Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
65 m² Boarea
2 Rum

Fakta

  • Adress Vallavägen 151, 3 tr (hiss)
  • Avgift 4 588 kr inkl värme, va, kabel-tv (bas) och bredband
  • Boarea 65 m²
  • Rum 2
  • Drift 4 000 kr/år
Joakim Elf Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Tyresö 070-637 28 92
joakim.elf@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Joakim Elf Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Tyresö 070-637 28 92
joakim.elf@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2009. Bostadshusen byggdes mellan 1965 och 1968. Föreningens fastigheter är belägna på Vallavägen 111-157 och består av flerbostadshus. Av de 24 trapphusen är 13 försedda med hiss. Hiss finns i trapphusen på Vallavägen 115–121, 129-131, 137–139, 143–145, 151-155. Solstigen har totalt 194 lägenheter, ett antal lägenheter i Solstigen är hyresrätter. Solstigen har ett centralt och lugnt läge i tätort med närhet till utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till bussar och pendeltåg. Det tar cirka femton minuter att promenera till Haninge centrum, som har ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus. I närområdet finns 2 butiker: ICA Nära som även är postombud och kiosk/minilivs ”Valla Livs”. Om du vill ha något att äta finns Valla gatukök ”Sibylla” på Sleipnervägen och restaurang ”Valla Värdshus och pizzeria” på Vallavägen. Det finns fantastiska strövområden på nära håll som till exempel Slätmossens naturpark som ligger söder om Vallavägen.

Övrigt om föreningen

Det finns två tvättstugor, en på vardera gård en mellan 113 och 115 samt en mellan 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor. Lekplatser för de mindre barnen finns på innergårdarna. På Mellangården finns en lekplats för de lite större barnen. Lekplatserna är under utveckling. Inom området finns även en grillplats belägen på gräsplanen framför portarna 131 och 133.

Renoveringar

2020 Fjärrvärmen byts ut mot bergvärme. 2017 Ny grillplats utanför 157. 2017 Lekplatserna på innergårdarna har blivit renoverade. Nya gungor och rutschkanor tillkommer. 2017 Hissarna på 117 och 129 har fått en totalrenovering . 2016 Hissen på Vallavägen 143 har renoverats. 2016 Dörrstängare monterats på källardörrar . 2016 Nya orienteringstavlor har satts upp både mot parkeringarna och gångstigarna. Skyltarna visar upp en karta över gårdarna med portnummer. Under 2016 har följande arbeten startats upp: Dräneringsgrus till huskropparna Åtgärd av sockelputsen Åtgärd av vindskydden Utbyte av 12 st FTX-aggregat med OVK-besiktning Fasadvegetationen åtgärdas Injustering ventilation PCB-sanering av balkongnos 2012 gjordes en utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Under 2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande "skarvar och böjar".

Parkering

Det finns ca 220 parkeringsplatser (inkl gästparkeringar) och carports. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö. Parkering kostar 160:-/mån och carport kostar 275:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport.

Tv och bredband

Analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

  • Föreningsnamn Brf Solstigen
  • Hemsida www.brfsolstigen.se
  • Äger föreningen marken Marken innehas med äganderätt.
  • Antal lägenheter 194

Området

Allmänt om området

Lägenheten är belägen i ett lugnt bostadsområde i södra delarna av Handen. Här finns närservice i form av närbutik, kiosk, pizzeria och gatukök. På gångavstånd ligger Haninge Centrum, med ett stort och varierat utbud av affärer. I närheten finns även förskolor/skolor, Torvalla idrottsplats med sim- och idrottshallar samt Handens Sjukhus. För den friluftsintresserade finns mycket att välja på. Närmast ligger Slätmossens naturpark och i närbelägna naturområdet Rudan finns möjlighet till bad och friluftsaktiviteter som frisbeegolfbana och löpspår. Här kan man även fiska ädelfisk. Öster om Slätmossen ligger fantastiska Tyresta nationalpark och naturreservat med unik urskog.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med buss på Sleipnervägen och med gångavstånd till pendeltåg mot Stockholms central och Nynäshamn samt ytterligare ett flertal busslinjer.

Övrigt

Brf Solstigen bildades 2009 och i föreningen finns 194 lägenheter med adresserna Vallavägen 111-157. Brf Solstigen har ett centralt och lugnt läge i tätort med närhet till utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till bussar och pendeltåg. Det tar cirka tio minuter att promenera till Haninge centrum, som har ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus. Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Läs mer om Brf Solstigen på hemsidan www.brfsolstigen.se och läs mer om Haninge på Haninge kommmuns hemsida www.haninge.se.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.