Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Stora Björnens Gränd 29

Skälby / Järfälla
103 m² Boarea
4 Rum
3 490 000 kr utgångspris
103 m² Boarea
4 Rum
3 490 000 kr utgångspris

Visning

Visning Stora Björnens Gränd 29 2020-12-06T13:00:00 2020-12-06T13:30:00 Mäklarringen
Stora Björnens Gränd 29 17565 Järfälla
Söndag 6 December, 13:00 - 13:30

Anmälan krävs på grund av rådande restriktioner

Fakta

 • Adress Stora Björnens Gränd 29
 • Område Skälby
 • Pris 3 490 000 kr utgångspris
 • Avgift 6 456 kr
 • Boarea 103 m²
 • Rum 4
 • Drift 17 700 kr/år

Mysigt radhus i populärt och familjevänligt område!

Familjevänligt radhus i hjärtat av Skälby. Här bor ni med närhet till skolor, förskolor samt goda kommunikationer i en populär bostadsrättsförening. Här finns känslan av villaboende med en härlig stor solig tomt på baksidan med en underbar altan att spendera många lata sommardagar på. Framsidan bjuder även den på en uteplats samt ett praktiskt förråd. Optimalt för familjen med barn. Innanför dörren möts ni av god planering i en välkomnande hall som leder till ett rymligt vardagsrum med utgång till husets mysiga baksida i soligt sydvästläge, ett stort helkaklat badrum, en tvättstuga samt ett välplanerat kök med gott om plats för många middagsgäster. En trappa upp finns ännu ett badrum, tre rymliga och lättmöblerade sovrum samt en lyxig klädkammare. Välkomna hem till Stora Björnens gränd 29.

Ansvarig mäklare Leonardo Guevara Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla 0723-11 00 05
leonardo.guevara@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Karolina Asplind Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla 0760-06 23 00
karolina.asplind@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Leonardo Guevara Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla 0723-11 00 05
leonardo.guevara@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Karolina Asplind Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Järfälla 0760-06 23 00
karolina.asplind@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Planritningar

Stora Björnens Gränd 29 stora björnens gränd 29 skälby järfälla järfälla 4
103

Beskrivning

Allmän beskrivning

Entréplan:

Hall:
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för både avhängning och förvaring. Parkettgolv, ljusa väggar samt ett praktiskt förråd under trappan.

Kök:
Välplanerat kök med generösa arbetsytor. Laminatgolv, ljusa väggar, vita skåpsluckor, laminatbänkskiva, kaklat stänkskydd, spis, fläkt, kyl, frys, diskmaskin samt matplats för 4-6 personer.

Vardagsrum:
Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för en rejäl soffgrupp. Parkettgolv, ljusa väggar samt utgång till den härliga baksidan.

Badrum:
Helkaklat badrum i varma toner. Klinkergolv, duschhörna, wc, tvättställ med kommod samt spegelskåp.

Tvättstuga:
Praktisk tvättstuga med våtrumsmatta, ljusa väggar, tvättmaskin, tvättbänk, tvättho samt gott om förvaringsskåp.

Övre plan:

Trapphall:
Ljus trapphall som binder ihop övervåningen. Laminatgolv, ljusa väggar samt en lyxig klädkammare.

Sovrum:
Rymligt sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Laminatgolv, ljusa väggar samt röd fondvägg.

Sovrum:
Trevligt sovrum som idag används som arbetsrum. Laminatgolv samt ljusa väggar.

Sovrum:
Mysigt sovrum som idag används som barnkammare. Laminatgolv samt ljusa väggar.

Badrum:
Helkaklat badrum i ljusa toner med klinkergolv, bubbelbadkar, wc, tvättställ med kommod, spegelskåp samt vädringsfönster.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp 2-plansradhus
 • Byggnationsår -
 • Fastighetsbeteckning skälby 3:93
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Övrigt om byggnaden, tex Renoveringar 2006 Badrum entréplan 2011 Badrum övre plan 2014 Nya kommoder i båda badrummen 2015 Klädkammare 2014 Målning invändigt 2016 Köksluckor 2016 Ny spis 2016 Garderober i hallen 2020 Ny tvättmaskin 2020 Ny kyl och frys 2020 Altan slipad och målad
 • Rum 4
 • Typ av kök kök
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Hiss Nej
 • Våning av
 • Uteplats Ja
 • Reparationsfond 2 445 kr
 • Andel av årsavgiften 0,5935 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,5935 %
 • Föreningssnamn HSB Brf Orgona i Järfälla
 • Elkostnad 17 700 kr/år
 • Total driftkostnad 17 700 kr/år

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Orgona består av 183 lägenheter av radhuskaraktär i storlekar från 2 r.o.k. på 62 kvm till 5 r.o.k. på 127 kvm. Här finns gemensamma lokaler, t.ex. bastu, tvättstugor, festlokal, gym, snickarverkstad och gästlägenhet. Föreningens leverantör av kabel-tv är ComHem och samtliga hushåll har tillgång till deras grundutbud via ett tv-uttag med "tre hål i väggen". Kanalerna är analoga, vilket innebär att du kan se dem i en tv-apparat utan digitalbox. -I månadsavgiften ingår: Sophämtning Kallvatten Avgiftsförändringar En höjning om 2% kommer att ske vid årsskiftet 2020/21

Övrigt om föreningen

Det finns tre tvättstugor i området. I huset på Vattumannens gränd 16 finns en bastu för boende, Motionslokalen finns på Vattumannens gränd 16 I föreningslokalen på Stora Björnens gränd 13 finns stolar och bord samt porslin för cirka 30 personer som kan hyras . På Vattumannens gränd 16 B finns en övernattningslägenhet som är avsedd för föreningens besökare. På Orgonavägen 2 finns Orgonabiblioteket. Boulebana mellan Lilla Björnens-, Vattumannens- och Polstjärnans gränd

Renoveringar

2010/2011 Bytte föreningen värmeväxlare. Föreningen har en underhållsplan baserad på utförd besiktning samt utvärdering av de felanmälningar som gjorts. Uppfräschning av föreningens mark och planteringar samt renovering av bastun. Fönster målade. Armaturer på gångvägar och i tvättstugorna bytta för att kunna använda lågenergilampor och på så sätt minska elförbrukningen. Man har dessutom löpande bytt ut varmvattenberedare samt garageportar. 2012 Målning av fönster Byte av 16 varmvattenberedare Uppfräschning av föreningens mark och planteringar Renovering av föreningens bastu Totalrenovering av ett kvartershus p.g.a. vattenskada Byte av belysning på gångvägar och i tvättstugor till mer energisnåla armaturer. 2013 Målning av fönster, dörrar och förråd. Omläggning av yttertak på Stora och Lilla Björnens gränd har påbörjats. Omläggning av tätskiktsmatta på de fristående förråden. Tillsyn av installationer i lägenheterna. Uppförande av stödmurar i slänten på Lilla Hundens gränd. 2014 Färdigställt takläggning på fyra huskroppar på Stora och Lilla Björnens gränd. Genomfört ny takläggning på fyra huskroppar på Polstjärnans gränd. Genomfört panelbyte och målning av förråden på Vattumannens gränd. 2016 Renovering av tvättstugan på Lilla hundens gränd. 2018 Byte av fasadpanel samt målning av förråd, Stora Björnens Gränd. Rensning av ventilationskanaler, byte av filter, kontroll och justering av luftflöden. Byte av tak och ventilation, Vattumannens gränd 2-14. 2019 Tak och ventilationsentreprenad Vattumannens gränd 18-64. Byte av fönster på övervåningar, Vattumannens gränd 18-64. Ventilation, rensning av ventilationskanaler, byte av filter, kontroll och justering av luftflöden. Kommande renoveringar 2020 Fortsatta takreparationer på hus med takkupor

Parkering

Det finns 92 bilplatser och 183 garage samt ett antal gästparkeringar. Kösystem finns för respektive gränd i föreningen. Garage kostar 400 kr/mån resp. 300 kr/mån beronde på storlek. Parkeringsplats kostar 150 kr/mån. Besöksparkering med p-skiva finns i området.

Tv och bredband

Digital-tv via Comhem. Gruppansluten internet till Comhem.

 • Föreningsnamn HSB Brf Orgona i Järfälla
 • Hemsida http://www.brforgona.se/
 • Antal lägenheter 183

Området

Allmänt om området

Skälby är ett av de mest attraktiva delarna i Järfälla. Här finns flertalet grönområden och stora möjligheter till friluftsaktiviteter. I området finns anläggning för simning, golf, tennis, utförsåkning, ridning och föreningslivet ger också många tillfällen till fritidsaktiviteter. Flertalet kommunikationsmöjligheter.

Närservice

I närheten till Skälby finns det ett flertal centrum och handelsplatser att välja mellan. Åkermyntans centrum, Jakobsbergs centrum, Veddesta centrum, Vällingby centrum samt handelsplats Barkarby (Outlet).

Kommunikation

Från Skälby tar man sig med bil till Stockholm City via E18 på ca 20 minuter. Intill området går bussar till Barkarby och Jakobsbergs station där pendeltåget går mot Stockholm city flera gånger i timmen, restid ca 18-20 minuter. Bussen till Barkarby station tar ca 10 minuter.

Övrigt

Grundskolor som ligger i närheten är Skälbyskolan och Neptuniskolan som har klasser från förskola till skolår sex, och Björkebyskolan med årskurs 6 - 9. Närmaste gymnasium finns i Jakobsberg.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.