Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Snart till salu

Litteraturgatan

Hisings Backa / HISINGS BACKA
56,6 m² Boarea
2 Rum
56,6 m² Boarea
2 Rum

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Litteraturgatan
 • Område Hisings Backa
 • Avgift 3 379 kr I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv (ComHem)
 • Boarea 56,6 m²
 • Rum 2

Snart Till Salu

På Litteraturgatan i centrala Hisings backa finner ni denna nyproducerade ljusa 2:a med öppen planlösning, luftig atmosfär och gott om ljusinsläpp från olika väderstreck. Köket är modernt med gott om förvaring. Balkongen nås från vardagsrummet och ligger i ett insynsskyddat läge. Barnvänligt område med närhet till skola, förskola, gym samt stort service- och shoppingutbud i nybyggda Selma Lagerlöfs torg och Bäckebol. Stenkast till goda kommunikationer som tar dig till centrala Göteborg. Vid Intresse kontakta mäklaren Amir Shamshirzan

Amir Shamshirzan Reg Fastighetsmäklare, Företags eko Mäklarringen Göteborg Östra 072-303 04 02
amir.shamshirzan@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Amir Shamshirzan Reg Fastighetsmäklare, Företags eko Mäklarringen Göteborg Östra 072-303 04 02
amir.shamshirzan@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Litteraturgatan litteraturgatan hisings backa göteborg hisings backa 2
56,6
Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnationsår 2019
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 3-glas
 • Fastighetsbeteckning Göteborg Backa 253:1
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 2
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Hiss Ja
 • Våning 2 av 3
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften -
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen -
 • Föreningssnamn BRF Selma Lagerlöf i Göteborg
 • Elkostnad -
 • Total driftkostnad -

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

I Hisings Backa bor du trevligt och bekvämt, med närhet till de centrala delarna av Göteborg. Här byggs det nya Selma Lagerlöfs torg som är beläget ca 5 km från Göteborgs Centrum. Byggnationen kommer att utgöra den första etappen i områdets omvandling och omfattar sammanlagt ca 500 nya bostäder. Här finns all service du behöver såsom mataffärer och en av stans bästa fiskeaffärer. Tvärs över gatan från Selma Lagerlöfs Torg byggs bostadsrättsföreningen brf Selma Lagerlöf med 36 lägenheter. Brf Selma Lagerlöf är en välgenomtänkt bostadsrättsförening med fokus på den boende. Här erbjuds yteffektiva bostäder på två till tre rum och kök. Upplev våra funktionella planlösningar och höga standard med kvalitetskök från Ballingslöv, bänkskiva i granit och diskho i komposit. Flertalet av lägenheterna har generösa balkonger mot den grönskande trädgården. I Hisings Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar såsom Brudbergs-, Skälltorps- och Brunnsboskolan. Även ett rikt utbud gällande ungdomsverksamheter och fritidsaktiviteter erbjuds i området. Bäckebols köpcentrum ligger i närområdet och erbjuder ett stort shoppingutbud såsom IKEA, COOP, Mediamarkt och Systembolaget. I brf Selma Lagerlöf finner du kvalitativa hem att trivas i!

Parkering

Antal parkeringsplatser är 19 st.

Tv och bredband

ComHem. Grundutbud i tv samt internet ingår i avgiften,

 • Föreningsnamn BRF Selma Lagerlöf i Göteborg
 • Antal lägenheter 36

Området

Allmänt om området

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt. Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö. Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige. Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar. Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.