Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
93 m² Boarea
4 Rum

Fakta

  • Adress Järfällavägen 92A
  • Område Jakobsberg - Söderdalen
  • Avgift 4 736 kr Värme och vatten ingår. Enhetsmätning för el och varmvatten. Triple-play från Telia (bredband, digital-TV och IP-telefoni) är ett gemensamt abonnemang i föreningen som kostar 220 kr i månaden och debiteras med avgiften. Garageplatser finns att hyra.
  • Boarea 93 m²
  • Rum 4
  • Drift 6 600 kr/år
Lina Berglund Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sollentuna 079-3131344
lina.berglund@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Lina Berglund Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sollentuna 079-3131344
lina.berglund@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Vattenkvarnen i Söderleden får en del nya typer av planlösningar, där storlekarna på bostäderna varierar från yteffektiva ett rum och kök till rymliga femrummare. Lägenheterna fördelas på ett L-format lamellhus om fem våningar samt ett punkthus i fyra våningar med rundade balkonger. Nästan alla bostäder får balkong eller uteplats. Alldeles intill Vattenkvarnen planeras för en grön park med gott om utrymme för lek och aktiviteter, umgänge med familj och vänner, eller att bara strosa runt i. Du som bor här ges alla möjligheter till en aktiv fritid med gångavstånd till både simhall, sporthall och idrottsanläggningar. I närheten ligger Jakobsbergs centrum som erbjuder shopping, service och restauranger. Där finns även en biograf. Från Jakobsberg pendelstation tar det 19 minuter till T-centralen. Barkarby handelsplats med bland annat IKEA ligger också på behagligt avstånd från Vattenkvarnen. Förråd, cykelrum samt barnvagns och rullstolsförråd: Under husen finns källare med stora förråd tillhörande varje lägenhet. Där finns även cykelrum och förråd för barnvagnar och rullstolar. Cykelparkering finns även på gården. Sophantering: I diskbänksskåpet finns källsorteringskärl. I trapphus 3 finns ett miljörum med källsortering av olika fraktioner. Utomhus finns nedgrävda behållare för brännbart avfall. Gård/utemiljö: Vattenkvarnen har en upphöjd gård mellan husen. Där finns det en lekplats för de små barnen och sittgrupper för föreningens medlemmar. Lökväxter, bärbuskar och träd växer på innergården.

Parkering

Längs järnvägen finns garageplatser att hyra. Dessutom finns det gott om kantstens parkering runt kvarteret.

Tv och bredband

Triple-play från Telia (bredband, digital-TV och IP-telefoni) är ett gemensamt abonnemang i föreningen som ingår i månadsavgiften. Individuell kostnad för varmvatten och hushållsel tillkommer.

  • Föreningsnamn Brf Vattenkvarnen
  • Överlåtelseavgift 1 163 kr betalas av säljaren
  • Pantsättningsavgift 465 kr betalas av köparen
  • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

För dig som uppskattar natur och utomhusliv så finns det mycket i närheten. Söderdalen har fått fina nya parkområden, och även längs Bällstaån är det grönt. Järvafältet, naturreservat med bred flora och fauna och med många stigar och vägar för promenader och/eller joggingturer, ligger ett stenkast bort. Det finns även ridstigar på Järvafältet, vilka områdets ridskolor nyttjar frekvent. I kanten av Järvafältet ligger Säby Gård. Här finns en ridskola med stall och ridhus samt ett populärt café, där du hittar norra Europas godaste vaniljbullar. Här ligger också fågelrika Säbysjön som är ett populärt tillhåll för fågelskådare. I öster, vid Mälaren, ligger Görvälns Slott i Görvälns naturreservat. Här finns bl.a. ett arboretum med 150 olika trädarter från hela världen. När isen ligger på Mälaren är Görväln en bra utgångspunkt för en tur på långfärdsskridskor. Slottet erbjuder sagolik vistelse för bl.a. bröllop, en lyxig week-end, konferens eller ett restaurangbesök.

Närservice

Jakobsbergs Centrum ligger en kort promenad bort. Där finns en inglasad galleria med ca 100 affärer och butiker liksom banker, läkarmottagningar och barnavårdscentral. På andra sidan E18 ligger Barkarby Handelsplats. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Kapp Ahl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max, McDonalds, Rusta, Skopunkten och Stockholm Quality Outlet.

Kommunikation

Söderdalen ligger nära Jakobsbergs station som är en knutpunkt för bussar och pendeltåg. Pendeltåget tar 19 minuter till Stockholms City. Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E18 in till Stockholm och tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista. Med bil tar man E18 till Stockholm city som ligger ca 20 km bort.

Parkering

Garageplats finns (separat kö) och det finns gott om parkering längs gatorna i området.

Övrigt

Längs Bällstaån i södra Jakobsberg har en helt ny stadsdel vuxit fram med kring 1250 lägenheter . Husen i Söderdalen ligger i en parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. I Jakobsberg finns ett tiotal grundskolor för årskurs F-5 och flera av dem har även årskurs F-9. De flesta ligger inom promenad- eller cykelavstånd från Söderdalen. Det finns ett tiotal förskolor, både i privat och i kommunal regi. Dessutom finns det familjedaghem som alternativ till förskola. Inom Söderdalen planeras för två nya förskolor.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.