Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

SLEIPNERVÄGEN 53

Handen / Handen
65 m² Boarea
2 Rum
1 850 000 kr Acceptpris
65 m² Boarea
2 Rum
1 850 000 kr Acceptpris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress SLEIPNERVÄGEN 53
 • Område Handen
 • Pris 1 850 000 kr Acceptpris
 • Avgift 4 175 kr värme, vatten, kabel-tv, bredband & ip-tel
 • Boarea 65 m²
 • Rum 2
 • Drift 2 400 kr/år
 • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse

Acceptpris! Rymlig och ljus hörnlägenhet med fönster i tre väderstreck. Bekvämt belägen i markplan med stor balkong i söderläge som vetter ut mot grönområde. Entré hall med flertalet garderober, kök med matplats, rymligt vardagsrum och sovrum med plats för dubbelsäng. Badrum med tvättmaskin och torktumlare. Närhet till Haninge C med all service och kommunikationer. Välkomna!

Bilder

SLEIPNERVÄGEN 53 sleipnervägen 53 handen haninge handen 2
65

Beskrivning

Hall

Entré med plastmatta och blommig tapet. Hatthylla samt förvaringsmöjlighet i fyra inbyggda garderober.

Kök

Crème-vita köksluckor och rostfri diskbänk med vitt kakel ovan. Matplats vid fönster. Plastmatta och vita väggar. Utrustning: Spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med ljusinsläpp från stora fönsterpartier och utgång till balkong i söderläge. Parkettgolv och ljus tapet samt blommig fondvägg.

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng och garderob. Laminatgolv och ljus tapet.

Badrum

Badrum med äldre standard, kaklade väggar i vitt med dekorrand i rosa samt våtrumsmatta. Dusch, wc, handfat, tvättmaskin och torktumlare samt fönster.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Byggnationsår 1967
 • Fastighetsbeteckning Söderbymalm 7:21
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 2
 • Typ av kök Kök
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Byggnadens Energiförbrukning 180 kWh/kvm/år
 • Hiss Nej
 • Våning 0 av 3
 • Reparationsfond 2 147 kr
 • Andel av årsavgiften 0,07418 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,07418 %
 • Föreningssnamn HSB:s BRF LOKE
 • Elkostnad 2 400 kr/år
 • Total driftkostnad 2 400 kr/år
 • Driftkostnadskommentar Kostnaden för hemförsäkringen tillkommer.
 • Personer i hushållet 1

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Loke är en stor föreningen med 634 bostäder fördelade på 85 1:or, 73 2:or, 395 3-4:or, 63 5:or och 18 6:or. Föreningen äger även lokaler som kan hyras ut varav en idag är uthyrd till en ICA-Nära butik. Föreningen har en väl uppbyggd och fungerande hemsida där ni kan läsa er till om allt som händer i föreningen och vad som förväntas av dig som skall bo i den. Gå gärna in och kika på hemsidan: www.brfloke.se. Ni kan även under fliken dokument hitta information om föreningen, läs gärna igenom det dokument som heter "Infoblad brf Loke" där det står mycket matnyttig information för dig som planerar att köpa bostad i föreningen. Inom föreningens stora grönområden finns lekplatser med nya EU-anpassade lekredskap. Det finns även två helt nyrenoverade fotbollsplaner samt två mindre bollplaner. Det finns även en boulebana på gården bakom Sleipnervägen 81-83. Inom området finns fem grillplatser, de är belägna på innergårdarna vid Sleipnervägen 5-15, 33-49, 61-75, 83-95, i rondellen vid Sleipnervägen 83-95 samt vid Vallavägen 19-23 i skogsdungen nedanför fotbollsplan. Som köpare ansöker man även om att bli medlem i HSB Stockholm med en kostnad till 500 kr per innehavare samt andel 225:-/år. Det lokala förvaltningskontoret på Sleipnervägen 109 är öppet på måndagar 13.00 - 19.00. Hit vänder du dig när du skall lämna/hämta nycklar samt för att hämta ut nyckelbrickor till passagesystemet. I övriga frågor kontaktar du förvaltningen via telefon eller e-post.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor Det finns totalt åtta tvättstugor i föreningen som är placerade på Sleipnervägen nr 9, 25, 45, 73 och 97. På Vallavägen nr 11, 31 och 49. Bokning sker antingen via en elektronisk bokningstavla i varje tvättstuga eller via föreningens hemsida.

Renoveringar

Några av de senaste underhållsarbeten i föreningen är: 2010 Gårdar bl a Sleipnervägen 29-35. 2010 Relining av köksstammar 2010-2011 Ventilation 2011 Trapphusbelysning 2012-2013 Ventilation 2015 Tvättstugerenovering vallavägen 49 2015 Två lokaler görs om säljs som bostadsrättslägenheter 2015 Införande av matavfallsåtervinning 2015 Renovering av liggande stammar. Etapp ett av två klart Renovering av liggande stammen (under byggnaderna) avslutades våren 2016. Återstår toalett stammar i lägenheterna och gemensamma stående stammar som är planerad att renoveras inom kommande 10 år. 2017 Installation av flera flaggstänger inklusive julbelysning. 2017 Vattennivåsensorer inklusive alarmsändare för att förebygga källaröversvämningar p g a vattenåder. Det går att läsa mer om vad för underhåll som har gjorts i den bifogade årsredovisningen.

Parkering

P-plats 250:-/månad MC garage 210:-/månad Garage ca 522 :-/månad Kontakta föreningens ekonomiska förvaltning om du vill hyra en parkeringsplats eller ett garage. Avgiftsbelagd gästparkering finns.

Tv och bredband

Alla föreningens lägenheter är utrustade med uttag för Ownits och ComHems tjänster. Internetuppkoppling med Ownit (100/100) samt ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. En eventuell anslutningskostnad bekostar man själv. För anslutning kontakta respektive bolags kundtjänst: Ownit, www.ownit.se - 08 - 525 073 00 ComHem, www.comhem.se - 0771- 55 00 00

 • Föreningsnamn HSB:s BRF LOKE
 • Hemsida http://www.brfloke.se/
 • Ekonomi Föreningens Lån per kvm 2016 var 3 613:- Planerade avgiftshöjningar är 3% vartannat år pga större inplanerade renoveringar, nästa är 2020.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 643
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 163 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 465 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Det finns ett par teorier om hur namnet Handen kom till. Den ena är från 1800-talets mitt och kommer från ett torpställe med samma namn. Torpet med smedja hörde under Söderby gård och låg i ett betydande vägskäl där landsvägen mot söder delades i två riktningar, den ena gick mot Dalarö och den andra mot Nynäshamn. I vägskälet stod en vägskylt som i form av en hand pekande mot Dalarö och man tror att just denna bidragit till namnet. En annan teori är att det helt enkelt rör sig om en sammandragning av namnet på skogsområdet Hanveden. År 1901 invigdes Nynäsbanan mellan Älvsjö strax söder om Stockholm och Nynäshamn och i torpet Handens närhet byggdes en station där järnvägen drogs utmed Övre Rudan. Handen utvecklades nu snabbt till ett stationssamhälle med bebyggelse på den rullstensås som heter Söderbymalm och här uppfördes flera butiker, caféer, ett Konsum och Folkets Hus. Även närområdet Kolartorp bebyggdes. Handen som först varit en lantlig idyll expanderade snart till en egen tätort. Denna hade redan 1960 uppnått 12 000 invånare, vilket fördubblades på fem år och året 1970 passerades antalet 30 000 invånare. Från 1975 anses Handen vara sammanväxt med tätorten Stockholm av vilken den nu utgör en yttre del. När Öster- och Västerhaninge kommuner slogs samman 1971 blev Handen det naturliga kommuncentret. Efter en intensiv utveckling har Handen idag 11 500 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun. I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek, Handens pendeltågsstation, S:t Eskils kyrka, Najaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hotell- och konferensanläggning, samt inomhusgallerian Haninge centrum. I Handen ligger friluftsområdet Rudans gård. I skogen där finns det mountainbikeslingor och ett ljussatt motionsspår. Vintertid skapas skidspår med snökanoner och då isen är stark nog på Övre Rudasjön plogas det skridskobanor. Sommartid finns en frisbeegolfbana med 18 hål. Det kostar inget att spela på banan, men man måste själv ta med en frisbee. I området finns två sjöar; Övre och Nedre Rudan. Övre Rudan ligger bredvid pendeltågsstationen och erbjuder stora grönområden för picknick, lekplats, badstrand och bryggor. Nedre Rudan ligger cirka 400 meter söderut och där kan den som köpt fiskekort fiska inplanterad ädelfisk.

Närservice

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, post, bank, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger mm. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI. Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Runstensskolan norr om Haninge centrum är en låg- och mellanstadieskola. Söderbymalmsskolan är en högstadieskola och ligger intill Fredrika Bremergymnasierna. I anslutning till pendeltågsstationen finns Rudanskolan (skolår 6-9) och Fria gymnasieskolan. I Handen ligger sportanläggningen Torvalla med simhall, gym, bollhallar, ishall och en friidrottsarena utomhus, samt fotbollsplaner.

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm. Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Övrigt

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här. Teater och musikfester anordnas i Rudans friluftsområde samt Haningedagen tredje lördagen i augusti. Här ligger också Haningestudenternas kårhus. Scouterna och orienteringsklubben Jordbänningarna (*) samt Korpen har sina föreningslokaler här Lakeside är ett kulturhus för ungdomar mellan 16 - 25 år och det ligger i även det Rudans friluftsområde. Huset har designats och byggts om till ett modernt center för unga. Verksamheten innehåller det mesta inom ungdomskultur såsom dans, replokaler, film, scener, kafeteria, design, textil, IT, dataspel. På sommaren finns även ett sommarcafé för allmänheten som drivs med hjälp av Haninge kommuns sommarjobbare. Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang. I den regionala utvecklingsplanen för Stockholms län är Haninges stadsbygd utpekad som en regional stadskärna. På södra sidan av Stockholm är de övriga regionala stadskärnorna Södertälje, Flemingsberg och Kungens kurva - Skärholmen. Övertygelsen är att Stockholms centrum inte är tillräckligt stort för att ensamt kunna driva den tillväxt Stockholmsregionen som helhet strävar efter. Därför behövs de regionala stadskärnorna. Ambitionen är att de regionala stadskärnorna ska utvecklas. De ska bli trygga miljöer med stadslika kvaliteter som är attraktiva för boende och verksamheter. Handel, kultur och en kvällsekonomi med restauranger och andra aktiviteter är förutsättningar för detta. Många slags verksamheter ska koncentreras till ett tätt område inom stadskärnan. Det ska vara bekvämt att röra sig till fots där. Den fysiska och kulturella miljön ska utformas så att den blir stimulerande och rik på upplevelser. Här är tillgången till allmänna offentliga lokaler, gator, torg och parker viktig. Haninges stadsbygd har ett bra utgångsläge i denna utveckling, men det finns också många utmaningar.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.