Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Hättkvarnsgatan 7

Jakobsberg - Söderdalen / JÄRFÄLLA
47 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Hättkvarnsgatan 7
 • Område Jakobsberg - Söderdalen
 • Avgift 3 059 kr Det tillkommer en obligatorisk avgift á 220kr/mån för bredband
 • Boarea 47 m²
 • Rum 2
 • Drift 10 608 kr/år
Camilla Lindqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla
0723-11 44 33 camilla.lindqvist@maklarringen.se Mejla
Camilla Lindqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla
0723-11 44 33 camilla.lindqvist@maklarringen.se Mejla

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Vindmöllan innefattar totalt 126 bostäder varav de flesta får balkong eller uteplats. Storleken på bostäderna är 1 – 5 rok om 32 – 110 kvm fördelade på 5 trapphus. AIX Arkitekter har ritat husen som får fasader i en mix av mörkt tegel samt vit puts. Hiss går från källarplan till översta våningen.

Parkering

Längs järnvägen finns ett parkeringshus där föreningen har 62 stycken parkeringsplatser. En plats kostar 800 kr/månad och anmälan skickas med e-post till styrelsen@vindmollan.se För laddplatser (5 st finns) är prissättningen 800 kr i månaden samt 350 kr per år för laddstolpen. Utöver dessa kostnader tillkommer kostnad för el.

Tv och bredband

Tillkommer 220 kr/mån för Triple-Play (bredband/TV/telefoni).

 • Föreningsnamn Brf Vindmöllan
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 126
 • Överlåtelseavgift 1 208 kr
 • Pantsättningsavgift 483 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

För dig som uppskattar natur och utomhusliv så finns det mycket i närheten. Söderdalen har fått fina nya parkområden, och även längs Bällstaån är det grönt. Järvafältet, naturreservat med bred flora och fauna och med många stigar och vägar för promenader och/eller joggingturer, ligger ett stenkast bort. Det finns även ridstigar på Järvafältet, vilka områdets ridskolor nyttjar frekvent. I kanten av Järvafältet ligger Säby Gård. Här finns en ridskola med stall och ridhus samt ett populärt café, där du hittar norra Europas godaste vaniljbullar. Här ligger också fågelrika Säbysjön som är ett populärt tillhåll för fågelskådare. I öster, vid Mälaren, ligger Görvälns Slott i Görvälns naturreservat. Här finns bl.a. ett arboretum med 150 olika trädarter från hela världen. När isen ligger på Mälaren är Görväln en bra utgångspunkt för en tur på långfärdsskridskor. Slottet erbjuder sagolik vistelse för bl.a. bröllop, en lyxig week-end, konferens eller ett restaurangbesök.

Närservice

Jakobsbergs Centrum ligger en kort promenad bort. Där finns en inglasad galleria med ca 100 affärer och butiker liksom banker, läkarmottagningar och barnavårdscentral. På andra sidan E18 ligger Barkarby Handelsplats. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Kapp Ahl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max, McDonalds, Rusta, Skopunkten och Stockholm Quality Outlet.

Kommunikation

Söderdalen ligger nära Jakobsbergs station som är en knutpunkt för bussar och pendeltåg. Pendeltåget tar 19 minuter till Stockholms City. Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E18 in till Stockholm och tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista. Med bil tar man E18 till Stockholm city som ligger ca 20 km bort.

Parkering

Garageplats finns (separat kö) och det finns gott om parkering längs gatorna i området.

Övrigt

Längs Bällstaån i södra Jakobsberg har en helt ny stadsdel vuxit fram med kring 1250 lägenheter . Husen i Söderdalen ligger i en parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. I Jakobsberg finns ett tiotal grundskolor för årskurs F-5 och flera av dem har även årskurs F-9. De flesta ligger inom promenad- eller cykelavstånd från Söderdalen. Det finns ett tiotal förskolor, både i privat och i kommunal regi. Dessutom finns det familjedaghem som alternativ till förskola. Inom Söderdalen planeras för två nya förskolor.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.