andra mot Nynäshamn. I vägskälet stod en vägskylt som i form av en hand pekande mot Dalarö och man tror att just denna bidragit till namnet. En annan teori är att det helt enkelt rör sig om en sammandragning av namnet på skogsområdet Hanveden. År 1901 invigdes Nynäsbanan mellan Älvsjö strax söder om Stockholm och Nynäshamn och i torpet Handens närhet byggdes en station där järnvägen drogs utmed Övre Rudan. Handen utvecklades nu snabbt till ett stationssamhälle med bebyggelse på den rullstensås som heter Söderbymalm och här uppfördes flera butiker, caféer, ett Konsum och Folkets Hus. Även närområdet Kolartorp bebyggdes. Handen som först varit en lantlig idyll expanderade snart till en egen tätort. Från 1975 anses Handen vara sammanväxt med tätorten Stockholm av vilken den nu utgör en yttre del. När Öster- och Västerhaninge kommuner slogs samman 1971 blev Handen det naturliga kommuncentret. Efter en intensiv utveckling har Handen idag drygt 15 000 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun och en regional stadskärna för östra Södertörn. I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek, Handens pendeltågsstation, S:t Eskils kyrka, Rudans friluftsområde, Najaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hotell- och konferensanläggning, samt inomhusgallerian Haninge centrum.

Närservice

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, banker, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger mm. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI. Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Runstensskolan norr om Haninge centrum är en låg- och mellanstadieskola. Söderbymalmsskolan är en högstadieskola och ligger intill Fredrika Bremergymnasierna. I anslutning till pendeltågsstationen finns Rudanskolan (skolår 6-9). I Handen ligger sportanläggningen Torvalla med simhall, gym, bollhallar, ishall och en friidrottsarena utomhus, samt fotbollsplaner.

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm. Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Övrigt

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här. I skogen finns det mountainbikeslingor och ett ljussatt motionsspår. Vintertid skapas skidspår med snökanoner och då isen är stark nog på Övre Rudasjön plogas det skridskobanor. Sommartid finns en frisbeegolfbana med 18 hål. Det kostar inget att spela på banan, men man måste själv ta med en frisbee. I området finns två sjöar; Övre och Nedre Rudan. Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.