Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
43 m² Boarea
1 Rum

Fakta

  • Adress Filarvägen 9
  • Område Kallhäll
  • Avgift 2 647 kr Värme och vatten ingår i avgiften. Bredbandsleverantör är Tele2
  • Boarea 43 m²
  • Rum 1
  • Drift 4 800 kr/år
Camilla Lindqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla
camilla.lindqvist@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0723-11 44 33 camilla.lindqvist@maklarringen.se Mejla
Camilla Lindqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla
camilla.lindqvist@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0723-11 44 33 camilla.lindqvist@maklarringen.se Mejla

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kallhällshus ligger i ett naturnära område precis vid Mälaren i norra Järfälla. Det är nära till centrum där du hittar flera butiker och restauranger, samt till pendeltåget som tar drygt 20 minuter till Stockholms central. Kallhällshus nr 1 är en bostadsrättsförening i norra Järfälla som innehåller 346 lägenheter. De byggnader som dessa ryms i byggdes 1956-59 och är fördelade på adresserna Slipargränd 3-17, Filarvägen 1-9, Smedvägen 5-21 och Smedvägen 10-24. De boende har möjlighet att låna hobbyrum, pingisrum, samt en föreningslokal med pentry för barnkalas och mindre fester. Förutom lägenheter innehåller föreningen även ett mindre antal lokaler, inklusive en bostadsrätt. Dessutom finns åtta garage och ett stor-garage samt 194 parkeringsplatser. Den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen av föreningen hanteras av Riksbyggen. Arkitekten som ritade våra hus var Georg Varhelyi som kom till Sverige från Ungern 1939.

Övrigt om föreningen

Gemensamma tvättstugor finns på Slipargränd 17, Filarvägen 9, Smedvägen 13 och Smedvägen 24. Dessutom finns det tillgång till källarförråd, matkällare, cykelförråd och barnvagnsrum.

Renoveringar

Samtliga tak kommer att läggas om under 2017 (Smedvägen) och 2018 (Filarvägen och Slipargränd) Föreningen arbetar med ett stort utemiljöprojekt som sträcker sig flera år framåt i tiden. Samtliga balkonger byggdes om 1992 och samtidigt glasades merparten av balkongerna in. Relining utfördes 2005 Nydragning av el utfördes 2008 Energideklaration finns uppsatt i portarna, utfördes 2010 Föreningen har godkänd OVK som utfördes 2016.

Parkering

Inom föreningen har vi flera parkeringsplatser. Vid Slipargränd finns några få enbilsgarage i huset samt ett antal parkeringsplatser med eluttag. Under Jakobsbergs tryckeri finns ett garage med 30 platser. Mitt emot tryckeriet ligger en stor utomhusparkering kallad "inhägnaden". Här inne finns det platser både med och utan el. Vid Smedvägen 10 finns ett antal platser med elstolpar och nedanför Smedvägen 24 har föreningen platser både med och utan el. Här finns också 6 parkeringsplatser för gäster, betalning i P-automat gäller för dessa. Om gästplatserna är upptagna hänvisar vi till kommunens parkering mitt emot tryckeriet. För MC-förare finns ett garage på Slipargränd 17.

Tv och bredband

Föreningen har avtal med Comhem gällande ett basutbud av kabel-TV. Det finns uttag monterat i varje lägenhet med möjlighet för bredbandsanslutning. Comhem erbjuder tilläggsavtal för TV-utbudet, internetanslutning och avtal för telefoni. Alla tilläggsavtal bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har också dragit in fiber till alla lägenheter och avtal har skrivits med Ownit.

  • Föreningsnamn Brf Kallhällshus 1
  • Antal lägenheter 346

Området

Allmänt om området

Kallhäll ligger 25 kilometer nordväst om centrala Stockholm och är ett område i kommundelen Kallhäll-Stäket i Järfälla kommuns norra del belägen intill Mälaren med ungefär 12 300 invånare.

Närservice

I Kallhälls centrum finns det gott om serviceföretag. Här hittar du bland annat frisör, läkarmotagning, tandläkare och närbutik.

Kommunikation

Pendeltåg tar dig från T-centralen till Kallhäll station på ca 24 minuter.

Övrigt

Öster om E18 finns Järvafältet och Molnsättra gård med Molnsättra naturreservat med sina kor ute på bete. Även Översjön, som ligger både i Järfälla kommun och Sollentuna kommun, med möjlighet till fiske och bad ligger i området. Översjön är en populär badsjö med klippkanter och naturliga badstränder. Väster om järnvägen ligger Görvälns naturreservat med sin närhet till vattnet. I Norra Stäket finns Ängsjö friluftsområde med Ängsjö friluftsgård med bland annat kanotuthyrning, motionsspår, skidspår, bad och bastu.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.