Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
45 m² Boarea
2 Rum

Fakta

  • Adress Vallavägen 141, 1 tr
  • Område Handen
  • Avgift 3 446 kr inkl värme, va, bredband och kabel-tv (bas)
  • Boarea 45 m²
  • Rum 2
  • Drift 4 800 kr/år

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2009. Bostadshusen byggdes mellan 1965 och 1968. Föreningens fastigheter är belägna på Vallavägen 111-157 och består av flerbostadshus. Av de 24 trapphusen är 13 försedda med hiss. Hiss finns i trapphusen på Vallavägen 115–121, 129-131, 137–139, 143–145, 151-155. Solstigen har totalt 194 lägenheter, ett antal lägenheter i Solstigen är hyresrätter. Solstigen har ett centralt och lugnt läge i tätort med närhet till utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till bussar och pendeltåg. Det tar cirka femton minuter att promenera till Haninge centrum, som har ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus. I närområdet finns 2 butiker: ICA Nära som även är postombud och kiosk/minilivs ”Valla Livs”. Om du vill ha något att äta finns Valla gatukök ”Sibylla” på Sleipnervägen och restaurang ”Valla Värdshus och pizzeria” på Vallavägen. Det finns fantastiska strövområden på nära håll som till exempel Slätmossens naturpark som ligger söder om Vallavägen.

Övrigt om föreningen

Det finns två tvättstugor, en på vardera gård en mellan 113 och 115 samt en mellan 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor. Lekplatser för de mindre barnen finns på innergårdarna. På Mellangården finns en lekplats för de lite större barnen. Lekplatserna är under utveckling. Inom området finns även en grillplats belägen på gräsplanen framför portarna 131 och 133.

Renoveringar

2020 Fjärrvärmen byts ut mot bergvärme. 2017 Ny grillplats utanför 157. 2017 Lekplatserna på innergårdarna har blivit renoverade. Nya gungor och rutschkanor tillkommer. 2017 Hissarna på 117 och 129 har fått en totalrenovering . 2016 Hissen på Vallavägen 143 har renoverats. 2016 Dörrstängare monterats på källardörrar . 2016 Nya orienteringstavlor har satts upp både mot parkeringarna och gångstigarna. Skyltarna visar upp en karta över gårdarna med portnummer. Under 2016 har följande arbeten startats upp: Dräneringsgrus till huskropparna Åtgärd av sockelputsen Åtgärd av vindskydden Utbyte av 12 st FTX-aggregat med OVK-besiktning Fasadvegetationen åtgärdas Injustering ventilation PCB-sanering av balkongnos 2012 gjordes en utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Under 2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande "skarvar och böjar".

Parkering

Det finns ca 220 parkeringsplatser (inkl gästparkeringar) och carports. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö. Parkering kostar 160:-/mån och carport kostar 275:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport.

Tv och bredband

Analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

  • Föreningsnamn Brf Solstigen
  • Hemsida www.brfsolstigen.se
  • Äger föreningen marken Marken innehas med äganderätt.
  • Antal lägenheter 194

Området

Allmänt om området

Efter en intensiv utveckling har Handen idag drygt 15 000 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun och en regional stadskärna för östra Södertörn. I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek, Handens pendeltågsstation, S:t Eskils kyrka, Rudans friluftsområde, Najaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hotell- och konferensanläggning, samt inomhusgallerian Haninge centrum.

Närservice

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, banker, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger mm. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI. Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Runstensskolan norr om Haninge centrum är en låg- och mellanstadieskola. Söderbymalmsskolan är en högstadieskola och ligger intill Fredrika Bremergymnasierna. I anslutning till pendeltågsstationen finns Rudanskolan (skolår 6-9). I Handen ligger sportanläggningen Torvalla med simhall, gym, bollhallar, ishall och en friidrottsarena utomhus, samt fotbollsplaner.

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm. Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Övrigt

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här. I skogen finns det mountainbikeslingor och ett ljussatt motionsspår. Vintertid skapas skidspår med snökanoner och då isen är stark nog på Övre Rudasjön plogas det skridskobanor. Sommartid finns en frisbeegolfbana med 18 hål. Det kostar inget att spela på banan, men man måste själv ta med en frisbee. I området finns två sjöar; Övre och Nedre Rudan. Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.