Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
90 m² Boarea
4 Rum

Fakta

  • Adress Axvägen 17
  • Område Viksjö
  • Avgift 6 289 kr Inkl värme, vatten samt fiber
  • Boarea 90 m²
  • Rum 4
  • Drift 4 800 kr/år
Camilla Lindqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla
camilla.lindqvist@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0723-11 44 33 camilla.lindqvist@maklarringen.se Mejla
Camilla Lindqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla
camilla.lindqvist@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0723-11 44 33 camilla.lindqvist@maklarringen.se Mejla

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Boken har ett centralt läge i Viksjö, precis intill Viksjö Centrum. Husen färdigställdes 1969 och är en av de äldsta föreningarna i Järfälla. Föreningen har 282 st välplanerade lägenheter fördelade i 14 st trevåningshus. Lägenheterna är om 1 rok-5 rok. Området är barnvänligt med lekplatser på varje gård. Föreningen har 3 st tvättstugor jämnt fördelade över området. Det finns en fritidslokal till de boendes förfogande, att nyttjas för bland annat kalas och bjudningar. I Viksjö Centrum finns bland annat en välsorterad matbutik, kiosk, postombud, apotek, folktandvård, vårdcentral, skräddare, systembolag och restauranger. Det tar ca 5 minuter med buss till Jakobsberg Centrum som har ett stort köpcentrum. Från Jakobsberg finns även anslutningsbussar som åker till Barkarby handelsplats som är ett av norra stor Stockholms största shoppingområden. Från Jakobsberg går pendeltåg till Stockholm city, resan tar 18 minuter. Viksjö är omgivet av naturområden, och det är nära till Mälaren. För den sportintresserade finns till exempel tennishall, sporthall, simhall, fotbollsplaner, golfbana, skidbacke och motionsspår inom räckhåll. Det finns flera förskolor och skolor att välja på i närheten av föreningen. För den kulturintresserade finns Viksjö bibliotek och teater, där det ofta är utställningar, festivaler och föreläsningar.

Övrigt om föreningen

I avgiften ingår fjärrvärme, vatten och avlopp, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg

Renoveringar

2019 - Stambyte. 2017 - Byte av dilatationsfogar. 2017 - Injustering av värmen. 2017 - 2018 Radonmätning. 2016 - Fönsterbyte. 2016 - Miljöhus och Cykelhus: Målning/renovering. 2016 - Lekplatser: Renovering och byte av utrustning. Alla balkonger har renoverats och byggts ut.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. För närvarande är det lång kötid till en parkeringsplats. Har man ingen sedan tidigare har man dock förtur. HSB administrerar kön.

Tv och bredband

Föreningen har en gruppupphandling med Telenor vilket innebär att hela föreningen delar på kostnaden och att denna är inkluderad i avgiften. Anslutningen innebär bredbandsuppkoppling via fiber samt anslutning till IP-telefoni. Kabel-TV via ComHem.

  • Föreningsnamn HSB Brf Boken I Järfälla
  • Antal lägenheter 282
  • Överlåtelseavgift 1 190 kr betalas av säljaren
  • Pantsättningsavgift 476 kr betalas av köparen

Området

Allmänt om området

Viksjö är en kommundel i Järfälla kommun i Stockholms län och består framförallt av småhusbebyggelse från 1960-, 1970-, och 1980-talen.

Närservice

Viksjö Centrum är ett mysigt inomhuscentrum som erbjuder personlig service i flera butiker. Här finns hälsokost, apotek, matbutiker, systembolaget samt flertalet restauranger.

Övrigt

Biltrafiken leds runt på större vägar och ingen genomfartstrafik förekommer i bostadsområdena. Ett väl utbyggt nät av gång- och cykelvägar finns. Ett kännetecken i planeringen är att hustomterna är relativt små, då man istället har sparat mycket av den ursprungliga vegetationen mellan bostadskvarteren.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.